„Tiesiog supratau, kad bet kokie santykiai, kurie įvyko, buvo tarsi stabdis atrasti save, pasiekti karjeroje aukštumų“, – įsitikinusi tapytoja, buvusi profesionali balerina, gatvės šokių čempionė.

Moteris teigė, kad kiekvieno pasiekimo, kuriuo šiandien gali didžiuotis, pasiekė būdama viena.

Monisha ne tik nutarė neieškoti vyro, bet ir laikytis celibato.

„Viskas įvyko natūraliai. Po skyrybų ėjau ir į pasimatymus. Tikrai ilgas kelias buvo praeitas. O aš vis tiek atsidūriau tokioje situacijoje, kad likau viena. Norėjau pažiūrėti, kas pasikeis fiziškai, psichologiškai, dvasiškai ir finansiškai“, – atviravo Monisha.

Moteris įsitikinusi, kad atsisakius geismo ir lytinių santykių jai viskas pradėjo sektis geriau.

„Seksualinė energija yra stipriausia visatoje. Nes per seksualinę energiją mes ne tik kuriame šeimą, verslus, bet ir menus. Taigi, jeigu žmogus visą seksualinę energiją atiduoda šeimai, natūralu, kad jis negalės savo profesijoje pasiekti aukštumų“, – pasakojo pašnekovė.

Monisha laidoje papasakojo ir apie savo santuokas, po kurių nusprendė nebekurti jokių. Pirmoji iširo vos po trijų mėnesių.

„Mūsų istorija truko apie devynerius metus. Susituokėm ir po trijų mėnesių pradėjome skirtis. Man net sunku pavadinti jį vyru, nes jis buvo vaikinas. Aš buvau dar mokykloje. Jam buvo 23 metai. Buvome vaikai, tai ką mes galėjome sukurti? Jis kilęs iš gana suvaržytos šeimos, o aš mokiausi baleto mokykloje. Buvau juodas kvadratas: visiškas šaltis, jokių emocijų. Aš nežinojau, ką reiškia meilė, ką reiškia mylėti. Baleto artistai – nėra emocingi. Jie turi būti kareiviai, žudikai. Ypač kalbant apie ankstesnius laikus. Ne kiekvienas žmogus su sulūžusia koja gali šokti. O aš galėjau.

Mes tiesiog vienas kitą kankinome. Tai skyrėmės, tai taikėmės. Jo mama labai nepritarė mūsų draugystei. Sužinojusi, kad mes tuokiamės, ėjo užsakinėti mišių, kad mes tik kartu nebūtumėm. Mes buvome kažkuriam laikui išsiskyrę, tada man buvo 25 metai. Ir aš tik tada pajaučiau, kad jį įsimylėjau. Beprotiškai įsimylėjau. Tada aš pati grįžau į santykius ir jam pasipiršau. Buvau iliuzijoje, kad grįžtu pas tą patį nuostabų žmogų, kuris man plaukus šukuodavo ir rankas glostydavo.

Tačiau kai mudu išsiskyrėme, jam gyvenime, matyt, atėjo juoda naktis. Jis labai pasikeitė, įkrito į dideles priklausomybes, jo namai tapo vakarėlių vieta. Aš grįžau ir supratau - ne pas tą patį žmogų. Išsigandau. Be proto norėjau vaikų. Turbūt biologinis laikrodis jau buvo išmušęs atitinkamą laiką. Tačiau visa tai neišsipildė ir daugiau niekada nebenorėjau, kad išsipildytų. Praėjo ir praėjo“, – kalbėjo Monisha.

Tuomet keturiuose darbuose dirbusiai moteriai gyvenimas pažėrė dar daugiau itin nemalonių iššūkių: teko uždaryti nuo nulio kurtą šokių studiją, o paskui sukrėtė žinia apie auglį krūtyje. Netrukus Monisha susirgo klinikine depresija.

„Kartą nuėjau į barą ir ten sutikau vaikiną. Jis man prasitarė, kad svajoja atidaryti šokių studiją. Pamaniau, padėsiu jam ją atidaryti. Tačiau žiūrėjau į jį kaip į draugą“, – pasakojo Monisha.

Vis dėlto neilgai trukus pora susituokė. Penkeriais metais jaunesnis vaikinas metė studijas ir atvyko į Norvegiją, kur tuomet buvo apsistojusi Monisha. Paskui pora drauge apsigyveno saloje.

„Ten buvau namų šeimininkė, pilka pelė, skalbdavau ir laukdavau jo namuose. Man kaip artistei buvo įdomu pamatyti, kaip gyvena kitos šeimos. Tačiau supratau, kad tai visiškai ne man – aš turiu daugiau duotybių. Pradėjau tapyti, grįžau į Lietuvą. Jis irgi turėjo grįžti, tačiau paslydo. Žinote, jis jaunas žmogus, pasiliko vienas saloje. Aš su ta moterimi, beje vis dar gerai sutariu“, – savo neįtikėtiną istoriją pasakojo žinoma tapytoja.

Antrosios pusės paieškos ir santykių išbandymai – laidoje „Bučiuoju. Rūta“ per LNK.LT ir LNK eteryje.