Byloje nukentėjusiąja pripažinta aktorė teisme teigė, kad neatsisako ikiteisminio tyrimo metu pareikšto ieškinio dėl patirtos žalos atlyginimo. „Bandom šansą, gal kažką ir prisiteisiu“, – sakė I. Stasiulytė, dėl vagystės patyrusi 733 litų materialinę žalą.

Aktorė teisme pasakojo, kad po praėjusių metų spalio 2-ąją vykusio šokių projekto filmavimo persirengimo kambaryje pasigedo kosmetinės. „Kai nerandu daikto, nešoku į akis ir paranojiškai nekaltinu kitų žmonių dėl vagysčių“, – sakė ji, kurį laiką dar tikėjusi, jog dingę daiktai atsiras.

I. Stasiulytė aiškino, kad praėjus savaitei po vagystės ji I. Jurgelevičiūtės paklausė, gal ji netyčia rado kokių nors daiktų. „Ji sakė, kad rado – galvojau, kad kosmetinę, bet tai buvo maudymukas, nu maudymukas, tai daugiau tos temos ir neplėtojome“, – sakė ji, pažymėjusi, kad juokaudama dainininkė dar už radybas paprašė atsilyginti. „Radybų - grybų“, – buvusios „Dinamikos“ dainininkės žodžius pakartojo nukentėjusioji.

Aktorė tvirtino, kad policijos pareigūnams sulaikius I. Jurgelevičiūtę ji taip pat buvo iškviesta į policiją. Čia ji atpažino savo kosmetinę bei joje buvusią kosmetiką.

„Kokie dingo daiktai iš kosmetinės? Viską jau pasakiau policijoje, dabar visiškai nenoriu fantazuoti, tai daugybė daiktų, įvardinau kainas, kiek kainavo“, – aiškino ji.

Aktorė prisipažino tik gerokai vėliau prisiminusi, kaip I. Jurgelevičiūtė, pamačiusi jai priklausančią šešėlių paletę, neslėpė susidomėjimo.

„Irmai labai patiko šešėlių paletė, ji klausė, iš kur, kaip gauti, – sakė aktorė. – Bet šitas prisiminimas iškilo tik tada, kai savo daiktus atpažinau nuotraukoje, nes niekada nebūčiau įtarusi nė vieno žmogaus vagystėmis”.

I. Stasiulytė teigė, kad šiandien jai svarbiausia atgauti savo daiktus. „Parašiau pareiškimą, dabar dėl to gailiuosi, nes mieliau būčiau kitur nei čia, – teisme sakė aktorė. – Dabar vienintelė prasmė būtų, jeigu aš atgaučiau savo daiktus, nes kosmetikos galiojimas jau eina į galą. Ar man rūpi, kad Irma bus nuteista? Ne, man nelabai rūpi“.

Ikiteisminio tyrimo metu I. Stasiulytė pareigūnams nurodė, kad kosmetinėje (vertė – 20 Lt) buvo šešėlių paletė (170 Lt), akių tušas „Isadore“ (40 Lt), losjonas kūnui „Victoria secret“ (35 Lt), lūpdažis (30 Lt), akių šešėlis (10 Lt), skaistalai (30 Lt), blakstienų rietiklis (10 Lt), 2 vnt. pincetų (60 Lt), pincetas antakiams pešioti (40 Lt), 2 vnt, kosmetinių akių šešėlių „Inglot“ (80 Lt), 2 vnt. akių pieštukų (40 Lt), akių tušas „Dior“ (60 Lt), šešėlių rišiklis „Inglot“ (20 Lt), šešėlis „Inglot“ (25 Lt), sidabriniai auskarai „Inspiration“ (be vertės), kosmetinės žirklės (30 Lt), šešėliai (13 Lt), lūpų pieštukas (10 Lt), akių laineris, žalias tušas, kremas-pudra „Lumene“, nagų priežiūrai skirtas pakabutis su grandinėle, akių šešėlis, nenustatytas kiekis plaukų segtukų (šie daiktai neturėjo materialinės vertės). Iš viso aktorė patyrė 733 Lt žalą.

Matė, kaip knaisiojosi po krepšį

Teisme taip pat buvo apklausta ir šokėja Alina Galačkina, kuri šokių projekte dalyvavo tik vieną kartą, tačiau irgi buvo apvogta. Mergina prisipažino, kad neteko lūpų blizgesio.

„Tada pasidažiau tik kartą, o paskui prieš eidama pasirodyti norėjau dar kartą pasidažyti, bet blizgio neradau, išpurčiau visas kėdes, bet niekur neradau, – sakė ji. – Po savaitės buvo paskelbta, kad vagystėmis įtariama I. Lavinskienė. Gal tai sutapimas, bet kai iš daugelio dingo daiktai... Aš savo daiktų neišmėtau, laikau vienoje vietoje“.

Dėl dingusio lūpų blizgesio A. Galačkina pareiškė 30 Lt ieškinį.

Tuo tarpu šokių projekte dalyvavusi Katerina Voropaj teisme buvo apklausta kaip liudytoja, nors iš jos piniginės ir buvo pavogta 100 litų.

„Pasigedau pinigų, bet pareiškimo nerašiau, kadangi tašė visą laiką buvo paliekama be priežiūros, nieko kaltinti negaliu“, – teigė ji.

„Tai buvo Irma, ją atpažinau iš plaukų, judesių“, – teisme kalbėjo kita projekto dalyvė Ieva Konopliovaitė, prisipažinusi, kad matė policijos pareigūnų slapta darytą vaizdo įrašą. Jame buvo užfiksuota, kaip esą I. Jurgelevičiūtė atidaro jos krepšį ir apžiūrinėja daiktus.

„Mačiau, kaip ateina moteris, atidaro mano tašę, ištraukia vaistinėlę, pasižiūri... Daugiau nemačiau, nes policija man nerodė“, – sakė I. Konopliovaitė, kurią į teismą pavyko išsikviesti tik išsikišus policijos pareigūnams.

Kauno policija pareiškė padėką I. Jurgelevičiūtei

Kitame teismo posėdyje sausio 17-ąją teismas ketina apklausti dar keturis liudytojus – trys iš jų yra projekto dalyviai. Ketvirtasis – I. Jurgelevičiūtės kaimynas Vytautas Stalionis, teigiantis, kad bute, kuriame po dainininkės sulaikymo buvo atlikta krata, kaltinamoji negyvena.

Be to, ketvirtadienio posėdyje I. Jurgelevičiūtės advokatas Vytautas Sirvydis teismui pateikė Kauno policijos raštą, kuriuo dainininkei dėkojama už dalyvavimą Policijos dienos renginiuose. Gynėjas tikisi, kad į šį dokumentą teismas atsižvelgs priimdamas nuosprendį.

Beje, po teismo posėdžio I. Jurgelevičiūtė priėjusi apkabino I. Stasiulytę ir padėkojo. Aktorė teigė, kad nesuprato tokio dainininkės elgesio: „Aš neįsivaizduoju, apie ką ji kalba, protu nesuvokiami dalykai“.

Ji dar kartą patikino, kad jos nedomina, kodėl dainininkė taip elgėsi ir kuo baigsis baudžiamoji byla. „Manęs niekas nedomina, aš žinau tik faktus – mano daiktai rasti pas ją“, – sakė I. Stasiulytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)