Patikrinimo metu pareigūnai nustatė, kad parduotuvėje prekiaujama ne tik garsių firmų – „Roberto Cavalli”, „Dolce Gabbana”, „Max Mara”, „Moschino”, o ir žinomų gamintojų prekių padirbiniais.

Parduotuvėje ir sandėlyje rasta ir paimta 108 vnt. kelnių, vyriškų kostiumų, palaidinių, aksesuarų, pažymėtų „Roberto Cavalli”, „Dolce Gabbana”, „Max Mara”, „Louis Vuitton”, „Moschino”, „Tommy Hilfigen”, „Hermes”, „Givenchy”, „Lamborgini”, „Emporio Armani”, „Tado”, „Gucci”, „Dunhil” prekių ženklais.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kitos įmonės prekių ženklų naudojimo. Pažeidėjas gali būti baudžiamas teisės dirbti tam tikrą darbą arba užsiimti tam tikra veikla atėmimu arba viešaisiais darbais, arba bauda, arba laisvės apribojimu.

Parduotuvės savininkas Marius Gelažnikas DELFI tvirtino, kad policija kol kas negali teigti, kad prekės suklastotos. „Kada bus ekspertų išvados, mes galim kalbėti. Yra sertifikatai, policija gali susisiekti su fabrikais ir išsiaiškinti. Aš vakar gavau popierių, kad bus atliekamas patikrinimas dėl gauto skundo, kuriame teigiama, kad kai kurie prekių ženklai gali neatitikti tapatybės“, - sakė M.Gelažnikas.

Aštuoniolika metų drabužių verslu užsiimantis vyras, teigė, kad už produktų tikrumą atsako tiekėjai. „Aš esu pirkėjas, kaip ir visi turintys franšizę. Fabrikas išduoda dokumentus, kurie garantuoja autentiškumą. Jie atsako už savo produktą. Aš jais remiuosi. Lauksiu ekspertizės išvados. Jei bus kažkas ne taip, aiškinsimės su tiekėjais Italijoje arba jie aiškinsis su policija. Manau, jie sugebės apsiginti“, - sakė M. Gelažnikas ir užsiminė, kad skundas, kurį gavo policija, gali būti nesąžiningos konkurencijos pavyzdys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją