Kinematografija susidomėjęs vyras filmavo saloje puotaujančius pelikanus, Filipo salos gamtos grožį. Australijoje šeimą sukūręs lietuvis taip pat pasakojo ir apie vandenyne tykančius pavojus: rifus, ryklius, rajas.

"Kai pirmą kartą atvykau į Filipo salą, kuri nuo Melburno nutolusi apie 200 kilometrų, nustebau, kodėl laivai švartuojasi taip toli nuo kranto. Aš stoviu ant vandenyno dugno - vandens nėra, jis tiesiog dingo", - savo filmuotame reportaže DELFI žiūrovams pasakojo Ž. Grigaitis.
Ž.Grigaičio užfiksuotos gyvenimo Australijoje akimirkos

Sukurti dokumentinių filmų ciklą apie Australiją lietuvis norėjo dėl to, kad lietuviai daugiau pažintų Australijos kraštą. Pamatytų ne tik gamtos grožį, bet ir susipažintų su pačių žmonių gyvenimu, jų problemomis.

"Filme bus nemažai dėmesio skiriama šiukšlių tvarkymo, vandens trūkumo ir gamtos apsaugos klausimams, kurie yra aktualūs australams. Taip pat vaizdų iš naktinio gyvenimo, mėsos turgaus ir kitų vietų, kurios padės iš arčiau pažinti Australijos žemyną", - pasakojo Ž. Grigaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)