Šį Vilniaus miesto 3 apylinkės teismo nutarimą D. Zvonkus dar galės apskųsti apeliacine tvarka, tačiau greičiausiai to nedarys – esą gerbiąs teismo verdiktą.

„Skųsti neskųsiu, pasitikiu teisėsauga, pažeidimas padarytas, tai kaip sąžiningas pilietis atsakysiu pagal tvarką, kuri galioja visiems Lietuvos piliečiams“, – sakė atlikėjas.

Tiesa, jam teisme buvo pasiūlyta baudą sumokėti iš karto banko kortele, tačiau D. Zvonkus tokios galimybės atsisakė – pareiškė, jog pinigus į Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) sąskaitą perves naudodamasis internetine bankininkyste.

D. Zvonkaus administracinio teisės pažeidimo byla teisme trečiadienio rytą buvo išnagrinėta vos per pusvalandį – į posėdį dainininkas be advokato atvyko gerokai anksčiau nei turėjo. Būtent dėl šios priežasties teisėjas nusprendė jo bylą nagrinėti anksčiau – taip atlikėjui pavyko išvengti žurnalistų dėmesio. Su jais D. Zvonkus susidūrė tik tuomet, kai teismas išėjo rašyti nutarimo.

Buvęs Natalijos Zvonkės sutuoktinis policijos pareigūnams įkliuvo balandžio 18-ąją, 2.26 val., kai Vilniuje, Šventaragio g. vairavo automobilį „Mercedes Benz“. Jam buvo nustatytas lengvas girtumas – 0,57 prom. alkoholio.

Atlikėjas iš karto pripažino girtumą, tačiau teisinosi, jog alkoholį vartojo išvakarėse, apie 18 val. – esą išgėręs litrą, na, gal pusantro litro alaus, ir jautėsi blaivus.

„Maniau, kad esu blaivus“, – sakė jis. Paklaustas, kaip galima taip manyti, D. Zvonkus nebuvo šnekus: „ Papulsit, sužinosit“.

Administracinėn atsakomybėn patrauktas kompozitorius taip pat negalėjo tiksliai pasakyti, ar anksčiau nebuvo pakliuvęs į analogišką situaciją, kai vairavo manydamas, jog yra blaivus. „Na, man atrodo, kad ne, bet vėlgi...“, – sakė jis.

Tuo tarpu teismo posėdyje jis administracinio teisės pažeidimo bylą nagrinėjusio teisėjo prašė pasigailėti – esą apgailestauja dėl alkoholio vartojimo, nuoširdžiai gailisi, kad vairavo neblaivus. Atlikėjas aiškino, kad jo darbas yra susijęs su automobilio vairavimu – dažnai tenka vykti į gastroles įvairiuose šalies miestuose. Be to, jis nurodė, kad serga Klaipėdoje gyvenanti jo motina, kurią reikia dažnai aplankyti.

„Dėl alkoholio vartojimo galiu tik apgailestauti“, – sakė kompozitorius.
Nors D. Zvonkus prašė skirti kaip įmanoma švelnesnę nuobaudą, teismas nusprendė, kad pažeidėjui turėtų būti skirta sankcijoje numatyto vidurkio dydžio bauda. Pasak teismo, atlikėjas anksčiau yra ne kartą baustas už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus, be to, viena nuobauda galioja iki šiol.

Pasak teismo, vairuodamas neblaivus D. Zvonkus sukėlė pavojų ne tik savo, bet ir kitų žmonių gyvybėms. Be to, kaip pabrėžė teisėjas, vienas policijos pareigūnas nurodė, jog D. Zvonkaus automobilyje jautėsi alkoholio kvapas, todėl nėra pagrindo manyti, kad atlikėjas galėjo jaustis blaivus.

„Teismas neturi pagrindo netikėti vairuotojo aiškinimais apie tai, kad alkoholį vartojo išvakarėse, apie 8 val. iki važiavimo automobiliu, jautėsi visiškai blaivus, tačiau tai nepašalina jo atsakomybės ir nekeičia jo veiksmų kvalifikavimo, nes alkoholio vartojimo pasekmes sulaikymo metu patvirtino policijos darbuotojas, kuris jautė alkoholio kvapą nuo vairuotojo, objektyviai šį faktą patvirtino alkotesterio panaudojimo rezultatai“, –pabrėžė teisėjas.

Po teismo posėdžio žurnalistų paklaustas, kaip išgyvens be vairuotojo pažymėjimo, D. Zvonkus nuo atsakymo išsisuko. „Dabar nusipirksiu degtukų ir statysiu namelius metus laiko“, – pareiškė jis, po incidento įsigijęs dviratį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)