Dėl administracinio teisės pažeidimo (ATPK 187 str. 2 d.) prieš teismą stojo ne tik šokėjas, bet ir jo motina Liudmila Čeburiak.

Tuo tarpu pagrindinis šios istorijos herojus – šokėjo brolis Aleksandras jau yra nubaustas 750 Lt bauda, tiesa, jos dar nesumokėjo, o teismo paprašė leisti ją mokėti dalimis.

Administracinio teisės pažeidimo protokolą Vilniaus Šeškinės policijos nuovados pareigūnai R. Čeburiakui surašė po sausio 14-osios naktį įvykusio incidento.

Apie 2 val. policija gavo pranešimą, kad viename Ukmergės g. daugiabučio bute medikams yra reikalinga pagalba, nes, kaip sakė policijos pareigūnas Romanas Zanevckis, bute yra „agresyvus klientas“.

Kai pareigūnai atvyko prie daugiabučio, iškvietimas jau buvo atšauktas, tačiau policininkai vis tiek nusprendė pasidomėti, kas nutiko.

Pasak R. Zanevckio, į kiemą išėjęs A. Čeburiakas elgėsi agresyviai, pareigūnams ėmė rodyti nepadorius gestus, keikėsi necenzūriniais žodžiais.

„Mes išlipome iš automobilio, kad tą pilietį sudrausmintume ir jį įspėjome, jog dėl viešosios tvarkos pažeidimo jį sulaikysime, – pasakojo policininkas. – Tada jis kategoriškai atsisakė sėstis į mūsų automobilį ir mus toliau įžeidinėjo“.

Kai pareigūnai bandė sulaikyti įsiaudrinusį jaunuolį, į kilusį ginčą įsikišo ir R. Čeburiakas bei jo motina. „Iš pradžių jis (R. Čeburiakas) ne taip agresyviai ėmė prašyti nesulaikyti jo brolio, bet paskui mums trukdė dirbti savo darbą, be to, mane griebęs už striukės bandė patraukti į šoną“, – teisme pareigūnas sakė, kad šokėjas trukdė uždėti antrankius jo broliui.

„Jis elgėsi kaip ir nepiktybiškai, tačiau mūsų reikalavimų nevykdė“, – pareiškė R. Zanevckis.

Į įvykio vietą pareigūnai išsikvietė pastiprinimą – prie jų netrukus prisijungė dar du policijos ekipažai. Tik tada į komisariatą buvo nuvežtas ne tik A. Čeburiakas, bet ir jo brolis bei motina.

Beje, kad A. Čeburiaką sulaikytų, pareigūnai net buvo priversti panaudoti elektros impulsinį prietaisą – tik tada jį pavyko sutramdyti ir uždėti antrankius.

Tuo tarpu kiek kitokią versiją pateikė R. Čeburiakas. Jis aiškino, kad į konfliktą įsikišo tik todėl, kad policijos pareigūnai esą elgėsi agresyviai. „Prieš mano motiną ir mane buvo vartojamas smurtas – man buvo suduoti smūgiai kojomis per nugarą“, – ketvirtadienį teisme sakė šokėjas.

Administracinio teisės pažeidimo bylą nagrinėjančio teisėjo Antano Virbalo paklaustas, ko prašo teismo (skirti ar neskirti nuobaudą), R. Čeburiakas pareiškė, kad „prašyti nieko neprašau“, tačiau priimant nutarimą siūlė atsižvelgti į tai, kad dėl pareigūnų esą pavartoto smurto buvo priverstas kreiptis pas medikus.

Tiesa, po posėdžio R. Čeburiakas su žurnalistais nebuvo linkęs bendrauti.

Kokią skirti nuobaudą šokėjui ir jo motinai, teismas žada paskelbti vasario 21-ąją. Žinomam šokėjui gresia bauda nuo 300 iki 500 Lt arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją