Į šventę su žmona Jolanta ir keturiais vaikais atvykęs V. Uspaskichas šypsodamasis mielai atsakinėjo į gausiai susirinkusių žurnalistų klausimus. Jis tikino niekada taip nieko nešventęs, tačiau šį kartą jam norėjosi įsimintiną vakarą padovanoti ne tiek sau, kiek draugams.

„Pirmą 50-metį baigiant, galvoji taip pat aktyviai gyventi ir kitą 50-metį”, - pakalbintas žurnalistų savo ateities palnus dėstė V. Uspaskichas.

Politikas tikino per šį jubiliejų besijaučiantis labai gerai: „Pilna energijos, daug vaikų, graži žmona, jaunas tėtis esu. Ko čia nesidžiaugti gyvenimu?".

Žmona Jolanta, paklausta, ar ilgai ruošėsi pokyliui, juokėsi: „Valandą. Dalinomės vonia valandą“.

Svečiai - nuo prezidento iki A.Valentaitės

Atvykstančius svečius prie įėjimo pasitiko merginos, pasipuošusios raudonomis uniformomis trumpais sijonukais.

Pasveikinti skandalingojo politiko į Kėdainius sugužėjo daugybė politikos ir verslo atstovų. Prie „Vikondos pramogų centro" pasirodė Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas su žmona Inga, visų dėmesį patraukusia atvira, krutinę atidengiančia suknele.

Puotoje dalyvavo ir Kazimira Prunskienė, Artūras Paulauskas su žmona Jolanta, Antanas Valionis, Loreta Graužinienė, Algirdas Brazauskas su žmona Kristina, Kęstutis Daukšys su žmona Eirida, Rolandas Paksas su žmona Laima, Remigijus Vilkaitis, Zigmantas Balčytis.

Asta Baukutė su vyru Kęstučiu V. Uspaskichui linkėjo sveikatos ir išmokti sklandžios lietuvių kalbos.

Šventėje netrūko ir verslo atstovų. Su savo žmona Daina juodu „Hammer“ automobiliu atvyko Antanas Bosas, čia pasirodė ir Antanas Zabulis, Tautvydas Barštys. Su šypsenomis veiduose žengė ir žinomi pramogų verslo atstovai. Jogaila Morkūnas į šventę atlydėjo Astą Valentaitę, pasirodė ir Daiva Tamošiūnaitė-Budrė su vyru Dainiumi. Kokia gi šventė ir be dizainerio Juozo Statkevičiaus?

Penktadienį į sūnaus gimtadienį traukiniu iš Maskvos specialiai atvyko ir V. Uspaskicho mama Zinaida Uspaskich. Šiuo metu ji gyvena politiko gimtajame tremtinių miestelyje Urdomoje, esančiame Archangelsko srityje.

Pirmosios dovanos – nuo irklo iki „Žalgirio“ marškinėlių

Į šventę atvykstantys svečiai mielai atviravo apie dovanas, kuriomis žada nustebinti jubiliatą. Verslininkas Vladimiras Romanovas V. Uspaskichui padovanojo jam priklausančios „Žalgirio“ komandos marškinėlius.

Kiti svečiai žadėjo politikui įteikti ne tik kalnus gėlių, bet ir dovanoti irklą, golfo lazdą, knygų.

Aplink „Vikondos pramogų centrą" buvo aptvertas didžiulis plotas, į kurį pašaliniams įeiti - draudžiama. Jame buvo pastatyta balta palapinė, kurioje - 77 stalai puotos dalyviams, prie kiekvieno iš jų galėjo prisėsti po 9-10 žmonių. Ant pagrindinio palapinėje esančio stalo puikavosi  didžiulė ledo skulptūra. Manoma, kad gimtadienį dalyvavo apie 700 svečių.

Nuo baleto iki magų triukų

„Mūsų nuotaika gera. Nuovargis jaučiasi, bet nuotaika gera“, - prieš pat šventę juokėsi ją organizuojantis „Vikondos“ viceprezidentas Juozas Gaidamavičius.

Jubiliejinį pokylį vedė aktorė Lina Budzeikaitė ir Gintaras Mikalauskas. Svečius vakaro metu linksmino ir kvapą gniaužiančius triukus žadėjo magų „DiArchy“ duetas. 

Šventėje buvo visko – ir operos, ir baleto, ir pramoginių šokių pasirodymų. Politikui koncertavo ne tik garsūs Lietuvos, bet ir užsienio atlikėjai.

Julija Savičeva, Vadimas Kazačenko, grupės „Bajan Mix“, „Asorti“ ir „Strielki“ - šie atlikėjai linksmino vakaro svečius. Lietuvos dainininkų desantui atstovavo Irena Starošaitė, Žilvinas Žvagulis, grupė „Studentės“ (buvusios „Mokinukės“), smuikininkių trio „Electric Ladies“.

Vakaro metu šoko lietuvių baleto žvaigždės. Naktį dangų nušvietė įspūdingas fejerverkas.

„Pagrindinė tema – gimtadienis. Paimti visi meno ir muzikos žanrai, kad visiems būtų malonu sėdėti, klausyti, dalyvauti gimtadienyje. Aprėpta viskas, ne tik popmuzika, rokas ar opera, visi žanrai“, - pasakojo J. Gaidamavičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją