Senas posakis, kad nuo meilės iki neapykantos tėra tik vienas žingsnis, su kaupu antradienį pasitvirtino Vilniaus miesto 1 apylinkės teisme. Iš Kauno į sostinę atvykę sutuoktiniai, kurių skyrybų bylą teismas yra sustabdęs, buvo priversti aiškintis dėl viešų pasisakymų – Nikolajui užkliuvo sutuoktinės interviu LNK televizijos laidoje „Nuo... Iki...“, o Agnei – sutuoktinio pokalbis su „Kauno dienos“ žurnalistu Dariumi Sėleniu. Jis yra buvęs dainininkės Irmos Jurgelevičiūtės vyras.

„Su Irma esame buvusios draugės, o Darius sekė mūsų gyvenimą, todėl kai jis paskambino, su juo ir pasikalbėjau – pasakiau, kas tuo metu mane slėgė“, – teigė Agnė.

Dviejų vaikų nuo populiarios trupės „Ąžuolyno meškučių cirkas“ vadovo susilaukusi dabar jau konkuruojančio kolektyvo „Cirko sala“ savininkė, meno vadovė Agnė su Nikolajumi susipyko prieš kelerius metus. Netrukus po to moteris ne kartą sutuoktinį kaltino smurtu, o teisme pareiškė, kad šis esą net užsakė žudikus.

„Jam policija dabar yra uždraudusi užeiti į mano namus“, – sakė moteris.

Pasakojo apie intymius santykius paauglystėje

Prieš kelerius metus apie skyrybas prabilę Zobovai viešai ėmė skalbti savo skalbinius – ne kartą jie apie savo gyvenimą mielai pasakojo žurnalistams. Agnė yra viešai pareiškusi, kad būdama vos trylikos metų atėjo į cirką, kur sulaukė išskirtino Nikolajaus dėmesio ir tapo cirko vadovo globotine.

„Aš du kartus laukiausi būdama paauglė“, – moteris yra sakiusi, kad nėštumus nutraukė pas gydytojus.

Sulaukusi pilnametystės mergina ištekėjo už du kartus išsiskyrusio Nikolajaus, susilaukė vaikų, tačiau nesutarimai šeimoje padarė savo – moteris pareiškė, kad daugiau kartu nebegyvens ir pareikalavo skyrybų.

Garsios poros gyvenimas domino žurnalistus, todėl Agnė ir Nikolajus buvo pakviesti į televizijos laidą „Valanda su Rūta“. Čia pora atskleidė asmeninio savo gyvenimo detales, kurias vėliau narpliojo ir kita tos pačios kūrybinės grupės laida „Nuo... Iki...“.

Šioje laidoje Agnė prasitarė, kad su Nikolajumi artimų santykių turėjo nuo paauglystės, o kartą cirko vadovas esą mylėjosi ir su jos drauge. Cirko artistė sakė, kad gyvendama su Nikolajumi matė, kaip jos vyrą domino tik jaunos mergaitės, o esą su vyresnėmis moterimis jam išvis nesisekė...

„Tai yra pedofilija“, – gyvenimo būdo laidos žurnalistams pareiškė Agnė. Tokie sutuoktinės žodžiai pribloškė Nikolajų – jis kreipėsi į teismą, prašydamas žmoną nuteisti dėl šmeižto.

Teismui pateikė prieš 17 metų darytą įrašą

Vyras teismui pateikė dar 1994-aisiais, kai Agnei tebuvo trylika ar keturiolika metų, darytą garso įrašą, kuriame užfiksuotas Nikolajaus, Agnės ir tuo metu cirke taip pat dirbusio bei su Agne romaną užmezgusio darbuotojo Ginto pokalbis.

„Šio įrašo iki šiol niekam nebuvau pateikęs, teismas yra pirmasis, – sakė Nikolajus. – Turėjau kažkaip apsiginti, kai mane išvadino pedofilu, o aš ją turėjau tik kaip moterį. Su manimi Agnė būdama nepilnamete nemiegojo – su ja nieko bendro neturėjau“.

Nikolajus teisme pasakojo, kad dar 1994-ųjų vasarą Agnė su Gintu paprašė leisti išeiti į kavinę.

„Aš jos niekada nelaikiau, tada tik prižiūrėjau, todėl juos išleidau, o jie prisigėrė kavinėje, paskui nuvažiavo į vieną viešbutį, čia jų nepriėmė, tada nuvažiavo į Urmo bazės viešbutį, – teisme sakė „Ąžuolyno meškučių cirko“ vadovas. – Vėliau, kai Agnė pastojo, nusipirkome diktofoną ir nusprendėme su Gintu įrašyti pokalbį – bijojome, kad jis nenorės pripažinti tėvystės. Tada visi susėdome automobilyje ir kalbėjomės, Gintas viską papasakojo...“.

Agnė kategoriškai neigia tokius Nikolajaus žodžius. „Kaip tai įrodyti – aš sakau, kad buvau pastojusi nuo Zobovo, šis sako, kad – nuo Ginto, kas tai įrodys, juk DNR tyrimai nebuvo atlikti“, – moteris teisme aiškino, kad Nikolajus neturėjo teisės įrašinėti pokalbio, nes taip buvo pažeistos jos teisės – tuomet ji buvo nepilnametė.

„Kokiu pagrindu tai darė? Kad mane šantažuoti?“ – piktinosi Agnė.

Ji pripažino, kad norėdama nutraukti nėštumą kreipėsi į privačią kliniką Kaune, Aukštuosiuose Šančiuose. „Kreipėmės pas gydytoją, ta poliklinika yra netoli Irmos namų – Nikolajus žino tą vietą, jis pats mane vežė ir net už rankos ten laikė“, – tikino moteris.

Agnė: buvau švelnesnė už kitas mergaites

„Aš jo televizijos laidoje neišvadinau pedofilu, nežinau, kodėl jis sau tokius žodžius prisiėmė, – sakė ji. – Laidoje kalbėjau tiesą ir tik todėl, kad žinojau, ką pati išgyvenau ir ką išgyveno mano motina, norėjau, jog tokie dalykai nepasikartotų su kitomis mergaitėmis“.

Moteris tikino, kad išskirtino Nikolajaus dėmesio paauglystėje sulaukusi važinėjo tokio paties modelio automobiliu, kaip ir tuometis Kauno nusikalstamo pasaulio šulas Kukas, dėvėjo odines striukes.

„Tai tik parodo, kad buvau neeilinė mergaitė“, – sakė Agnė.

„Kodėl jis mane lepino labiau nei kitas mergaites? Todėl, kad aš jam buvau švelnesnė už kitas, juk treneriai su savo auklėtinėmis apie vaikus nekalba“, - cirko artistė pažymėjo, kad nesuvokia, kodėl turėtų būti nuteista už šmeižtą.

Nikolajus: barakuda yra žuvis, kaip yra karpis, taip yra barakuda

Reikalaudama sutuoktinį nuteisti dėl šmeižto „Kauno dienos“ straipsnyje, Agnė sakė, kad sulaukusi buvusio I. Jurgelevičiūtės sutuoktinio skambučio pasakė „tik tiesą“ – dar kartą patvirtino, jog su Nikolajumi pirmą kartą mylėjosi būdama vos trylikos metų.

„Kodėl tai pasakiau būdama dviejų vaikų motina? Manau, privedė faktai – aš tada buvau sumušta, su manimi susidoroti buvo pasamdytas žudikas, kuris mane persekiojo, – teisme susijaudinimo neslėpė moteris. – Motina dėl vaikų gali viską užmiršti, bet šioje vietoje aš negalėjau tylėti, labai pavargau nuo melo. Įsivaizduokite, jis žurnalistams pareiškė, kad manimi paauglystėje rūpinosi, prašė, jog manęs neišmestų iš mokyklos. Jau vien jo pasakyti žodžiai – „Sakiau, mokykis, Agnyte, nes būsi protinga ir tu, ir mūsų vaikai“ – tik patvirtina, kokie buvo jo motyvai“.

Su sutuoktiniu santykius viešai besiaiškinanti Agnė tikino, kad ją pribloškė Nikolajaus interviu buvusiam I. Jurgelevičiūtės sutuoktiniui.

„Ją pamilau kaip dukrą, o po to – kaip moterį. O ji nori mane pražudyti. Nori sužlugdyti ne cirką, bet mane! Barakuda ji!“ – žurnalistui pasakytų žodžių Nikolajus neišsižada iki šiol

Nors sutuoktinę išvadino „barakuda“, tačiau, kaip pats tikino, šiame žodyje nieko įžeidžiančio nėra. „Barakuda yra žuvis, – sakė Nikolajus. – Kaip yra karpis, taip yra barakuda“.

Tokie Nikolajaus pasiteisinimai teisme Agnę išvedė iš pusiausvyros. „Nors ji graži?“ – pasipiktinusi sutuoktinio žodžiais klausė moteris. „Graži“, – šypsodamasis atkirto vyras.

Pavadinti sutuoktinį žuvimi – barakuda, ar tai yra nusikaltimas?

Nikolajaus advokatė įsitikinusi, kad Agnė neturėtų įsižeisti dėl oficialaus sutuoktinio pasakyto žodžio.

„Pavadinti sutuoktinį žuvimi – barakuda, ar tai yra nusikaltimas? – teisme klausė gynėja. – Zobovas tai pasakė tiesiogine, bet ji suprato perkeltine prasme, tuo tarpu Nikolajus laidoje buvo apkaltintas, kad ne tik su tuo metu dar nepilnamete Zoboviene, bet ir su kitomis mergaitėmis elgdavosi niekingai. Tokie veiksmai, kai vyresni vyrai palaiko su jaunesnėmis mergaitėmis ryšius, yra vadinami pedofilja, jie laikomi ištvirkę, iškrypę“.

„Barakudomis Lietuvoje vadinamos ne šiaip žuvys, barakudos yra moterys, kurios su vyrais miega dėl pinigų – taip mano visa Lietuva, – piktinosi Agnė. – Tačiau barakudos gyvena trumpai ir negimdo vaikų“.

Išklausęs audringas sutuoktinių kalbas Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo teisėjas Antanas Virbalas išėjo rašyti nuosprendžio, kurį žada paskelbti vasario 2-ąją.

„Tai gal susitaikyti galėtumėte?“ – po teismo DELFI paklausė garsiosios cirko artistų poros. „Ne, ne“, – išvažiuodami į Kauną akirto jie.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)