Dainininkė nusprendė nedalyvauti anksčiau planuotuose koncertuose rugsėjo 5 ir 6 dienomis, kuriuose turėjo atlikti Leonoros ariją iš Giuseppe Verdi operos „Likimo galia“. Šiuo metu K. Opolais yra Amsterdame.

„Labai atsiprašau savo klausytojų, kad atšaukiau savus ilgai lauktus pasirodymus. Tačiau man dainuoti scenoje – reiškia džiaugtis gyvenimu. Šiuo atveju nesuprantu, kuo čia džiaugtis ir kokią šventę mes minime?!“, - savo sprendimą paaiškino primadona.

„Nuo scenos niekada nemeluoju, todėl negaliu pasirodyti – meluoti ir šypsotis. Man tai sielvartas. Nematau mūsų operos be Žagaro“, - pridūrė operos solistė portalui.

K. Opolais įsitikinusi, kad „turint tiek nedaug gyventojų, kaip pas mus Latvijoje, Andrejus padarė tikrą stebuklą: mūsų opera turi pačią aukščiausią reputaciją visame pasaulyje. Jeigu ne jo asmeniniai ryšiai ir žavesys, ji būtų virtusi neišvaizdžiu provincialiu teatriuku, kaip tai nutiko Lietuvoje ir Estijoje. O šiandien nusipelnę artistai dirba operoje už kapeikas tik todėl, kad Žagaras moka išlaikyti komandą, o pasaulinio lygio solistai sutinka dainuoti tėvynėje vien asmeniškai paprašius direktoriui. Jam nėra alternatyvos!“

Prieš vienuolika metų K. Opolais pradėjo dirbti Latvijos nacionalinės operos chore. Po dviejų metų talentinga dainininkė buvo pastebėta ir debiutavo Miuzetės vaidmenyje („Bohema“), vėliau tapo pagrindine Liza „Pikų damoje“. Iš pradžių spektaklio režisierius A. Žagaras K. Opolais įtraukė tik į trečiąją sudėtį, tačiau per premjerą dvi pagrindinės solistės dėl skirtingų priežasčių dainuoti negalėjo, užtat 25 metų Kristinė puikiai suvaidino visuose šešiuose spektakliuose. Tada jos karjera pradėjo sparčiai kilti į viršų.

„Jauni ir labai talentingi dainininkai iš viso pasaulio prašo manęs Žagaro kontaktų, kad patektų į jo perklausas ir pasirodytų mūsų operoje. Jie sako: girdėjome, kad jeigu pradedi pas jį dirbti, tai garantuoja puikia karjerą. Jis laikomas sėkmės talismanu. Tai juk ne šiaip sau?, - klausia latvių solistė. - Nesuprantu kultūros ministro sprendimo. Man atrodo, kad už to slypi kažkokia siaubinga intriga. Panašu, kad dėl kažkokių man nežinomų priežasčių jie nori išvis sunaikinti mūsų Operą. Juk ji negalės gyvuoti be tokio stipraus vadovo. Pažiūrėkite, kas nutiko su viena geriausių pasaulio operų – Vienos opera – kai jie pakeitė vadovybę. Lygis iškart krito. Yra atvejų, kai tokie skuboti pokyčiai baigiasi tragedija...“

K. Opolais stebisi, kad Operos vadovavimas patikimas „kažkokioms puikioms damoms“, turėdama omenyje į naująją Nacionalinės operos valdybą paskirtas rinkodaros specialistę ir Rygos verslo mokyklos dėstytoją Inesę Eglitę ir LTV kultūros programų redaktorę Dainą Markovą.

„Nieko asmeniškai prieš jas neturiu, tačiau ką jos supranta apie operą ir kaip jos su ja susijusios?! Tai juks labai sudėtingas organizmas, kurį reikia vystyti ilgus metus, o nužudyti galima vos per kelias dienas“, - įsitikinusi operos solistė.

„Todėl protestuoju ir atsisakau dainuoti! Ir ateityje taip pat nedalyvausiu mūsų Operos projektuose. Todėl kad man Nacionalinė opera – tai Andrejus Žagaras“, - reziumuoja K. Opolais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)