I.Jurgelevičiūtė, kurios dokumentuose yra Lavinskienės pavardė, pirmadienio popietę buvo atvežta pas ikiteisminio tyrimo teisėją į Vilniaus miesto pirmąjį apylinkės teismą. Atlikėją pareigūnai uoliai saugojo – slapta nuvedė į vieną teismo salę, todėl ją žurnalistai galėjo pamatyti tik akimirką.

Teismo posėdis, kuriame buvo svarstomas prokuratūros prašymas skirti kardomąją priemonę – suėmimą dešimčiai dienų, buvo uždaras. Tokiai prokuroro Gedvydo Vaivados pozicijai pritarė ir I. Jurgelevičiūtę ginantis advokatas Vytautas Sirvydis. Jį pasamdė dainininkės artimieji.

„Manau, kad mūsų teismas neturėtų jos suimti – jeigu tai nebūtų I. Jurgelevičiūtė, tai nei jūsų, nei prokurorų čia nebūtų. Ją jau seniai viešojoje erdvėje žmonės yra nuteisę, bet įrodymus turėtų vertinti teismas“, - dar prieš posėdį sakė advokatas V. Sirvydis.

Vytautas Sirvydis
Jis patikino, kad dainininkė laikosi gerai, tačiau esą išgyvena dėl užgriuvusių nemalonumų.

Advokas nekomentavo I. Jurgelevičiūtės pozicijos, tačiau patvirtino, jog ji nepripažįsta kaltės.

Kad neigia jai mestus kaltinimus, dainininkė patvirtino ir teisme, tačiau teisėjai nepanoro aiškinti savo argumentų. „Aš viską pasakiau per apklausą“, - sakė dainininkė.

I. Jurgelevičiūtė įtariama ne tik dėl padarytų vagysčių, bet ir dėl pasikėsinimo ją padaryti. Nusikalstamos veikos buvo tiriamos nuo rugsėjo 18-osios.

Tėvų namuose rasti „Šok su manimi“ dalyvių daiktai

Irma Jurgelevičiūtė teismo salėje
Prašydamas suimti dainininkę prokuroras pabrėžė, kad ji laisvėje gali daryti naujas nusikalstamas veikas, paveikti liudytojus ir nukentėjusiuosius.

Kaip paaiškėjo, atlikus kratą I. Jurgelevičiūtės tėvų namuose Šarkuvos gatvėje, pareigūnai rado iš projekto „Šok su manimi“ dalyvių pavogtų daiktų.

Kad ketina slėptis, I. Jurgelevičiūtė neigė. Dainininkė sakė, kad jai nėra tikslo slėptis, nes laisvėje jos laukia trys suplanuoti koncertai, dar dėl kelių pasirodymų šiuo metu vyksta derybos su organizatoriais. „Dabar esu nežinioje“, - teisme guodėsi ji.

„Nieko nesiruošiu slėpti, nes jau viskas surasta“, - teisme sakė I. Jurgelevičiūtė, prašiusi atsižvelgti į jos sunkią sveikatos būklę.

Irma Jurgelevičiūtė
Teisėjos paklausta, ar grįš į projektą, I. Jurgelevičiūtė aiškino, kad viskas priklausys tik nuo laidos prodiuserių. „Kaip jie nuspręs, taip ir bus“, - dainininkė sakė, kad dėl sulaikymo šeštadienį nespėjo sušokti paskutiniojo šokio.

Kaip sakė buvusios „Dinamikos“ atlikėjos advokatas, nebuvo pagrindų ją suiminėti, todėl teismas ir nepatenkino prokuratūros prašymo. Jis piktinosi, kad vienas interneto portalas dar teismui nepaskelbus savo nutarties viešai išplatino informaciją, kad dainininkė esą jau suimta dešimčiai dienų.

„Tai yra procesas, kuris matyt nedaro garbės nė vienai institucijai, - sakė V. Sirvydis. – Negali būti asmuo vertinamas pagal tai ir kardomosios priemonės skiriamos pagal tai, ar jis viešas asmuo, ar ne viešas“.

Išėjusi iš Policijos departamento dėkojo „už palaikymą“

Po teismo posėdžio I. Jurgelevičiūtė buvo nuvežta į Kriminalinės policijos biurą, čia netrukus atvyko ir jos advokatas bei prokuroras. Jis DELFI patikino, kad įtariamąjai skyrė kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti be pareigūnų žinios. Dokumentų pareigūnai iš jos kol kas nėra paėmę.

Apie 19.30 val. iš pastato su advokatu ir dar vienu vyriškiu išėjusi dainininkė neslėpė geros nuotaikos, tačiau nei apie įtarimus nenorėjo kalbėti. „Labai ačiū visiems už palaikymą”, - trumpai sakė atlikėja, padėkojusi, kad jos ilgai reikėjo laukti prie Policijos departamento.

Su savimi atlikėja turėjo kelioninį krepšį – su juo iš šokių projekto buvo išvežta į areštinę.

Pirmadienio vakarą ji ketino grįžti į savo tėvų namus Kaune, Šilainių mikrorajone.

Šiuo metu dainininkė gyvena tėvų bute, o jai priklausantį butą esą nuomoja. Pirmadienį policijos pareigūnai apklausinėjo jos kaimynus.

DELFI primena, kad I. Jurgelevičiūtė įtariama ne kartą iš laidos „Šok su manimi“ dalyvių vogusi pinigus, kvepalus ir kosmetikos priemones. Tris savaites užkulisius filmavę pareigūnai disponuoja įrašu, kuriame matoma, kaip I. Jurgelevičiūtė ima pažymėtus pinigus, kuriuos policija paliko kaip jauką.

Sulaikyta dainininkė nesipriešino ir buvo nuvežta į Policijos departamentą prie Vidaus reikalų ministerijos. Ten iki paryčių vyko jos ir projekto dalyvių apklausos. Vėliau moteris buvo pergabenta į areštinę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją