Šiais metais „Išsipildymo akcija" švenčia jubiliejų ir yra ypatinga ne tik tuo, kad vyksta jau dešimtą kartą, bet įtraukia vis daugiau geros valios žmonių. Viena jų - B. Nicholson, susivienijusi su šokolado gamintojais „Chocolate Naive“ ir pristatanti naują produktą - specialias „Beatos virtuvės“ šokolado drožlės. Jos, pasak gaminio autorės, tinkamos ne tik karštam šokoladui gaminti, bet ir desertams, pavyzdžiui, sausainiams skaninti.

Tuo įsitikino TV3 televizijos veidai, pirmadienį stebėję, kaip galima panaudoti šokolado drožles ir paragavę jau Beatos paruoštų skanėstų, smalsiai apžiūrėję dailią šokolado pakuotę. Kai kurie ryžosi net ir patys prisidėti prie karšto šokolado virimo proceso.

Nekantriai savo karšto šokolado porcijos laukė Ieva Stasiulevičiūtė, šokoladinį sausainį krimto aktorė Sandra Daukšaitė-Petrulėnė, net lieknoji Kristina Ivanova neatsispyrė saldžiai nuodėmei, o figūrą itin sauganti šokių projekto dalyvė Diana Martinėlė nenusidėjo, tačiau, kaip sakoma, į desertą žiūrėjo it katinas į lašinius.

B. Nicholson prisipažino ir pati sunkiai atsispirianti viliojantiems šokolado kvapams - saldus aromatas jai primena Kalėdas, kai visa šeima kartu ir viskuo dalinasi.

„Šio šokolado esmė – ne tik pasimėgauti, tai yra dalykas, kuriuo reikia dalintis su draugais ir artimaisiais būnant kartu“, - sakė gaminio autorė.

B. Nicholson tikina, kad šokolado desertą iš drožlių sugebėtų pagaminti net virtuvės naujokas. „Mano draugė Vilma, kuri ragavo daugelio mano patiekalų, sakė, kad tai vienas geriausių mano gamintų desertų, bet kiekvienas tai gali padaryti: reikia tik pamaišyti“, - juokėsi Beata.

Nuo kiekvienos parduotos šokolado drožlių pakuotės dalis pinigų atiteks sergantiems ir vaikų globos namuose gyvenantiems Lietuvos vaikams. B. Nicholson pažadėjo, kad sergančius vaikus globos ne tik atiduodama dalį pelno, bet ir asmeniškai - aplankys ligoninėse ar vaikų globos namuose ir būtinai pavaišins karštu šokoladu.

„Paskaičiavau, kad iš vienos „Beatos virtuvės" šokolado drožlių pakuotės pavyks ir karšto šokolado išsivirti, ir sausainių išsikepti, o jums dar liks graži skardinė dėžutė, kurioje galėsite laikyti sagas ir žiogelius arba meilės laiškus, o gal susipilsite grikius arba rudąjį cukrų“, – pataria Beata ir dalijasi karšto šokolado receptu.

Tikrasis karštas šokoladas pagal Beatą

Jums reikės:

- 110 g „Beatos virtuvės“ šokolado drožlių;
- 250 ml grietinėlės (35 proc. riebumo);
- 50 g cukraus;
- gvazdikėlių, cinamono ar aitriosios paprikos.

Kaip paruošti?

Grietinėlę pakaitinkite, sudėkite pasirinktus prieskonius, uždenkite ir palikite prisitraukti. Po 15 minučių grietinėlę vėl pakaitinkite iki užvirs, prieskonius nukoškite, suberkite cukrų ir šokolado drožles, smarkiai maišykite šluotele, kol susiformuos puta ir pakvips karštuoju šokoladu. Patiekite mažuose espreso kavos puodeliuose ir mėgaukitės vaikystės kvapais! Daugiau šio šokolado įkvėptų idėjų rasite Beatos laidos internetinėje svetainėje.

Šokolado pristatymo akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)