Šeštadienį moteris mėgino sutramdyti tvarką pažeidžiantį asmenį, tačiau pati sulaukė kirčio – jai buvo išrašyta bauda.

Savo istorija A. Grudytė pasidalijo socialiniame tinkle.

„Gavau baudą. Bet viskas nuo pradžių.

Visi žinote mano santykius su Vilniaus miesto savivaldybe ir mano kovą. Tai pagaliau, po tūkstančių skambučių ir laiškų, pavyko pasiekti, kad Viešosios tvarkos pareigūnai reaguoja į pagalbos prašymus ir pranešimus! Nebereikia septynis kartus skambinti ir kaulyti – išvežkite pievoje ar prie konteinerio gulintį žmogų. Pagaliau!
Šiandien išėjau pasivaikščioti su savo Barsyte (džeko raselo terjeras, 7 kg, amžius 14 metų). Maloniai nustebau pamačiusi viešosios tvarkos pareigūnus kieme, tikrai faina, kad jie prižiūri tvarką! Nuoširdžiai apsidžiaugiau ir mintyse dėkojau, kad savivaldybei rūpime. Ir kaip tyčia! Matau, kaip kažkoks diedas atėjęs į skvero kampą šlapinasi.

Kreipiuosi į pareigūną – pažiūrėkit, už jūsų nugaros vyras šlapinasi! Viešosios tvarkos pareigūnas nuėjo pas diedą, kažką pasakė ir išsiskirstė. Aš naivuolė, tikėjausi, kad tam diedui bus paskirta bauda už viešosios tvarkos pažeidimą... Naivuolė! Tada ir prasidėjo įdomioji šios istorijos dalis – aš paklausiau kodėl pareigūnas nenubaudė viešosios tvarkos pažeidėjo? Tai pasirodo, viešosios tvarkos pareigūnai neturi įgaliojimų bausti už šlapinimasi viešoje vietoje, tai daro tik policijos pareigūnai. Tada perklausiau, tai kodėl šiuo atveju jie neiškvietė policijos?

„Mes turime tokius pačius mobiliuosius telefonus kaip ir jūs. Jūs matėte pažeidimą, jūs ir išvieskite policiją“, – sako jis.

Tiesiog fantastika, galvoju! Tai ko jūs čia stovite ir ką čia veikiate? Kokia jūsų funkcija?
Žodis po žodžio... ir sulaukiau klausimo ar aš žinau, kad negalima vedžioti šuns be pavadėlio? Pasiūlė prisirišti arba man išrašys baudą. Na… aš tuo metu tikrai neturėjau pavadėlio, atsakiau kad neprisirišiu, nes neturiu su kuo. Ir mielai sumokėsiu baudą už viešosios tvarkos pažeidimą.

Tai taip ir nutiko – baudą gavau. Tuo tarpu, nusimyžęs diedas, tiesiog nusimyžo ir jam nieko. Žinosiu, kad ir kitą kartą aš gausiu baudą už šuniuką be pavadėlio, susimokėsiu - tokia tvarka. Bet dar žinosiu, kad myžantys asmenys Vilniuje yra tik mano ir policijos pareigūnų galvos skausmas. Tik ar tikrai, Vilniaus miesto savivaldybė ?

Sveikinu Viešosios tvarkos skyrių, kad pagaliau tvarkotės skirdami baudas viešosios tvarkos pažeidėjams.

Klausimas, Simona Bieliūnė kodėl man paskirta tik 15 Eur bauda( pusė minimalios), nors aš tikrai nesigailiu, kad vedžioju šunį be pavadėlio.

Būčiau piktesnis žmogus – pagalvočiau, kad jie čia man specialiai taip- už visus mano raginimus dirbti savo darbą. Bet juk ne?" - feisbuke rašė A. Grudytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)