Vilniaus miesto pirmasis apylinkės teismas vėl atvertė M. Gelažnikui privataus kaltinimo tvarka K. Blizniko iškeltą bylą dėl šmeižto ir įžeidimo. Byloje buvo surengtas jau ketvirtas posėdis ir ją nagrinėjo jau antras teisėjas, bet byla taip ir nepajudėjo iš pradžios taško – teisme nepasirodė nei M. Gelažnikas, nei K. Bliznikas. Tiesa, posėdyje dalyvavo chirurgui atstovaujantis advokatas.

Verslininko ir mediko konfliktą nagrinėjęs teismas buvo nusprendęs privataus kaltinimo procesą nutraukti ir abu šiuos skundus perduoti Vilniaus miesto apylinkės vyriausiajam prokurorui spręsti klausimą dėl ikiteisminio tyrimo atlikimo. Šią nutartį Vilniaus apygardos teismui apskundęs K. Blizniko advokatas A. Paulaukas pasiekė, kad byla būtų nagrinėjama iš naujo privataus kaltinimo tvarka, todėl į ginčą prokurorams įsikišti neteks.

Nors trečiadienį buvo numatytas jau ketvirtas taikinamasis posėdis, tačiau, kaip teigė K. Blizniko advokatas, gydytojas neketina taikytis su jį apšmeižusiu verslininku.

„Susitaikymas – abipusis veiksmas, šiandien surengtas jau ketvirtas posėdis, bet noriu pasakyti, kad mes nesitaikysime ir nėra prasmės skirti penktąjį taikinamąjį posėdį“, – sakė A. Paulauskas.

Vis dėlto privataus kaltinimo tvarka bylą nagrinėjanti teisėja Renata Smalinskaitė nusprendė, kad toks posėdis yra būtinas ir sausio 4-osios rytą vėl kviečia prie stalo sėstis K. Blizniką ir M. Gelažniką. Jeigu vyrai nesusitaikys, teismas turėtų bylą pradėti nagrinėti teisiamajame posėdyje.

DELFI primena, kad K. Bliznikas privataus kaltinimo skunde kaltina M. Gelažniką šmeižimu per visuomenės informavimo priemonę bei įžeidimu. Sulaukęs bylos M. Gelažnikas taip pat pateikė skundą teismui – verslininkas kaltina gydytoją nesunkaus sveikatos sutrikdymu dėl neatsargumo, dokumento suklastojimu, žmogaus veiksmų laisvės varžymu, piktnaudžiavimu, jeigu dėl to didelės žalos patyrė fizinis asmuo, bei savavaldžiavimu.

K. Bliznikas taip pat yra pareiškęs ieškinį dėl 100 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimo.

Į teismą chirurgas kreipėsi po jam M. Gelažniko mestų kaltinimų televizijos laidose „Trečias butas“ ir „Valanda su Rūta“. Šiose laidose verslininkas pasakojo apie operaciją, kurios metu esą buvo sužalotas, dėl to buvo priverstas kreiptis į užsienio gydytojus.

Praėjusių metų pabaigoje vieno vakarėlio metu stiklu prasipjovęs piršto pagalvėlę M. Gelažnikas yra sakęs, kad pusę metų buvo neveiksnus, o jo ranka esą buvo sumaitota.

„Ne laiku ir ne vietoj užtaikiau ant daktaro frankenšteino, kuris ant manęs pradėjo mokytis. Šundaktaris, kuriam turite nepakliūti į rankas yra Kęstutis Bliznikas“, – laidoje „Trečias butas“ kalbėjo verslininkas.

„Plaštaką gelbėti reikėjo pas vokiečių chirurgus ir jie aiškiai pasakė, kad suprasti, jog Lietuva nėra aborigenų kraštas jiems prireiks dar penkiolikos metų“, – televizijoje yra pasakojęs M. Gelažnikas.

Gydydamasis Vokietijoje M. Gelažnikas aiškino išleidęs apie 50 tūkst. Lt, šią sumą jis žadėjo prisiteisti iš Lietuvos mediko.

Tuo tarpu K. Bliznikas aiškina, kad M. Gelažniko teiginiai neatitinka tikrovės, be to, esą verslininkui po gydymosi išsivystė komplikacijos dėl to, kad jis netinkamai laikėsi medikų nurodymų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją