„Aš esu labai piktas, piktas ir šokiruotas vakarykščių eitynių, kokioje šalyje aš gyvenu? Man siūlo į galvą, išvadina beždžione ir liepia grįžti namo. Bet čia, Lietuvoje ir yra mano namai, aš čia gimiau, čia gimė mano vaikai, mes esame Lietuvos Respublikos piliečiai. Man gėda už tuos aklus Seimo narius, kurie kiekvienais metais stovi šalia neonacių, skinhead`ų ir vadina juos Lietuvos ateitimi“.

Atlikėjas, gyvenantis prie Baltojo tilto, pasakojo išėjęs parūkyti į lauką, kai pro šalį ėję keturi jaunuoliai su Lietuvos vėliavėlėmis ant rankovių jį užkalbino ir buvo nusiteikę itin nedraugiškai. DELFI V. Diawara emocingai pasakojo esąs labai piktas, juolab, kad vienas jį „namo“ pasiuntusių jaunuolių kalbėjo su stipriai jaučiamu rusišku akcentu.

„Aš bijau dėl savo vaikų ateities, ar jie galės ramiai eiti gatve, ar aš visur ir visada juos turėsiu lydėti, kad apsaugočiau nuo tokių veikėjų? Kuo jiems užkliuvau, gal garbanotais plaukais? Bet juk kai į „Euroviziją“ važiavau Lietuvai atstovauti, niekam niekas nekliuvo, o dabar va...“ - apmaudo neslėpė V. Diawara.

Taip pat pasipiktinęs vakarykštėmis eitynėmis buvo ir garsus dizaineris Aleksandras Pogrebnojus.

„Aš šokiruotas, man tai kvepia dar viena provokacija, kurios Lietuvoje tampa įprastos. Atsistoję šalia Nepriklausomybės Akto signatarų ir Seimo narių, kurie, juos vadina mūsų ateitimi, vėliau ta mūsų ateitis siūlo į galvą Diawarai? Mes eilinį kartą prieš pasaulį pasirodėme maža ir labai pikta tauta“ - įsiaudrinęs šnekėjo A. Pogrebnojus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)