„Nieko baisaus, nes mano kova dar nesibaigė – juk daugelis netikėjo, kad man pavyks kreiptis net į Aukščiausiąjį Teismą“, - apie antradienį paskelbtą nepalankų teismo verdiktą iš DELFI išgirdusi R. Šarkienė teigė, kad nenuleis rankų ir jau artimiausiu metu su teisininku paruoš skundą EŽTT teisėjams.

„Jeigu reikės, ir pati nuvažiuosi į Strasbūrą, - sakė ištikimą Radžio gerbėja. – Visos šios istorijos taip nepaliksiu - jeigu daviau žodį, kad skųsiuosi toliau, tai savo žodžio laikysiuosi. Visi žino, kad esu nekalta, bet visą šią istoriją užvirusiems pareigūnams jau kelio atgal nėra - jie privalėjo laikytis savo pozicijos. Todėl patikėkite, ramybės neturės ir V. Juozapaitis, ir mane tardę Policijos departamento pareigūnai“.

Skųstis EŽTT R. Šarkienė nusprendė po LAT paskelbtos galutinės ir neskundžiamos nutarties, kuria buvo paliktas Vilniaus apygardos teismo nuosprendis.

Po teismo verdikto R. Šarkienė prarado bet kokią galimybę reabilituotis ne tik savo dievaičio Radžio akyse, bet ir privalės V. Juozapaičiui sumokėti 5 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimą. Be to, moteris pusę metų nuo 22 iki 6 val. privalo būti namuose bei, jeigu yra bedarbė, įsidarbinti arba užsiregistruoti Darbo biržoje.

R. Šarkienė LAT prašė ją išteisinti dėl grasinimų V. Juozapaičiui, tačiau teismas paskelbė, kad R. Šarkienės skundas dėl jai paskelbto apkaltinamojo nuosprendžio yra nepagrįstas, o jai skirta bausmė yra adekvati padarytam nusikaltimui.

Radžio gerbėja pareigūnų nemalonę užsitraukė po televizijos projekto „Žvaigždžių duetai“ filmavimo, kai, pasak teismo, iš telefono išsiuntė grasinančią trumpąją žinutę komisijos pirmininkui V. Juozapaičiui.

„Norim pasakyti, neturėjot problemų, jų bus. Mes gi jus įspėjome!!! Ar jums neatrodo, kad ilgai gyvenat? (...) Tai buvo paskutinis įspėjimas, duodu laiko džiaugtis gyvenimu, jeigu nori turėti šeimą, o ne karstus. Čia ne juokai, ponas soliste, mes jus stebime“, - teismas konstatavo, kad grasinančią trumpąją žinutę išsiuntė Ražio gerbėja.

R. Šarkienė Policijos departamento pareigūnams buvo prisipažinusi, kad rašė žinutę, tačiau vėliau tai paneigė - esą pareigūnai jai pasiūlė prisiimti kaltę, žadėjo, jog tuo viskas ir baigsis. Moteris teigia, kad buvo apgauta, todėl nusprendė nesitaikstyti su ją apgavusiais teisėsaugininkais.

„Manau, kad ir pats V. Juozapaitis supranta, kad buvo padaryta klaida, bet jau kelio atgal nėra, - sakė R. Šarkienė. – Kad jis talentingas muzikas, niekas neatmeta, bet kur yra žmogiškumas? Juk pasižiūrėkite, kaip jis šiandien komentuoja „Žvaigždžių duetus“ - visiškai kitaip nei anksčiau, apie pasirodymus kalba gerokai švelniau nuo tuomet, kai dalyvavo Radžis. Manau, kad jis puikiai supranta, kas atsitiko“.

Tuo tarpu V. Juozapaitis DELFI yra sakęs, kad R. Šarkienės byla nėra tokia juokinga, kaip buvo pristatoma pramoginių laidų.

„Kodėl žmonės leidžia sau šaipytis iš Lietuvos įstatymų? Kodėl tai sukelia juoką? Žmogus demokratinėje valstybėje demokratine tvarka ieško valstybės pagalbos, nes jam gresia fizinis susidorojimas ir dvasinė prievarta. Jeigu eisiu gatve, mane apspjausite, sakysite, kas čia tokio, nusivalyk ir viskas. Arba -spjauk tu man atgal. Bet kur mes nueisime? Tie žmonės turi būti nubausti. Nesakau, kad turi sėdėti kalėjime, ne apie tai kalba. Toks elgesys privalo būti paviešintas, kad niekam nekiltų pagunda tai pakartoti“, - operos solistas teigė siekęs paprasčiausio teisingumo, kad tokio elgesio žmonės būtų pastatyti į vietą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją