Šį teismo sprendimą M. Gelažnikas dar galės apskųsti Vilniaus apygardos teismui. Manoma, kad šia teise jis pasinaudos, nes nesutiko su Vilniaus apskrities viršininko administracijos (VAVA) ieškiniu.

VAVA teismui buvo nurodžiusi, kad M. Gelažnikas neturėdamas nustatyta tvarka išduoto leidimo statybai atliko parduotuvės fasado rekonstrukciją – neteisėtai padidino ir pakeitė vitrinas. Jos įrengtos Vilniaus senamiesčio, Pasaulio paveldo objekto, širdyje, istorinio pastato, žinomo nuo XVI a. (buv. Lietuvos Metrikos archyvo namas) fasade.

M. Gelažnikas su ieškiniu nesutiko ir nurodė, kad siekė su atsakingomis institucijomis suderinti rekonstravimo projektą, projekto derinimo darbai buvo pradėti 2005 metų pabaigoje, tačiau leidimas statybai dėl valstybės institucijų neveikimo išduotas tik šių metų birželio 30-ąją .

Vilniaus miesto trečiasis apylinkės teismas patenkino VAVA ieškinį, nes įstatymai nenumato galimybės įteisinti nelegalią statybą.

„Teisiniu požiūriu negali būti toleruojama tokia situacija, kad daugiau nei 10 metų egzistuotų nelegali statyba ir negalima būtų jos pašalinti. Teisėtumo principas reikalauja nedelsiant šalinti teisės pažeidimus, o teisinių santykių subjektams yra draudžiama piktnaudžiauti savo teisėmis, todėl neteisėtos statybos padariniai turi būti pašalinti per teismo nustatytą protingą terminą", - teigiama teismo sprendime.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją