Naujausias albumas

Neseniai FC Baseball savo gerbėjams pristatė naująjį albumą „Aš sakydamas kursiu“. Laidoje „Perklausos“ vaikinas neslėpė, kad toks albumo pavadinimas pradžioje sužavėjo ne visus.

„Kai pasakiau vadybai – teko keisti vadybą. Dabar turiu naują vadybininką“, – juokėsi jis.

Tautvydas atskleidė, kaip jo galvoje užgimė tokia pavadinimo idėja.

„Parašiau albumą, kuriame, gal neteisinga pačiam taip sakyti, bet aš jutau, kad užfiksavau kažkokią naktinę magiją. Aš įrašiau jį naktį ir vis galvojau, kaip viską kažkaip magiškai apipinti. Naktį gulėjau ir galvojau: „ką reiškia abrakadabra?“. Tada pradėjau googlinti, kad senąja hebrajų kalba abrakadabra reiškia „aš sakydamas kursiu“. Tada nuėjau pas Jokūbą, su kuriuo aš įrašinėjau šį albumą, pasakiau jam ir jis sako: what? (liet. ką?). Realiai, visi tą patį sakė, bet aš kažkaip likau prie to, man gražu“, – teigė jis.

Kūryba apie gyvenimą

Pasak atlikėjo FC Baseball, savo dainose jis dainuoja apie savo paties gyvenimą, tačiau jose prisiminimus bando užkoduoti taip, lyg jie priklausytų kažkam kitam.

„Rašydamas tas dainas aš labiau jaučiuosi kaip automobilio keleivis, o ne vairuotojas. Man atrodo, kad rašyti dainas iš tos vietos, kur tu tiesiog rimuoji žodžius yra, iš vienos pusės, paprasta, iš kitos pusės, tai, ką galiu sugalvoti aš, gali sugalvoti ir bet kas kitas. Kažkaip reikia nukakti į tą vietą, kur tu pasakai, kaip iš tikrųjų jautiesi. Aš per daug metų rašymo, matyt, atradau kažkokį savo metodą, kaip sakyti ir nepasakyti. Aš pasakau, bet aš kažkaip išvengiu to momento, kad tą sakau aš“, – teigė vaikinas.

Tiesa, kartais atlikėjo dainos priverčia ir patį jį susimąstyti apie tam tikrus dalykus.

„Visa mano kūryba yra apie mano gyvenimą ir kaip aš jį jaučiu. Aš dainas rašau nuolat ir, kas vyksta gyvenime, kažkaip atsiduria dainose, nori ar nenori. Būna, kad pats iš savo dalykų parašai dainą ir tik tada supranti, kad gal slepi kažką nuo savęs kurį laiką, kad taip jautiesi ir dainoje pats tai pasakai“, – teigė jis.

Anot jo, koncertų metu, kai kartu dainuoti pradeda ir klausytojai, savo kūryboje jam neretai tenka atrasti ir naują prasmę.

„Būna kartais, kad stovi ant scenos ir dainuoji tas dainas, jas pradeda tau dainuoti žmonės ir tada tu pradedi suprasti, apie ką jos iš tikrųjų“, – teigė T. Gaudėšius.

Kaip teigė pats atlikėjas, savo dainų jis klausosi labai retai.

„Keista. Kur kas paprasčiau yra tą muziką atlikinėti negu klausytis jos su žmonėmis, bet smagu. Nedažnai aš jos klausausi, nes tu tos muzikos atsiklausai ją kurdamas ir įrašinėdamas, po to ją paleidi ir ji jau tampa žmonių“, – teigė FC Baseball.

Ir nors Tautvydo nuoširdumas yra tai, kas pavergia tūkstančių širdis, jis mano, kad savo dainose kartais atskleidžia per daug savo asmeninio gyvenimo.

„Man atrodo, kartais būtų kur kas paprasčiau, jeigu aš tiesiog rimuočiau žodį prie žodžio. Jeigu kažkas gaunasi, žmonėms tai patinka, tai jie dainuoja tas dainas, bet, pavyzdžiui, yra dainų, kurios rado kelią į daugybės žmonių širdis, bet man jau galbūt sudėtinga apie tai dainuoti arba mąstyti ir aš tų dienų tiesiog negroju, bet žmonės po kiekvieno koncerto klausia, kodėl nedainuoju, pavyzdžiui, „Keturių sienų“ arba kodėl negroju dainos pavadinimu „Dalija“. Tai dėl to, kad dabar Milda yra auditorijoje ir gal ne visai teisinga būtų dainuoti „Dalija“. Tai daug savęs į dainas sudedu ir gal net per daug“, – atviravo jis.

Naujausios dainos

Laidos metu FC Baseball gerbėjai turėjo galimybę dar kartą išgirsti jo naujausio albumo dainas. Vaikinas pasidalijo ir istorijomis, kuriomis paremta kai kurių jų kūryba.

„Daina „Interjero dizainas“ yra apie tai, kaip susipažįsta du žmonės, pradeda bendrauti, žiūri vienas į kitą ir galvoja: „šitą apie tave pakeisčiau, dar šitą šiek tiek pakeisčiau ir būtų tobula“. Pabandžiau aprašyti meilę, susižavėjimą arba bendravimą, kaip interjero dizaineris, atėjęs į kokį nors butą galvoja: „jeigu čia perstatytume tą – būtų tobula“. Iš tikrųjų, negali taip žiūrėti į žmogų, bet kartais į tave taip žiūri arba tu į ką nors taip žiūri. Tai daina – apie tai“, – pasakojo T. Gaudėšius.

Anot atlikėjo, populiarioji daina „Mazgas“ – apie tai, kaip sudėtinga kartais būna santykiuose. Tiesa, tokių dainų Tautvydas nerašo dažnai.

„Anksčiau aš nerašydavau apie tai dainų arba parašydavau ir jų neišleisdavau, nes man atrodydavo galbūt neteisinga. Mano gyvenimas yra toks – aš rašau dainas ir dainuoju jas žmonėms. Ir, pavyzdžiui, jeigu turiu kokių nors nutrūktgalviškų minčių, ką norėčiau veikti rytoj arba šiandien, aš kažkaip jaučiu tokią atsakomybę tai paimti ir padaryti, nes aš ir turiu tą prabangą taip elgtis. Mano gyvenimas yra kažkuria prasme keistas galbūt kažkieno akimis ir eidamas į kažkokias keistas vietas ar keistus potyrius, susipažindamas su keistais žmonėmis, aš patiriu keistų dalykų, juos aprašau ir leidžiu tas patirtis patirti žmonėms, kurie galbūt nedrįsta nueiti ten, kur kartais nueinu aš“, – pasakojo jis.

Kaip teigė pats vaikinas, dabar jis nusprendė dalintis platesniais dalykais.

„Grįžtant prie „Mazgo“, atrodo, kad anksčiau pasirinkdavau dainas, kurios siųsdavo vieną paletę kažkokių jausmų, o tas dainas apie tamsesnius kažkokius jausmus kitam žmogui arba pačiam sau, pasilikdavau sau, nes, atrodydavo, kam to reikia, nereikia to leisti į pasaulį. Šį albumą aš rašiau žiemą, rašiau jį naktį ir buvo toks jausmas, kad galbūt atėjo laikas ir tuos dalykus paleisti į pasaulį, nes, matyt, jeigu kažką stabdai, tai ir lieka tavyje, ir tu niekada iš tikrųjų neprogresuoji. Kažkaip pradėjau dalintis platesniais dalykais, kurie kartais ir tamsūs“, – teigė T. Gaudėšius.

Perklausos: Tautvydas Gaudėšius-FC Baseball

Gyvenimą pakeitęs įvykis

Laidoje „Perklausos“ T. Gaudėšius dalijosi ne tik apie tai, kaip gimsta jo dainos, bet ir atvirai pasakojo apie tragedija pasibaigusį konfliktą, kuris negrįžtamai paveikė jo gyvenimą.

„Tiesiog įvyko konfliktas ir tada atsibudau Lazdynų ligoninėje“, – prisiminė jis.

Iš komos po konflikto pabudęs Tautvydas suprato, kad laikas jo gyvenime – ribotas.

„Kartais galvoju apie tai, kad po to įvykio aš pardaviau savo BMW, pardaviau viską, ką turėjau, nes tikrai vos nemiriau tą naktį. Po to praėjo kažkiek laiko ir, galvoju, aš turėjau vieną svajonę gyvenime – rašyti dainas ir dainuoti jas žmonėms, bet aš kažkodėl bijau tą daryti. Na, bijau, kad man nepavyks ar kažkas pasijuoks – tiesiog, visi tie dalykai, apie kuriuos pamąsto žmonės, galvodami apie tai, kad reikės atsistoti prieš kitus ir kažką veikti. Po to įvykio aš supratau, kad laikas yra labai ribotas, ypač, jeigu gyveni kažkaip keistai truputį. Pradėjau rašyti dainas, išėjo daina „Sleep Machine“, ir aš po to, realiai, daugiau niekada neturėjau kito darbo, o tiesiog kūriau dainas ir dainavau jas žmonėms. Taigi, ta naktis labai teisingai prakreipė mano gyvenimą“, – teigė jis.

Pasak atlikėjo, dabar jis jaučiasi dėkingas žmogui, kurio dėka, nors ir sunkia kaina, Tautvydo gyvenimas pasuko kita linkme.

„Aš tiesiog norėčiau paspausti jam ranką ir kažkaip atsiprašyti. Kažkuria prasme jaučiuosi dėkingas“, – teigė jis.

Dėkingas Tautvydas jaučiasi ir pačiam sau.

„Aš padėkočiau netgi tam durnam sau, kuris buvo ten, nes, kažkuria prasme, tai buvo, matyt, nenoriu pavadinti to dugnu, nes tai labai negražus žodis, bet nuo to momento mano gyvenimas labai pasikeitė. Niekada nebebuvau toks pat“, – atviravo FC Baseball.

Visą renginio „Perklausos“ interviu su Tautvydu Gaudėšiu, kitaip FC Baseball, galite matyti straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją