E. Štengeris jau apie tris mėnesius neberūko tikrų cigarečių. Žinomas atlikėjas DELFI tvirtino besitikįs tokiu būdu atsikratyti apie dešimtmetį trunkančios priklausomybės.

„Rūkymas nieko gero neduoda. Tą supranta kiekvienas. Atsikratyti cigarečių nėra lengva, tačiau ateina diena, kai suvoki, kad reikia sustoti. Tikiu, kad elektroninė cigaretė yra ne tokia kenksminga, norėčiau sustoti rūkyti ir po truputį to siekiu. Kol kas sunkiai atsikratau paties įpročio. Šiuo metu man – pereinamasis etapas“, - kalbėjo dainininkas.

Rūkydamas elektroninę cigaretę Mundis tikrų cigarečių beveik nerūko. Esą per kelis mėnesius buvo keli atvejai, kai tą darė. Pasak atlikėjo, naudojantis elektroniniu prietaisu tikrai įmanoma nerūkyti tikrų cigarečių.

E. Štengeris rūkė apie dešimtmetį ir sakė esąs įsitikinęs, kad jam pavyks laimėti kovą su sveikatai žalinga priklausomybe.

„Aš nebeturiu nei noro, nei potraukio rūkyti. Cigarečių jau atsikračiau. Beliko atsikratyti paties įpročio pūsti dūmus. Kai jo atsikratysiu, atsisakysiu ir elektroninės cigaretės“, - pasakojo pašnekovas.

Paklaustas, ar bandė kokių kitų būdų kovoje prieš rūkymą, atlikėjas atskleidė išbandęs kramtomąją gumą, kuri, anot jo, buvo labai neskani. Būtent dėl šios priežasties Mundis nesiryžo iš priklausomybės gniaužtų vaduotis kramtomosios gumos pagalba.

Kol E. Štengeris kovoja su rūkymu, dainininkė, buvusi LNK televizijos projekto „Kviečiu šokti“ finalininkė Vilija Matačiūnaitė džiaugiasi laimėjusi kovą su priklausomybe. Mergina DELFI patvirtino neseniai metusi rūkyti, tačiau plačiau apie tai pasakoti nepanoro.

Prieš maždaug metus su rūkymu susigrūmė choreografas, merginų grupės „69 danguje“ narės Karinos Krysko mylimasis Saulius Skambinas. Jis savo mylimosios tėvams prieš praeitų metų didžiasias šventes pažadėjo neberūkyti. Iš pradžių pažadą tęsėjo, tačiau noras rūkyti pasirodė esąs stipresnis už S. Skambino valią, todėl jis po kelių savaičių ir vėl užsirūkė.

Prieš dvejus metus cigarečių atsisakė ir žinoma TV laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė-Budrė. Ji savo artimiesiems davė pažadą mesti rūkyti iki Naujųjų metų. Paskutines cigaretes moteris surūkė pasitkdama 2009-uosius. D. Tamošiūnaitė-Budrė pavyzdį paėmė iš savo vyro Dainiaus Budrio. Kai šis metė rūkyti, Daiva taip pat to panoro.

Tai – ne vienintelės įžymybės, žiniasklaidai papasakojusios apie sėkmę kovoje su rukymu. TV projektų vedėja Nomeda Marčėnaitė taip pat rūkė, tačiau jau ne vienerius metus džiaugiasi gyvenimu be priklausomybės cigaretėms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)