Ryškiai svečių būryje švietė Kauno ponios Diana Martinėlė ir Eglija Vaitkevičė, savo įvaizdžiui ištikimi liko Giedrius ir Aistė Paulauskai, klasikinius drabužių ansamblius vakarui rinkosi Jolanta Sadauskienė ir Audronė Bunikienė.

Klaipėdiečiai Giedrius Gustas ir Jurga Lago taip pat spinduliavo eleganciją, o dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu prie geltonos palaidinės priderino tokios pačios spalvos aukštakulnius.

Laura Blaževičiūtė įvaizdį išbaigė įsispyrusi į raudonus aukštakulnius, į festivalio atidarymą ji atvyko drauge su sūneliu Jokūbu.

Stiliaus akibrokštais fotografų dėmesį kasmet prikaustantis Stasys Purys šių metų „Mados infekcijai“ pasiruošė iš esmės. Vyras ant stilizuotų sparnų pritvirtino senoviškas nuotraukas.

Būrį fotografų senoviniu fotoaparatu bandė įamžinti fotomenininkas Gediminas Žilinskas, o Nijolė Statkutė pasipuošė geltonos spalvos bateliais, priderinusi juos prie geltonos palaidinės.

Klasikiniam įvaizdžiui ištikimi liko Mantas Petruškevičius ir Rasa Arlauskienė. Ypač originaliai atrodė Saulius Prusaitis ir Giedrė Kuzmickaitė. Sutuoktiniai į festivalį šiek tiek vėlavo, tačiau fotografų blyksčių jiems išvengti nepavyko.

Po pirmosios kolekcijos į ŠMC atvyko ir radijos stoties „Zip Fm“ laidų vedėjos Silva Rindzevičiūtė ir Simona Albavičiūtė. Merginos „Mados infekcijoje“ apsilankė pirmą kartą.

Stilingiausieji „Mados infekcijos“ svečiai – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šį pavasarį „Mados infekcijoje“ pristatomos kelios scenografijos ir ŠMC erdvės panaudojimo naujovės. Dalį festivalio scenografijos elementų prireikė atsivežti iš Rygos ir Maskvos.

„Vis išgirsdavome nuomonių, kad klasikinė podiumo forma pernelyg statiška. „Mados infekcijoje“ dalyvauja daug dizainerių ir kiekvienas nori įdomesnio, savito kolekcijos pristatymo. Todėl šiemet podiumo ribas praplėtėme į kitas Šiuolaikinio meno centro erdves. Žiūrovai galės stebėti kolekcijų pristatymą ne tik būdami pagrindinėje salėje“, – kalbėjo festivalio scenografė Rūta Bagdzevičiūtė.

„Bus įdomu pamatyti, kaip dizaineriai pasinaudos praplėsto podiumo suteikiamomis galimybėmis. Ši „Mados infekcija“ pasižymės netikėtumo elementu. Pavyzdžiui, gali būti, kad modeliai pasirodys iš priešingos pusės nei tikėsis žiūrovai“, – dar iki prasidedant festivaliui intrigavo ji.

Kūrybinės festivalio erdvės

„Mados infekcijos“ lankytojai turi puikią progą visa galva panerti į kūrybinę atmosferą. Festivalio prieigose žiūrovai bus kviečiami piešti drabužių kolekcijų ar atskirų modelių eskizus. „Mados infekcijos“ organizatoriai atrinks labiausiai vykusius eskizus ir laimėtojus apdovanos specialiomis dovanomis. Įkvėpimo bus galima ieškoti stebint ne tik ant podiumo demonstruojamas kolekcijas, bet ir ŠMC erdvėje eksponuojamas latvių dizainerių sukurtas megztas sukneles.

Specialiai festivaliui kuriama ir originali instaliacija – unikalias avalynės istorijas atskleidžiantis, garsą ir vaizdą sujungiantis kūrinys. Šiuo iki šiol nematytu būdu naują pavasario-vasaros kolekciją pristatys vienas avalynės parduotuvių tinklas. Dalį naujausios kolekcijos modelių žiūrovai taip pat galės išvysti ant podiumo, kolekcijų pristatymo metu.

Apie pavasarinę „Mados infekciją“

Iš viso per tris festivalio dienas bus parodyta 21 kolekcija. Išskirtiniai šio pavasario „Mados infekcijos“ bruožai – skandinaviškos mados programa „Nordic Look“ ir vyrams skirtų kolekcijų gausa.

Šį pavasarį „Mados infekcijoje“ Lietuvai atstovaus Egidijus Sidaras, Diana Paukštytė, Ramunė Strazdaitė, Diana Kuzmickaitė ir Aušra Urbanavičiūtė, Kristina Kruopienytė, Lina Gudanavičiūtė, Ieva Daugirdaitė („Injekcija“), dizainerių duetas „Tribe“ („Injekcija), Laura Dailidėnienė, Jurgita Januškevičiūtė, „D.EFECT“ (Eglė Žiemytė) ir Sandra Straukaitė. Lietuvių dizainerių gretas papildys šiuo metu užsienyje kuriančios Eglė Čekanavičiūtė ir Kristina Vikøren.

Festivalyje taip pat dalyvaus mados namai iš užsienio „Jean//Phillip“ (Danija), „Pirosmani“ (Sankt Peterburgas, Rusija), „C/Bruerberg“ (Norvegija), „Josefinstrid“ (Švedija) ir „Ivana Helsinki“ (Suomija). Prie svečių prisijungs praėjusių metų „Injekcijos“ nugalėtojas Hansas Schwarzas (Estija).

Festivalis „Mados infekcija“ vyksta tryliktą kartą. 1999-aisiais startavęs mados renginys tapo ryškiausiu kasmetiniu mados festivaliu Lietuvoje. Nuo 2011 m. „Mados infekcija“ rengiama du kartus per metus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)