Simas ir Vaida Jasaičiai penktadienio pusdienį praleido Vilniaus miesto 1 apylinkės teisme, kuriame po beveik pusantrų metų bylinėjosi pagaliau buvo baigta nagrinėti jų skyrybų byla. Teisėja Birutė Plikynienė sprendimą turėtų paskelbti per dvi savaites.

„Jeigu būčiau teisėjas, neįsivaizduoju kaip nuspręsčiau, kas teisus – viena pusė sako savo, kita – savo“, – po neviešo teismo posėdžio DELFI prisipažino S. Jasaitis.

Pareiškimą dėl santuokos nutraukimo esant vieno iš sutuoktinių kaltei teismui pirmasis pateikė S. Jasaitis, tačiau jo žmona netrukus pateikė priešieškinį pareiškimą. Juo moteris siekė prisiteisti beveik pusę milijono litų, tačiau praėjusių metų gruodį savo pareiškimą patikslino ir sumą padidino iki 2 mln. 943 tūkst. Lt. Moteris taip pat nurodė, kad užsienio bankuose atidarytose S. Jasaičio sąskaitose turi būti daugiau kaip 3 mln. Lt.

V. Jasaitienės prašymu teismas pareikšto ieškinio sumai areštavo visas krepšininko sąskaitas Lietuvos ir užsienio bankuose. Be to, krepšininką teismas įpareigojo vaiko išlaikymui kas mėnesį mokėti po 11 tūkst. 354 Lt.

Dar 3 tūkst. Lt S. Jasaitis turi skirti kol kas oficialios savo žmonos išlaikymui.

S. Jasaitis: net premjeras tokio atlyginimo negauna

Šiuo metu „Lietuvos ryto“ krepšinio klube rungtyniaujantis S. Jasaitis neslepia, kad jį pribloškė toks teismo sprendimas.

„Net premjeras tokio atlyginimo negauna, kaip galima vaikui?“ – penktadienį stebėjosi krepšininkas.

„Jeigu ne paslaptis, kiek jūs savo vaiko išlaikymui kas mėnesį skiriate?“ – DELFI reporterio klausė S. Jasaitis.

Jis pasakojo, kad iš pradžių teismas iš jo buvo priteisęs 5 tūkst. Lt vaiko laikinajam išlaikymui, tačiau vėliau šį sprendimą esą panaikino aukštesnės instancijos teismas.

„Bet tada teisėja nusprendė, kad turiu mokėti vienuolika su puse tūkstančio, logiškai mąstant man tai nesuprantama“, – atviravo kitą šeštadienį savo 29-ąjį gimtadienį švęsiantis vyras. Jis savo sūnaus išlaikymui sutiko skirti po 2 tūkst. Lt kas mėnesį.

„Tokią sumą mokėti aš pats nusprendžiau, ta suma skirta tiktai vaiko išlaikymui, jo interesams, o ne jai (Vaidai – aut.past.) kažką ten pirkti, ar kažkam dar, auklei mokėti...“ – sakė S. Jasaitis.

Tuo tarpu krepšininkui atstovaujantis advokatas Tomas Jaugelavičius tvirtino, kad S. Jasaitis, ko gero, vienintelis tėvas Lietuvoje, kuriam teismas vaiko išlaikymui kas mėnesį nurodė skirti daugiau kaip 11 tūkst. Lt.

Teigė, kad žmona žadėjo neimti nė lito, „jeigu kas ateityje atsitiks“

„Iš pradžių ieškovė norėjo 50 tūkst. Lt, po to 10 tūkst. eurų, o dabar – 11 su puse“, – sakė advokatas, pažymėjęs, kad teisminio proceso metu sutuoktiniams taip ir nepavyko ginčo išspręst taikiai.

Pasak advokato, per 15 mėnesių S. Jasaitis vaiko išlaikymui į banko sąskaitą pervedė 97 tūkst. Lt.

„Bet jai vis tiek neužtenka pinigų, skirtų vaiko išlaikymui“, – stebėjosi krepšininkas, pažymėjęs, kad šiuo metu yra apskundęs teismo nutartį dėl laikinojo išlaikymo vaikui.

„Kiekvienas gali reikalauti, bet jeigu gyvenome kartu, galima žmogiškai, – sakė S. Jasaitis. – Kai gyvenome kartu, ji sakė, kad aš iš manęs neims nė lito, jeigu kas ateityje atsitiks, o pasirodo...“

„Man įdomiausia, kad teisme Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotoja tik manęs klausinėjo, iš jos sulaukiau vos ne priekaištų: tu, manai, užtenka čia tūkstančio litų? Sakiau, manau, užtenka, nes jeigu mes papildomai tariamės, kad aš perku drabužius, keliones, rūpinuosi pramogomis, sportu, būreliais. Už tai aš sutinku mokėti. Ir gerokai daugiau pinigų jai nusiųsdavau, nei sako advokatas. Kartais paprašydavo, kad valgyti neturi, tai persiųsdavau, geros širdies būdavau. Bet mane kaltina, kad vaiko neprižiūrėjau... Jeigu jums papasakočiau visą istoriją, daug pinigų uždirbtumėte iš straipsnio, kaip sakant, būtų bomba“, – DELFI sakė S. Jasaitis.

Šeima iširo dėl krepšininko nuotykių su kitomis merginomis?

S. Jasaitis su žmona 2006-aisiais su „DnB NORD“ banku pasirašė sutartį, kuria jiems buvo suteiktas milijono litų kreditas būstui sostinės Žvėryno mikrorajone įsigyti. Kadangi teismas buvo areštavęs visas krepšininko sąskaitas, praėjusių metų pabaigoje jis net negalėjo sumokėti mėnesinės – beveik 8,5 tūkst. Lt – įmokos. Tiesa, šios problemos netrukus išsisprendė – teismas leido nuo S. Jasaičio nuskaičiuoti lėšas būsto kreditui padengti. Kreditą jis mokės dar daugiau kaip 4 metus.

„Žinote, aš apie tai nenorėčiau kalbėti”, – teisme krepšininko žmona mandagiai atsisakė atskleisti skyrybų detales. Šiuo metu ji dirba tėvų vadovaujamos įmonės „Alytaus chemija“ Vilniaus filiale ir per mėnesį gauna vos 655 Lt.

Tuo tarpu kur kas atviresnė buvo į teismą iš Alytaus atvykusi V. Jasaitienės motina. Ji stebėjosi savo dukros stiprumu, tačiau neslėpė, kad Vaidai teko nelengva dalia.

„Kai žiniasklaida rašydavo apie Simo nuotykius tai su Jūrate Bitinaite, tai su Atlanta ir dar kitomis merginomis, jis vis sakydavo, kad čia žiniasklaida viską išpučia, nereikia tuo tikėti, – kalbėjo V. Jasaitienės motina. – Ir taip šešis metus! Jis gyveno dvilypį gyvenimą – Vaidai niekur neleisdavo išeiti, o pats vedė linksmą gyvenimo būdą. Vis sakydavo, kad reikia su draugais susitikti... O štai dabar jau gyvena su O. Pikul, nors iš pradžių neigė, kad ji jam yra klijuojama tik dėl reklamos, o juk kartu dalyvavo savo sesers Aistės vestuvėse. Dabar neabejoju, būtent O. Pikul vadovauja šitam paradui. Bet ar ilgai jis jai bus reikalingas – ateina nauja karta“.

Močiutė teigia, kad krepšininkas pamiršo savo sūnų

Moteris neslėpė, kad Vaida pasitikėjo Simu, visuomet jį palaikydavo ir net tuomet, kai jis buvo pakliuvęs į avariją, būtent žmona jį ragino suimti save į rankas ir toliau sportuoti. „Mes jį visada palaikėme, kiek daug bendro turėjome, bet dabar susidaro įspūdis, kad nieko neliko – viskas lengva ranka buvo nubraukta“, – teigė ji.

Alytiškė stebėjosi, kad S. Jasaitis neskiria dėmesio savo sūnui. „Vaikas sunkiai sirgo, dukra paprašė nupirkti ir atvežti vaistų, tai jis net neatvažiavo pažiūrėti į vaiką – nupirko vaistus ir liepė juos pasiimti iš vaistinės“, – sakė moteris.

Ji taip pat atviravo, kad net ir šiandien krepšininkas neranda laiko susitikti su savo sūnumi – esą visą laiką yra užimtas treniruotėmis, varžybomis. „O juk gyvena visiškai šalia, gal tik pusė kilometro iki sūnaus namų“, – sakė moteris.

V. Jasaitienės motinos teigimu, kartą pas sūnų krepšininkas atvyko su O. Pikul, tiesa, ji laukė kieme automobilyje. „Vaikas viską žino, mato juk ją per televizorių“, - teigė ji.

Pasak V. Jasaitienės motinos, krepšininkas nuo sausio sūnaus išlaikymui nemoka pinigų.

„Tačiau skola juk auga, ji niekur nedings, – pažymėjo moteris. – Aš nesuprantu, kaip jis gali nesirūpinti savo sūnumi, juk jam labai trūksta tėvo. Vaikui reikia ne tik dėmesio, bet ir žaislų – nuo mažens pripratino jį prie brangių daiktų, kaip dabar vaikui pasakyti, kad tėvas juo nesirūpina?“.

Pasak jos, S. Jasaitis bent kartais galėtų sūnų nusivesti į kavinę ir su juo pabendrauti. „Vaikas sako, kad nori sušių, juk tėvas jį pripratino prie tokio maisto“, – teigė moteris.

Santuoka nebuvo klaida, bet „kaip pasakysi, taip nepagadinsi“

„Man jis primena krepšininką Gintarą Einikį (jis turi tris vaikus, tačiau jie gyvena su motina – aut.past.), pamiršau jam tai pasakyti teisme“, – prisipažino V. Jasaitienės brolis, kuris taip pat buvo iškviestas liudyti į teismą.

„Jis nesupranta, kad vaikui reikalingas tėvas, reikalinga vyriška ranka“, – apie S. Jasaitį kalbėjo Vaidos brolis.

„Jie eina prieš mane, kad jeigu kas blogai, tai tik aš kaltas, daugiau niekas kiti nekalti, – paklaustas, kodėl kiek kitaip, nei jis kalba, atsakė S. Jasaitis. – Sakau, tai buvo galima gražiuoju susitarti, bet kai turbūt daugiau nieko, išskyrus pinigus, aukščiau nemato... Taip ir gaunasi, kol gyveni šeimoje viskas gerai, o kai, kaip sakant, iškyla problemos, tai ir pamatai žmogaus tikrąjį veidą. Ir pamatai su kuo gyvenai“.

Paklaustas, gal santuoka su Vaida buvo klaida, krepšininkas sakė: „Niekas nesako, kad tai buvo klaida, sunku pasakyti čia... Kaip pasakysi, taip nepagadinsi“.

Vis dėlto, S. Jasaitis neslėpė, kad vestuvių su „pupyte“ O. Pikul kol kas neplanuoja.

„Ši byla dar tęsis tikrai daugiau nei metus, nes jau dabar aišku, kad teismo sprendimą jeigu ne viena, tai kita pusė skųs aukštesnės instancijos teismui, kuriame taip pat ilgai teks laukti bylos nagrinėjimo“, – teigė krepšininkas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją