Giedrius ir Mantas pažįstami jau 25-erius metus – kartu jie studijavo aktorinį meną ir gyveno viename kambaryje bendrabutyje.

„Mantas yra pirmasis mano sugyventinis“, – sakė G. Savickas.

Aktoriai prisiminė juokingą istoriją, kaip iš bendrabučio persikraustė į kiek geresnį butą. Jame anksčiau gyveno jų kolega Arūnas Sakalauskas ir ten pragyvenę metus, liko skolingi buto savininkei.

„Nesumokėjome komunalinių mokesčių už metus. Galvojome, kad gal nereikės. Atsimenu, po metų man skambina ir sako: „jūs skolingas 800 litų“. Vasara, aš nežinau, kur gaut pinigų. Tai pasiskolinau ir atidaviau“, – prisimindamas studentavimo dienas šypsojosi laidos „Valgoma ar nevalgoma“ vedėjas.

Aktoriai ragavo trimis būdais suteptų sumuštinių – angliškų, prancūziškų ir skandinaviškų. Angliškasis sumuštinis M. Vaitiekūnui priminė 1996-ųjų vizitą Anglijoje. Anot jo, anglai sumuštinių per pusryčius nevalgo – tai labiau priešpiečių, pietų maistas. Aktorius prisiminė ten pirmąkart pamatytus pusryčių dribsnius ir juokėsi, kad tuomet net nežinojo, kaip juos valgyti.

Paklaustas, ar yra išrankus maistui, svečias neslėpė, kad vaikystėje ir paauglystėje daug produktų nevalgė.

„Nevalgiau svogūnų, tik dvyliktoje klasėje pradėjau valgyti silkę. Tėtis pasiėmė mane į medžioklę. Kad jam nepadaryčiau gėdos, pirmąkart paėmiau lašinių į burną. Pirmame kurse ar dvyliktoje klasėje pradėjau valgyti pomidorus“, – pasakojo M. Vaitiekūnas.

Tepdami sumuštinius Giedrius ir Mantas dalinosi bendrais prisiminimais. „Valgoma ar nevalgoma“ vedėjas atskleidė, kad per ilgą draugystę buvo du įvykiai, kada kolegai jis labai pavydėjo.

„Mes buvome tik apsigyvenę bendrabutyje. Vargšai atvažiavę – tik su lagaminu ir viskas. Jau pirmą semestrą Mantas filmavosi filme. Buvo 1998 m., kaip dabar prisimenu, nors jis pats tikriausiai nepamena. Mantas filmavosi dešimt dienų ir už kiekvieną dieną gavo po 600 litų, iš viso – 6000 litų. Ir jis nusipirko audinę, telefoną ir tapo „Omnitel“ abonentu. Kieme stovėjo trys mašinos – gaisrinė, greitoji ir Manto“, – juokėsi G. Savickas.

Antrasis pavydą Giedriui sukėlęs įvykis nutiko tais pačiais metais ir buvo susijęs su maistu. Kartą grįžusio kambarioko jis pasiteiravo, ar šis nėra alkanas. Mantas atsakė, kad jau valgė ir ne bet ką, o tiems laikams egzotika buvusią picą. Tokį 1998-ųjų delikatesą aktorius ragavo filmuodamasis legendiniame vaizdo klipe.

„Atsisukite „Mango“ vaizdo klipą „Pavasariniai žiedai“ – ten pamatysite jauną Balį Latėną, jauną Vytautą Rumšą, Leonardą Pobedonoscevą ir Mantą Vaitiekūną. Kaip dabar atsimenu, nemiegojau visą naktį“, – prisiminimais dalinosi G. Savickas.

Nepavykę laidos kadrai:

Kodėl automobilyje svarbu turėti veikiantį gesintuvą, koks patiekalas Mantui Vaitiekūnui mėgstamiausias ir kurie sumuštinių variantai aktoriams pasirodė skaniausi? Atsakymai – eksperimentinėje kulinarinėje LNK.LT laidoje „Valgoma ar nevalgoma“.