P. Galkontaitei iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą trečiadienį pradėjo nagrinėti teisėjas Audrius Cininas.

Tai buvo pirmas kartas, kai P. Galkontaitei teko vykti į teismą ir aiškintis dėl padaryto Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimo – 12 metų automobilį vairuojanti televizijos laidos vedėja iki šiol nebuvo bausta nė už jokį pažeidimą.

Administracinio teisės pažeidimo protokolas P. Galkontaitei buvo surašytas po eismo įvykio spalio 19-ąją, kai vairuodama automobilį „Mazda 3“ iš Sierakausko gatvės įsuko į M. K. Čiurlionio gatvę ir prasilenkdama su kitu važiuojančiu automobiliu nežymiai jį apibraižė.

Kadangi televizijos žurnalistė po eismo įvykio net nesustojo ir nuvažiavo, nežymiai apgadinto automobilio savininkas kreipėsi į policiją. Tiesa, prieš tai jis pasekė, kur vairuotoja pasistatė savo mašiną.

P. Galkontaitė DELFI sakė pripažįstanti, kad galėjo apibraižyti automobilį, tačiau tikino, jog tai įvyko netyčia – to ji esą net nepastebėjo ir nejautė.

„Tą rytą važiavau į Lietuvos televiziją S. Konarskio gatvėje, įsukau iš Sierakausko į M. K. Čiurlionio gatvę, kuria visą laiką važinėju ir žinau ją atmintinai, – sakė P. Galkontaitė. – Tądien buvo kelių laidų filmavimas, todėl važiavau pakankamai susikaupusi ir atidi, bet žiūrėdama, kad praleisčiau kitą automobilį iš kairės, nepamačiau iš dešinės važiuojančios mašinos. Ir sukomės viena pro kitą, mačiau, kad pernelyg arti viena pro kitą prasisukome... Maniau, kad mes prasilenkėme ir aš nuvažiavau. Niekur nei bėgdama, nei skubėdama, tuo labiau, kad ten net neįmanoma skubėti – toje gatvėje yra ribojamas eismas“.

Į Lietuvos televiziją atvažiavusi ir visą dieną joje praleidusi P. Galkontaitė apie padarytą KET pažeidimą sužinojo tik vakare, kai už savo automobilio priekinio stiklo rado užkištą šaukimą atvykti į Kelių policiją.

„Pagalvojau, kad čia pokštas, nes ten buvo nurodyta, jog privalau atvykti 20 val., – pasakojo P. Galkontaitė. – Šaukime buvo nurodytas telefono numeris, todėl juo paskambinau. Atsiliepęs budėtojas teigė, kad nežino, kas čia įvyko, ir pasiūlė pasižiūrėti savo automobilį, gal jis apibraižytas“.

„Tada, pasišviesdama telefonu, apėjau automobilį ir pamačiau, kad kairysis automobilio šonas yra nubrauktas, prisiminiau tą rytinį įvykį ir supratau, jog mes ne prasilenkėme, o aš kliudžiau tą automobilį, – sakė televizijos žurnalistė. – Pasirodo, tai traktuojama kaip pabėgimas iš eismo įvykio vietos... Viliuosi, kad teismas supras, jog neturėjau jokios priežasties pasišalinti“.

P. Galkontaitė tvirtino, kad yra apsidraudusi „Kasko“ draudimu, todėl nutikus bet kokiam eismo įvykiui visą žalą atlygina draudimo kompanija. Ji stebėjosi gresiančia bausme – jeigu teismas konstatuos jos veiksmuose tyčią, žurnalistei gresia ne tik tūkstantinė bauda, bet ir vairuotojo pažymėjimo praradimas keleriems metams.

„Šis įvykis buvo pamoka visam gyvenimui – esant mažiausiai abejonei reikia sustoti ir žiūrėti, ar nieko neatsitiko“, – tvirtino ji.

Žurnalistė teigė, kad dėl padaryto pažeidimo atsiprašė nukentėjusiojo. „Atsiprašiau, kad sukėliau nepatogumų“, – teigė ji.

P. Galkontaitei trečiadienį vykęs teismo posėdis – nepaskutinis. Teisėjas nusprendė, kad į bylos nagrinėjimą turi būti iškviestas nukentėjusysis bei policijos pareigūnė, po eismo įvykio apžiūrėjusi abu automobilius, todėl žurnalistei dėl eismo įvykio į teismą teks vykti ir kitų metų pradžioje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją