Abi merginos, viena apie kitą iki tol girdėjusios tik iš straipsnių spaudoje, kaktomuša susidūrė Šiaurės miestelyje įsikūrusioje regėjimo korekcijos klinikoje.

„Paskutiniu metu aš tiek daug skraidau, koncertuoju, kad atsibudusi dar turiu gerai pagalvoti: dabar diena ar naktis ir kur aš – Kopenhagoje, Varšuvoje ar jau Vilniuje. Todėl, kaip uraganas įlėkusi į gydytojo Almanto Makselio klinikos laukiamąjį, aš iš pat pradžių Mildos nė nepažinau. Ir staiga girdžiu: „Labas, aš Milda“. Keistesnės vietos pažinčiai nė nesusapnuosi”, - juokėsi Justė.

Milda, dėl operacijos atskridusi tiesiai iš Londono, taip pat nesulaikė šypsenos: „Atrodo, tarsi kažkokiu stebuklingu būdu būčiau užkodavus šį susitikimą. Jau kurį laiką galvojau, kaip puikiai Justė ant scenos atrodytų su vienu mano kostiumų. Ir ką jūs sau manot, vos grįžusi į Lietuvą, sėdžiu su Juste viename priimamajame. Nejaugi Vilnius tikrai toks mažytis, kad visi apsiperka toje pačioje parduotuvėje ir lankosi pas tą patį daktarą.“

Merginas pas akių gydytoją atvijo dar mokykloje kamavęs prastas regėjimas. Apsisprendusios visam laikui atsikratyti silpnaregystės keliamų problemų Justė ir Milda ryžosi lazerinei regos korekcijos operacijai.

Be akinių gali tik sapnuoti

Justė akinius ant nosies pasitupdė dar trečioje klasėje. Kasmet regėjimui vis silpnėjant, stiprėjo akinių sukeliami nepatogumai.

„Mano laimei, mokykloje manęs visi bijojo, todėl nepravardžiavo. Žinau tik, kad už akių kartais sakydavo „keturakė“. Bet aš to niekada nesureikšminau, nebuvau vienintelis akiniuotas vaikas savo klasėje“, – prisiminimais dalijosi Justė.

Justė prisipažįsta, jog jos akys dėl trumparegystės ir astigmatizmo taip nusilpusios, kad be akinių ar kontaktinių lęšių atlikėja negali nieko daryti, nebent sapnuoti.

„Tačiau aš net į savo akių ligą sugebėjau pažvelgti kūrybiškai. Prisimenu, ilsėdamasi savo sodyboje, išsiimdavau kontaktinius lęšius ir tapydavau paveikslus, kaip aš pati vadinu, „pro rūką“. Gaudavosi labai įdomūs dalykai ir aš sakydavau: „Va aš čia taip pasaulį matau“, - prisiminė Justė.

Justė pasakojo, kad su akiniais nesijautė gerai, todėl jau nuo 15 metų nešioja kontaktinius lęšius. „Pagal mano veido tipą man tinka įvairiausių formų akiniai. Tačiau mano regėjimas toks prastas, kad su akiniais mano akys atrodo lyg du maži taškiukai. Užsidedu akinius – ir akių tarsi nebelieka, tik lūpos. Tokiu atveju joks makiažas negali pagelbėti“, - pasakojo Justė.

Vis tik, net ir kontaktiniai lęšiai, ypač scenos žmonėms, tokiems kaip Justė, sukelia aibes nemalonumų. „Aš labai daug skraidau. Ir, pavyzdžiui, beskaitydama knygą lėktuve užmiegu, o atsibundu su perštinčiomis akimis. Pastaruoju metu viską dar labiau apsunkino pavasarinė akių alergija, kuomet akys visiškai netoleruoja kontaktinių lęšių. Taip pat akys su kontaktiniais lęšiais labai jautriai reaguoja į kosmetiką, stiprią šviesą, dulkes, dūmus, ko, dirbant mano darbą, į valias“, - sakė Justė.

Justei yra pasitaikę ir kuriozinių situacijų, kuomet kontaktiniai lęšiai suplyšta ir artimiausius keliasdešimt kilometrų nėra kur nusipirkti naujų. „Kartą teko draugus iš Nidos siųsti į Klaipėdą, kad nupirktų man naujus kontaktinius lęšius. Jaučiausi labai nesmagiai“, - išsidavė Justė.

Dizainerė su „trilitrinio dugnais“

Milda Čergelytė. Ugnės Vosyliūtės nuotr.
Jaunosios kartos dizainerė Milda Čergelytė, neseniai pristačiusi kontraversišką kolekciją „Petia“, su akiniais – jau nuo antros klasės. Tuo metu būsimoji dizainerė buvo vienintelė „keturakė“ visoje klasėje ir tik gerokai vėliau beveik pusė klasės taip pat „pasipuošė“ akiniais.

„Akiniai mokykloje man buvo „peilis“. Kiek kartų man juos per kūno kultūros pamokas sulaužė lekiantis kamuolys nenoriu nė prisiminti. Į vaikiškus klasės draugų prasivardžiavimus – „keturakė“, „ačkarikė“, tavo akiniai kaip „trilitrinio dugnai“ ir pan. - reaguodavau labai jautriai. Ir visą laiką paslapčia svajojau, kaip kažkada pasidarysiu operaciją ir būsiu graži“, - atviravo Milda.

Milda, atvirkščiai nei Justė, yra toliaregė ir sunkiai mato arti esančius objektus. „Mano akiniai akis padidina, o ne mažina, kaip įprasta trumparegiams. Todėl klasės draugai ir sugalvojo, jog mano akiniai atrodo kaip stiklainio dugnai“, - su kartėliu aiškino Milda.

Kadangi Milda gyvena ir kvėpuoja mada, viską suderinti ir atrodyti nepriekaištingai, jai yra būtinybė. „Akiniai mane riboja, nes negaliu jų prie visko priderinti. Jie netinka prie daugumos suknelių, su jais nesijaučiu laisva. Akiniai apskritai netinka prie mano truputį „rokenroliškos“ sielos ir nuolatinių eksperimentų troškulio“, - pasakojo Milda.

Tačiau ir su kontaktiniais lęšiais Mildai – vienos bėdos. Kadangi kontaktinius lęšius Mildai reikia užsakyti specialiai – jų tenka laukti beveik mėnesį. Pakliuvus brokuotai partijai (o taip Mildai nutiko net kelis kartus), tenka laukti dar ilgiau. „Labai dažnai mano akys tiesiog „atsisako“ lęšių. Jau po pusę dienos akys paraudonuoja, peršti. O taip norisi pabūti be akinių...“, - atviravo Milda.

Nuo operacijos stalo prie kūrybinių projektų

Susipažinusios gydytojo laukiamajame merginos nusprendė, jog smagiausia būtų ir operaciją atlikti tą pačią dieną. „Kas geriau gali tave palaikyti negu žmogus, kuris lygiai taip pat jaučiasi. Nors lazerinė akių operacija truks vos keliolika minučių, įsivaizduoju, jog kojos drebės ne ką mažiau nei lipant ant scenos“, - juokėsi Justė.

Šiuo metu merginos ne tik ruošiasi didžiajai operacijai, bet ir naujam Justės sceniniam įvaizdžiui.

„Atsimenu, Justę ant scenos pirmą kartą pamačiau dar būdama 14-os. Jau tada ji man paliko didžiulį įspūdi – tokia drąsi, stilinga, pasitempusi. Ir per tiek laiko mažai kas pasikeitė – Justė scenoje nebijo eksperimentuoti, išsiskirti. Nekantrauju, kada galėsiu prikišti nagus prie jos įvaizdžio“, - sakė Milda.

Justė taip pat neabejinga jaunosios dizainerės kūrybai: „Oi, apie Mildą žinau jau seniai. Žaviuosi Mildos idėjomis, talentu, didžiuliu noru ir atsidavimu savo darbui. Labiausiai patinka, kad ji jaučia, kas tinka individualiam žmogui, tuo pačiu neišduodama savo pačios braižo. Taip pat nuostabu, kaip Milda derina spalvas, kiek daug formų ji mato, kaip ji drabužiais sugeba atskleisti emociją. Be galo smalsu, ką Milda man parinks ir kaip ji mane mato“, - įspūdžiais dalijosi Justė.

Akių gydytojo laukiamajame gimusios kūrybiškos draugystės rezultatą – atsinaujinusį įvaizdį atlikėja pristatys koncerto, vyksiančio šio mėnesio pabaigoje, Amsterdame, metu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)