Pagrindinis V.Malinausko nuopelnas – sovietmečio laikų statulų eksponavimas Grūto parke.

Medicinos Ig Nobelio premiją gavo Peteris Barssas iš McGillo universiteto (JAV) už mokslinį darbą apie sužeidimus dėl krentančių kokoso riešutų.

Fizikos premija buvo skirta mokslininkui Davidui Schmidtui iš Masačūsetso universiteto (JAV) už mokslinį darbą, paaiškinantį, kodėl dušo užuolaidėlės limpa prie kojų.

Biologijos premija įteikta Buckui Weimeriui iš Pueblo miesto Kalifornijos valstijoje už kelnaičių su angliniais filtrais išradimą. Šios kelnaitės panaikina kūno išskiriamų dujų kvapą.

Ekonomikos premija apdovanotas Joelis Slemrodas iš Mičigano (JAV) universiteto verslo mokyklos. Jo nuopelnas – mokslinis darbas apie tai, kad žmonės sugeba atidėti savo mirtį kad sumažintų paveldėjimo mokesčius.

Literatūros premiją gavo Johnas Richardsas iš D.Britanijos Bostono miesto. Jis įkūrė Apostrofų teisių gynimo asociaciją. Asociacijos tikslas - atskirti anglų kalbos daugiskaitinius daiktavardžius nuo kilmininko linksnio.

Lawrence’as W.Shermanas iš Majamio (JAV) universiteto apdovanotas psichologijos premija už įtakingą mokslinį darbą “Ekologinis mažų ikimokyklinio amžiaus vaikų grupių džiugesio tyrimas”.

Astrofizikos premija apdovanoti Jackas ir Rexella Van Impe iš Mičigano (JAV) valstijos. Jie išsiaiškino, kad juodosios skylės atitinka visus techninius reikalavimus, kad būtų pragaro vieta.

Technologijų premija iškeliavo į Australiją. Ją laimėjo Johnas Keoghas, šiemet užregistravęs rato patentą. Premiją jam teks dalintis su patentą išdavusiu Australijos patentų biuru.

Viešosios sveikatos premija taip pat iškeliavo už JAV ribų – ja apdovanotas Indijos mokslinikas Chittaranjanas Andrade, dirbantis Nacionaliniame psichologinės sveikatos ir neurologijos mokslų institute. Jis įrodė, kad nosies krapštymas yra natūralus reiškinys tarp suaugusiųjų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją