Vos sužinojęs apie tai, jog prezidentė ketina apdovanoti Riterio kryžiumi, J. Statkevičius suskubo džiaugtis stulbinančia naujiena, tačiau į Prezidentūrą jo atsiimti neatvyks dėl įtempto darbų grafiko. Šiuo metu garsenybė darbuojasi Paryžiuje ir tikino į Lietuvą galįs sugrįžti tik rudenį.

„Apdovanojimo atvažiuosiu kitą kartą, negaliu, Prezidentūrai pranešiau, jog nebūsiu“, – DELFI kalbėjo J. Statkevičius.

Klausiamas, kaip reagavo sužinojęs apie jam ketinamą įteikti ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžių, dizaineris sakė vos galėjęs sutramdyti emocijas.

„Apdovanojimas nerealus, bet man atrodo, kad aš ir esu nerealus. Labai tuo didžiuojuosi ir džiaugiuosi, svarbiausia yra tai, kad apdovanotas esu ne po mirties“, – sakė jis.

Populiariausias Lietuvos dizaineris apgailestauja, jog negalės nustatytu laiku atsiimti Riterio kryžiaus iš prezidentės rankų, tačiau sakė kitos išeities šiuo metu neturįs.

„Į Lietuvą juk negali atskristi vienai dienai. Mūsų šalis tokia, kad iš Paryžiaus į ją skrisdamas užtrunki visą dieną, nėra tiesioginių skrydžių. Nieko nepadarysi“, – kalbėjo jis ir patikino ordiną atsiimsiąs rudenį.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi Lietuvos Respublikos Prezidentės dekretu apdovanojami asmenys už ypatingus nuopelnus garsinant Lietuvos vardą, puoselėjant ir plėtojant tarpvalstybinius santykius, už humanitarinę pagalbą Lietuvai, už ypatingus nuopelnus valstybės tarnyboje, kultūros, mokslo ir švietimo, verslo ir gamybos, sveikatos ir socialinės apsaugos, karybos, sporto, ūkio bei kitose srityse.

Ordino garbės ženkle veiklos sritis žymima kryžių ir juostą jungiančiame vainike tam tikrą sritį atitinkančiu simboliu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)