Tai, kad toks pareiškimas yra parašytas, DELFI portalui patvirtino ir pats Sigitas Babilius. „Aš tiesiog parašiau prašymą policijai, kad ji ištirtų šį incidentą. Pareiškimą rašiau daugiau ne dėl tiesioginio eterio, bet dėl paties renginio. Kai yra 10 tūkst. žmonių - keiktis nedera. Manau, kad besikeikiantys gali būti nubausti už viešosios tvarkos pažeidimus, tai ir paprašiau policijos, kad ji įvertintų šį įvykį administracinės teisės pažeidimų kodekso kontekste. Kokias sankcijas skirti už šį pažeidimą, nuspręs pati policija“, - teigė S. Babilius.

Tiesa, S. Babilius tvirtino, kad pareiškimą policijai jis parašė ne kaip TV3 atstovas, o kaip susipratęs pilietis, kuris piktinasi tokiu neadekvačiu elgesiu viešoje erdvėje. „Tai daugiau pilietinis veiksmas. Jeigu aš matau, kad yra daromas teisės pažeidimas, tuomet aš stengiuosi į tai reaguoti. Manau, kad kiekvienas pilietis privalo taip daryti“, - kalbėjo S. Babilius.

Pasiteiravus, ar televizijoje dirbantis S. Babilius nemano, jog šis jo poelgis gali būti įvertintas kaip netiesioginis TV3 karas prieš E. Dragūną, vyras tikino, kad jis taip nemano. „Aš suprantu, kad klausimas yra emocingas, bet situacija yra paprasta. Aš pats dalyvavau tame renginyje ir man buvo nemalonu, jog žmonės keikiasi. Manau, kad nesvarbu, ar tai yra Egidijus Dragūnas, ar kitas žmogus. Paprasčiausiai taip elgtis negalima. Todėl šioje vietoje interesų konflikto neįžvelgiu. Laikytis įstatymų yra visų interesas“, - tikino TV3 Žinių vyriausiasis redaktorius.

Dar anksčiau DELFI portalas buvo pasiteiravęs E. Dragūno, ar šis nesibaimina, jog TV3 gali imtis tam tikrų sankcijų dėl neetiško jo elgesio tiesioginio eterio metu, tačiau jis tvirtino, kad jam tai nė motais. „Visiškai dėl to nepergyvenu. Yra daug blogesnių šitoje šalyje dalykų, negu mano keiksmažodžiai. Taip kad televizija, jeigu ir galėtų ryžtis kažkam, aš gi nesu įpareigotas. Svarbiausia, kad televizija ir M.A.M.A. negautų ieškinio, kad du mėnesius reklamavo mūsų vardą ir neturėjo jokio kontrakto. Tai būtų svarbiausias dalykas“, - sekmadienio vakarą atviravo E. Dragūnas.

Šių dainininko netiesioginių grasinimų TV3, S. Babilius nebuvo linkęs komentuoti.

„Nenoriu to komentuoti, nes čia yra televizijos reikalai. Kadangi pamačiau, jog žmogus keikiasi viešoje vietoje, todėl ir parašiau pareiškimą. Tą patį matė ir girdėjo daug žmonių, todėl ir jie galėtų pasekti šiuo mano pavyzdžiu“, - teigė S. Babilius.

E. Dragūnas, iš DELFI išgirdęs apie parašytą pareiškimą policijoje dėl jo neetiško elgesio renginyje, komentuoti šį įvykį atsisakė.

„Nieko nenoriu komentuoti, šis skandalas man - jau praeitis“, - sakė „selas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją