Be to, pasak teismo atstovės Rūtos Trimailovienės, teismas nusprendė, kad visas griovimo darbų išlaidas privalės atlyginti M. Gelažnikas.

Šią teismo nutartį M. Gelažnikas arba jo advokatas per 7 dienas dar galės apskųsti Vilniaus apygardos teismui.

Į teismą VTPSI kreipėsi, nes M. Gelažnikas nevykdė anksčiau įsiteisėjusio teismo sprendimo ir nelegaliai pastatytų statinių nenugriovė. Pareigūnai teismo paprašė pakeisti sprendimo vykdymo tvarką ir leisti jiems patiems nugriauti nelegalias vitrinas, o už darbus sąskaitą pateikti prabangiais drabužiais prekiaujančios parduotuvės savininkui.

Už teismo sprendimo nevykdymą verslininkui, dėl kurio parduotuvėje rastų galimai suklastotų prabangių aksesuarų dar atliekamas ikiteisminis tyrimas, buvo skirtos baudos, tačiau jis vis tiek pastato neatstatė į pradinę padėtį.

Bylos duomenimis, M. Gelažnikas, neturėdamas nustatyta tvarka išduoto leidimo statybai, atliko parduotuvės fasado rekonstrukciją – neteisėtai padidino ir pakeitė vitrinas. Jos įrengtos Vilniaus senamiesčio, Pasaulio paveldo objekto, širdyje, istorinio pastato, žinomo nuo XVI a. (buv. Lietuvos Metrikos archyvo namas) fasade.

„Teisiniu požiūriu negali būti toleruojama tokia situacija, kad daugiau nei 10 metų egzistuotų nelegali statyba ir negalima būtų jos pašalinti. Teisėtumo principas reikalauja nedelsiant šalinti teisės pažeidimus, o teisinių santykių subjektams yra draudžiama piktnaudžiauti savo teisėmis, todėl neteisėtos statybos padariniai turi būti pašalinti per teismo nustatytą protingą terminą“, - anksčiau buvo konstatavęs teismas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)