M. Gelažnikas ketvirtadienio rytą praleido Vilniaus miesto pirmajame apylinkės teisme – posėdžio pradžios teismo koridoriuje jam teko palaukti keliolika minučių, kol buvo baigtos nagrinėti administracinius teisės pažeidimus padariusių asmenų bylos.

Baudžiamojon atsakomybėn traukiamas M. Gelažnikas teisme neišvydo jam ieškinį pateikusio K. Blizniko, tačiau pareiškė, jog nesutinka su privataus kaltinimo byla ir sieks gydytojui pateikti priešieškinį pareiškimą.

Pasak jo advokato, gydytojas esą netinkamai atliko operaciją ir dėl to sužalojo M. Gelažniką. Kaip įrodymus jie pateikė įvairias užsienio medikų pažymas. Tiesa, verslininkui kol kas nepavyko gauti dokumentų iš sostinės ligoninės, kurioje jis buvo gydomas.

M. Gelažnikas bylą K. Bliznikui žadėjo iškelti ir anksčiau, todėl jo pažadai nustebino gydytojui atstovaujantį advokatą – jis teisme pareiškė, kad delsdamas pateikti priešieškinį pareiškimą verslininkas esą siekia vilkinti bylos nagrinėjimą.

Vis dėlto, teisėjas Petras Karvelis leido M. Gelažnikui pateikti priešieškinį pareiškimą, o bylos nagrinėjimą atidėjo iki rugsėjo 15-osios. Taikinamajame posėdyje turės dalyvauti ir M. Gelažnikas, ir K. Bliznikas – teismas viliasi, kad vyrai susitaikys ir nereikės aiškintis, kuris buvo teisesnis.

Į teismą chirurgas K. Bliznikas kreipėsi po jam M. Gelažniko mestų kaltinimų televizijos laidose „Trečias butas“ ir „Valanda su Rūta“. Šiose laidose verslininkas pasakojo apie operaciją, kurios metu esą buvo sužalotas, dėl to buvo priverstas kreiptis į užsienio gydytojus.

Praėjusių metų pabaigoje vieno vakarėlio metu stiklu prasipjovęs piršto pagalvėlę M. Gelažnikas yra sakęs, kad pusę metų buvo neveiksnus, o jo ranka esą buvo sumaitota.

„Ne laiku ir ne vietoj užtaikiau ant daktaro frankenšteino, kuris ant manęs pradėjo mokytis. Šundaktaris, kuriam turite nepakliūti į rankas yra Kęstutis Bliznikas“, – laidoje „Trečias butas“ kalbėjo verslininkas.

„Plaštaką gelbėti reikėjo pas vokiečių chirurgus ir jie aiškiai pasakė, kad suprasti, jog Lietuva nėra aborigenų kraštas jiems prireiks dar penkiolikos metų“, - televizijoje yra pasakojęs M. Gelažnikas.
Gydydamasis Vokietijoje M. Gelažnikas aiškino išleidęs apie 50 tūkst. Lt, šią sumą jis žadėjo prisiteisti iš Lietuvos mediko. Šiuo metu dėl to yra atliekamas auditas.

Tuo tarpu K. Bliznikas aiškina, kad M. Gelažniko teiginiai neatitinka tikrovės, be to, esą verslininkui po gydymosi išsivystė komplikacijos dėl to, kad jis netinkamai laikėsi medikų nurodymų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją