Administracinio teisės pažeidimo bylą išnagrinėjęs teismas nusprendė 46 metų Š. Bartui skirti 360 Lt baudą. Bylą nagrinėjant teisme kino režisierius nedalyvavo, tačiau apie posėdį jam buvo pranešta – teisėja Aldona Tumelionytė padarė išvadą, kad jis vengia atvykti.

Bylos duomenimis, Š. Bartą prekybos centro apsaugininkai sulaikė sausio 11-osios vakarą. Apie 18.15 val. į Gedimino pr. esantį prekybos centrą užėjęs režisierius pavogė šampūno buteliuką, todėl buvo iškviesta policija.

Pasak teismo atstovės Rūtos Trimailovienės, policijoje Š. Bartas prisipažino padaręs pažeidimą - jis nurodė, kad pirko produktus „Maxima“ parduotuvėje, jo vežimėlyje taip pat buvo prekių už vežimėlyje padėtos jo striukės.

„Mokėdamas prie kasos už striukės gulėjusios prekės nepastebėjo ir kasininkei prekės apmokėjimui nepateikė“, – sakė teismo atstovė.

Pasak jos, režisierius teisinosi, kad būtų sumokėjęs už prekę, jei ją būtų pastebėjęs.

Skirdamas nuobaudą Š. Bartui teismas atsižvelgė į padaryto teisės pažeidimo pobūdį, pažeidėjo asmenybę – jis lapkritį buvo baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimo padarymą.

„Kaip tokį dalyką gali vertinti?“ – į klausimą, kaip vertina teismo nutarimą, klausimu atsakė Š. Bartas. Šiuo metu užsienyje esantis režisierius sakė negalėjęs atvykti į posėdį dėl didelio užimtumo.

Jis negalėjo atsakyti, ar skųs teismo nutarimą – esą pirmiausia reikia jį perskaityti.„Gal ir skųsiu, o gal ir ne, bus dar matyti“, – sakė Š. Bartas.

Policijai praneša visada

Bendrovės „Maxima LT“ Įvaizdžio ir komunikacijos departamento vadovė Lina Muižienė DELFI sakė, kad visada vagystės atveju pranešama policijai, o ši bylą perduoda teismui.

Jos teigimu, iš tiesų minėtu atveju šampūnas buvo praneštas pro kasas vežimėlyje padėtas po striuke.

„Jeigu tai yra apsižioplinimas, atsitinka taip, ypač jeigu perki daug prekių ir kažko nepastebi, dažniausiai pats kraudamas prekes į maišelį pamatai ir pasakai. Tačiau tokiais atvejais, kai yra prasinešama ir išsinešama toliau, turbūt mažas šansas, kad atsitikimas įvyko netyčia“, – paklausta, ar nėra jokios galimybės apsižioplinus išvengti teismo, sakė ji.

Pašnekovės teigimu, vagysčių padaugėjo prasidėjus sunkmečiui ir nebūtinai vagia skurdžiausiai gyvenantys žmonės.

„Vagia nebūtinai tie, kurie menkai uždirba arba priklauso socialiai jautresnei žmonių grupei, bet būna sulaikomi iš pažiūros uždirbantys ir gerai atrodantys žmonės. Būna tokių smulkių, būna ir brangaus alkoholio, cigarečių vagysčių“, – sakė L. Muižienė.

Š. Bartas yra pelnęs įvairių tarptautinių apdovanojimų, 2001 m. jam buvo skirta Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)