„O ką bankui daryti – nepavyko verslas, tad pasiims turtą, nes imdama kreditą aš už jį laidavau“, – prisipažino D. Bilevičiūtė, kurios butas Nekilnojamųjų kultūros vertybių apsaugos teritorijoje yra įvertintas 360 tūkst. Lt.

Atlikėjos nuosavybės teise valdomą butą iš pradžių ketinta parduoti varžytinėse, tačiau niekas juo nesusidomėjo. Kadangi ji turi butą ir Vilniuje, D. Bilevičiūtė į gatvę nebus išmesta.

Susidomėjimo varžytinėse nesulaukė ir 1,6 ha žemės ploto sklypas Varėnos rajone Miguičionių kaime – čia yra pastatyta kaimo turizmo sodyba. Pradinė pardavimo kaina buvo 1 mln. 440 tūkst. Lt.

Skelbti pakartotines varžytines antstoliui uždraudė Vilniaus apygardos teismas, ketinantis nagrinėti bankrutuojančios bendrovės „LL Haus“ ieškinį D. Bilevičiūtei. Dėl įsiskolinimų ji atlikėjai yra iškėlusi dvi bylas.

Nors D. Bilevičiūtės turtas Varėnos rajone yra areštuotas, tačiau atlikėja viliasi, kad teisminiai procesai baigsis jos naudai ir ji vėliau galės tęsti verslą.

„Dirbti nužudžius tokį kūdikį yra labai sunku, bet aš manau, kad tame kaime atidarysiu katės muziejų“, – sakė D. Bilevičiūtė.

Tiesa, lankytojams muziejaus durys gali būti ir neatidarytos – teismų sprendimai atlikėjai gali būti nepalankūs, kaimo turizmo sodyba gali atitekti kreditoriams.

„Su materialinėmis vertybėmis jau psichologiškai atsisveikinau, bet tą dieną, kai reikės atiduoti raktus, rankos drebės, tikrai“, – sakė atlikėja.

D. Bilevičiūtė neslepia, kad šiandien jai yra labai sunku. „Aš laikausi, kartais būna tikrai sunkių minučių – pagalvokite, koks likimas, visas biznis žlugo, skolos fantastiškos, bet aš vis tiek einu į priekį - ir šoku, ir dainuoju“, – sakė ji.

D. Bilevičiūtė yra teisiama, nes pasikėsino apgaule įgyti 1 mln. 15 tūkst. 400 Lt vertės Europos struktūrinių fondų ir Lietuvos valstybės biudžeto lėšas, kai Varėnos rajone vykdė projektą „Kultūrinio kaimo sodybos Varėnos rajone paruošimas kaimo turizmo veiklai vystyti“.

Už nusikalstamas veikas, kuriomis kaltinama dainininkė, Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo iki aštuonerių metų bausmę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją