Savo ruožtu E. Dragūnas dėkoja pirkusiems SEL albumą „Aš kaip žąsis“ bei kitais būdais prisidėjusiems prie bendro tikslo.

„Visi pinigai, iki paskutinio cento, pasieks tą, ką ir turi pasiekti“, – kalbėjo praeitų metų gruodį įkurto fondo steigėjas.

Nors daugelis E. Dragūno idėjos tikrumu netikėjo, šiandien pirmieji tokios dainininko veiklos rezultatai buvo pristatyti oficialiai. Pasak VU Vaikų ligoninės Naujagimių intensyviosios terapijos skyriaus vedėjo dr. Arūno Liubšio, 100 tūkst. litų kainavęs aukšto dažnio dirbtinio kvėpavimo aparatas, labai reikalingas sunkiai sergantiems bei neišnešiotiems naujagimiams slaugyti ir gydyti, padės ne vienai šeimai grąžinti jų brangiausią turtą – labai lauktą kūdikį. Modernus dirbtinio kvėpavimo aparatas padeda kvėpuoti ir labai mažo svorio, ir labai sunkiai sergantiems įvairiomis plaučių ligomis naujagimiams.

Apie 20 000 Lt kainavusi šlapinimosi sutrikimų kompiuterizuota gydymo sistema, kuri taip pat buvo įsigyta už VšĮ Egidijaus Dragūno fondo lėšas, jau naudojama daugelyje vaikų urologijos centrų, tačiau Lietuvos vaikams kol kas ji buvo neprieinama.

„Dabar ir VU Vaikų ligoninė galės naudotis prietaisu, kuris padės gydytojams geriau diagnozuoti pasikartojančių šlapimo takų infekcijų, vaikų šlapimo nelaikymo priežastis, o vaikams, naudojantis šioje sistemoje esančiais kompiuteriniais žaidimais, galima bus lengviau išaiškinti būdus, kaip susidoroti su šlapinimosi sutrikimais, nugalėti su jais susijusią baimę ir mitus“, - sako Vaikų urologijos skyriaus vedėjas dr. Gilvydas Verkauskas.

Didžiąją dalį lėšų VšĮ Egidijaus Dragūno fondas gavo platinant naujausią „Sel“ studijinį darbą „Aš kaip žąsis“, kuris prekyboje pasirodė praėjusių metų gruodžio pradžioje. Per kelias savaites realizavus beveik visą 10 000 egzempliorių pradinį albumo tiražą, už parduotus CD gautas pelnas buvo skirtas sergantiems vaikams. Šią Egidijaus Dragūno idėją palaikė ne tik albumo bendraautoriai, bet ir prekybininkai.

Kiti vaikų likimui neabejingi „Sel“ gerbėjai aukojo pinigus Egidijaus Dragūno fondui, siųsdami žinutes specialiais trumpaisiais numeriais, kuriuos suteikė mobiliojo ryšio operatoriai.

„Šiai dienai esame nupirkę du aparatus. Kitas jau yra užsakytas ir gaminamas, turėtų greitai atkeliauti. Šiai akimirkai jau turime surinkę 350 tūkstančių litų, iš jų panaudojome tik 120 tūkstančių“, – pirmuosius fondo veiklos rezultatus apžvelgė dainininkas bei pridūrė turįs idėjų neaplenkti ir Kauno bei Klaipėdos gydymo įstaigų. Esą SEL turi gerbėjų visoje Lietuvoje, „todėl būtų gražu, kad mes ir ten atsirastume“.

E. Dragūnas turi ir kitų idėjų, kaip fondui uždirbti pinigų. Jau yra sukurtas gaiviojo gėrimo, pavadinimu „Sel dragoon“ maketas. Atlikėjas DELFI tikino pats investavęs bei netrukus tikisi sulaukti minėto produkto, tačiau sakė neskaičiavęs, kiek iš prekybos SEL produktu bus galima uždirbti.

Dainininkas atskleidė, kaip kilo idėja rinkai pasiūlyti šį gėrimą. Esą jo sūnus Deividas dažnai prašo nupirkti gaiviųjų gėrimų. E. Dargūnas ne kartą yra pastebėjęs, jog sūnus, pagurkšnojęs jų, „nusispalvina“ įvairiomis spalvomis. Dainininko įsitikinimu, tai yra labai nesveiki produktai, kurių vaikai neturėtų vartoti. Neva taip ir kilo idėja kurti gėrimą iš natūralių ingredientų. E. Dragūnas atskleidė, jog gaminant gėrimą bus naudojamos uogos, užaugintos Afrikoje. Daugiau informacijos dainininkas apie šią idėją ketina atskleisti netrukus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją