- Prieš kelis metus, regis, tavo gyvenimas nebuvo rožėmis klotas. Tačiau iš pastarojo pusmečio nuotraukų, kurias publikavai socialiniame tinklalapyje, susidarė įspūdis, jog pagaliau jautiesi laiminga, džiaugiesi kiekviena diena, o visos bėdos liko praeityje.

- Gyvenime būna nuopuolių ir pakilimų, įvairių etapų. Privalėjau išmokti tam tikras pamokas. Pasekmių iš praeities, su kuriomis turiu kaskart susidoroti, išliko iki šiol. Po tamsių akimirkų visuomet ateina šviesūs momentai. Šiuo metu kol kas viskas yra šviesiau ir gražiau nei buvo. Tuo esu labai patenkinta.

- Vizažistė, būrėja, kosmetikos salono administratorė. Tokia veikla iki šiol tau buvo artima. Ką veiki pastaruoju metu, ar žadi kuo nustebinti visuomenę?

- Dirbu sau. Kuriu ypač prabangių šilkinių suknelių kolekciją su „Svarowski“. Šiuo metu užsakinėjame brangius puošnius batelius. Kol priartėsime prie pabaigos, užtruks. Man ši veikla yra labai įdomi, skiriu tam daug laiko. Lygiuojuosi į Lietuvos drabužių dizaino maestro Juozą Statkevičių. Jis yra maksimalistas, iki jo man dar labai toli. Mano kuriami drabužiai yra tokie, kokius pati mielai vilkiu. Be to, yra daug draugių moterų, kurioms labai patinka mano darbai. Žinau, jog mano kuriama rūbų linija bus populiari.

- Kur semiesi idėjų? Kas įkvėpė kūrybai?

- Esu charizmatiška. Studijuoju drabužių dizainą. Nesu baigusi studijų dėl nepalankiai susiklosčiusių asmeninių aplinkybių, bet neabejoju, jog vieną dieną susitelksiu šiam žingsniui. Svarbu procesas ir rezultatas, visi reikalai juda į priekį. Turiu puikų estetikos suvokimą. Dar mokyklos laikais lankiau fotobūrelį. Supratau, ką reiškia estetika ir grožis mokyklos laikais. Kūriau šukuosenas, makiažą, rūbų stilių. Mano meniškumas – įgimtas. Dar ir šiandien sutinku savo buvusių klienčių, kurios prisimena mano kurtus makiažus ir apgailestauja, jog manęs šioje srityje nebėra.

- Kada visuomenei pristatysi savo darbo vaisių? Ko turėtume tikėtis iš kūrėjos, besilygiuojančios į populiariausia Lietuvos dizainerį?

- Nenorėčiau skubėti, reikia išspręsti problemas dėl batelių. Dar liko nemažai nuveikti, reikia viską labai kruopščiai apgalvoti. Tai bus pirma mano kolekcija, kurią pristatysiu Vilniaus elitui, nenoriu apsijuokti. Iš viso ketinu parodyti apie 15 ar 20 skirtingų modelių.

- Pastaruoju metu buvai pradingusi. Nebesirodei vakarėliuose, ilgą laiką nedalinai interviu. Nebijai piktaliežuvių kritikos ir apkalbų bangos dėl tokios veiklos arba klausimų, iš kur gavai pinigų ne tik prabangiai savo kasdienybei, bet ir naujai drabužių kolekcijai?

- Neigiamų vertinimų nebijau. Lietuvoje gyvena 98 procentai nuolat viskuo besipiktinančių žmonių ir tai man yra įprasta. Dažniausiai pagiežingi žmonės nieko nepasiekia ir pikto linki daugiau pasiekusiems. Svajonių turintys protingi žmonės įgyvendina savo siekius. Savo svajonių tikslingai siekiantys žmonės visuomet turi tai, ką nori turėti. Negaliu niekuo padėti pykstantiems dėl gražaus mano gyvenimo. Galiu tik paklausti, kodėl patys nieko nesiekiate? Ieškokite būdo užsidirbti ir gauti tai, ko trokštate.

- Jautiesi laiminga moterimi, kuriai gyvenime nieko netrūksta?

- Labai trūksta vieno dalyko, tačiau tai – skaudi tema, nelabai norėčiau ją plėtoti. Kas apie mano situaciją žino, supras, apie ką kalbu. Materialūs dalykai... Su jais yra taip, jog šiandien turi, o rytoj jau ne. Kodėl negaliu pasidžiaugti visu tuo, ką turiu šiandien?

- Žaidi golfą. Tai kasdienis tavo užsiėmimas? Ar esi tik pradedančioji?

- Mokytis ir mokytis. Kol kas ši sporto šaka man yra nauja. Golfą galima lyginti su gyvenimu. Vienas netikslus smūgis ir kamuoliukas lekia visai ne ten, kur reikia. Privalau mokytis. Žaidžiu ir tenisą. Treniruotės metu pavargstu tiek, kad būna, jog kamuoliuko nebematau. Žaisdama golfą daug vaikštau, mąstau, gėriuosi gamta. Man tai įdomu. Priėjau išvados, jog šiaip sau mojuoti lazda man visiškai neįdomu. Noriu tapti gera žaidėja. Man labai įdomūs žmonės, kurie neabejingi šiai sporto šakai.

- Žaviesi prabangiais rūbais ir avalyne. Nepraleidi progos draugams parodyti naujausių pirkinių. Kas tau svarbiau, kokybė ar garsus prekės ženklas?

Žaviuosi „Hermes“, Ch. Loboutinu, „Chanel“ ar „Louis Vuitton“. Šie vardai turi istoriją ir tradicijas, todėl juos ir vertinu. Svarbu ir detalės. Man patinka, kai kiekviena detalė apgalvojama iki smulkmenų. Kaspinėliai, gėlytės ant pakuočių – tai tobula, o tobulytė mane žavi. Negaliu nepaminėti ir prestižo. Yra patarlė – „sutinka pagal drabužį, išlydi pagal protą“. Man išvaizda yra labai svarbi. Nesu prekės ženklų vergė, tačiau žaviuosi įvairių mados namų istorija, jų kūrinių kokybe, preciziškumu. Pažiūrėkit ir į tą patį Statkevičių, kaip kruopščiai jis dirba, į Lagerfeldą, žmogų, kokia jo aistra kūrybai... Negaliu nesižavėti „Chanel“. Apsiavusi šių mados namų batelius jaučiuosi nuostabiai, ypač galvodama apie jų istoriją.

- Nesibaimini vieną dieną prarasti gražų ir patogų gyvenimą?

- Prie gerų dalykų ilgai pratintis nereikia. Patarlė sako, jog kaip greitai priprantame prie grožio, taip pat greitai priprantame ir prie negražių dalykų. Jeigu negalėčiau nusipirkti prabangių dalykų, džiaugčiausi mažiau prabangiais, bet kokybiškais. Turiu puikų stiliaus pojūtį, todėl bet kada galiu atrodyti gražiai. Visų pasaulio gražių daiktų vis tiek neišpirkčiau, turbūt reiktų būti milijardiere...

- Ne kartą po miestą važinėjaisi tviskančiu „Rolls Royce“ . Girdėjau, turi ir asmeninį vairuotoją. Ar tokiu prabangiu automobiliu važinėji ypatingomis progomis?

- Tikrai ne. „Rolls Royce“ važinėju į sporto klubą, pietauti ar žaisti teniso. Turiu asmeninį vairuotoją. Tačiau tenka ir pačiai mieste važinėti leksiuku („Lexus“ markės automobiliu – aut. past.) ir dėl to visai nekompleksuoju. Kodėl turėčiau? Žmonės, nepykit, pasimokykit gražių dalykų, pažiūrėkit, kaip žmonės gyvena. Jeigu į užsienį nuvykti negalite, panaršykite internete.

- Ar galėtum patarti sunkiai besiverčiantiems lietuviams, kokiu keliu eiti norint savo kasdienę buitį paversti prabanga?

- Galėtumėte pasidžiaugti, kad Lietuvoje yra turtingų žmonių, kurie gali parodyti įdomių dalykų. Vertinkime Lietuvą ne tik dėl krepšinio, bet ir dėl to, jog čia gyvena gražios moterys. Čia gyvena daug puikių žmonių, pavyzdžiui, Izolda Gudelis, Juozas Statkevičius, Oksana Pikul. Daug lietuvių jos nemėgsta, tačiau ji nėra kvailelė, patikėkit. Žmonės negali pasidžiaugti kitų turtu ar geru gyvenimu, nes patys to neturi. Bet kam gi pykti? Neigiamos emocijos veide palieka labai gilias raukšles.

- Kaip dažnai keliauji?

Dievinu keliones, tačiau pastaruoju metu joms nelieka laiko. Svajoju artimiausiu metu nuvykti į Maldyvus. Ten be galo gražus baltas smėlis.

- Atskleisk, kaip tavo gyvenime atsirado turtas ir išskirtinė prabanga?

- Galiu pasakyti tik tiek, jog turiu labai tvirtą petį, į kurį galiu bet kada atsiremti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)