Šaudyklos direktorius, pakvietęs K. Ivanovą išmėginti ginklų, yra ir instruktorius. Mergina turėjo puikią progą išklausyti instruktažo, pasiruošti ir nusitaikiusi iššauti į taikinį iš „Vector“ pistoleto, kurių Lietuvoje, anot dainininkės, yra tik 11 ir visi – minėtoje šaudykloje, Marijampolėje.

„Pasiūlymas mane sudomino. Niekada anksčiau nebuvau rankose laikiusi kovinio ginklo. Išmokau užtaisyti, taikytis, o mano šūviai buvo taiklūs. Instruktorius sakė, kad būčiau išlaikiusi praktinę egzamino dalį asmeninio ginklo leidimui“, – DELFI pasakojo ji.

K. Ivanova mano, kad šaudymas saugioje šaudykloje į taikinius yra jaudinanti pramoga, tačiau realybėje esą viskas kitaip.

„Mes esame laimingi, kad negirdime kiekvieną dieną aidinčių šūvių ir gyvename visuomenėje, kurioje to nėra. Saugesnė visuomenė yra ta, kuri gyvena be šaunamųjų ginklų. Net ir kovinio ginklo turėjimas savigynai yra didžiulė atsakomybė, kuri, mano manymu, kelia daug daugiau grėsmės nei padeda saugumui“, – pasakojo K. Ivanova.

Paklausta, ar jaučia poreikį turėti šaunamąjį ginklą, K. Ivanova sakė mananti, jog šaudyti reiktų mokėti, tačiau ginklo turėti jai tiesiog nėra reikalo.

„Išbandžiau platų ginklų asortimentą, rankose teko laikyti nuo rusiškojo „Kalashnikov“ iki čekiško CZ. Kai pirmą kartą iššoviau, širdis taip drebėjo, rankos ir kojos nutirpo... O šūvio garsas... Aš tiesiog nesitikėjau, kad jis bus toks galingas... Ne nemoku apsakyti. Gerai, kad šaudymo metu šalia buvo instruktorius, apmokė mane. Nes po kiekvieno šūvio yra emocijos“, – įspūdžiais po vizito šaudykloje dalijosi K. Ivanova.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją