Sprendimą taikyti laikinąjį nuosavybės teisių apribojimą priėmė ikiteisminį tyrimą atliekanti Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra, tačiau V. Sirvydis prokuroro nutarimą apskundė Vilniaus miesto 2 apylinkės teismui.

Ikiteisminio tyrimo teisėjas konstatavo, kad pagrįstai yra areštuoti pas I. Jurgelevičiūtę rasti pinigai, tačiau su tuo kategoriškai nesutinka advokatas. Jis reikalauja ne tik panaikinti nuosavybės apribojimą, bet ir grąžinti pinigus.

Šokių projekto „Šok su manimi“ dalyvių daiktų vagystėmis įtariamos I. Jurgelevičiūtės advokato skundą ketvirtadienį išnagrinėjo Vilniaus apygardos teismas. Jo posėdyje atlikėja nedalyvavo, jos interesams atstovavo advokatas, paprašęs, kad teisėja Daiva Pranytė-Zalieckienė bylą nagrinėtų uždarame posėdyje.

I.Jurgelevičiūtei iškelta byla dar neperduota teismui, kol kas nėra aišku, kada tai gali įvykti, nes advokatas skundžia esą neteisėtus pareigūnų procesinius sprendimus. Advokatas sakė, kad Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai jį sekė, tačiau vėliau sekimo protokolas buvo sunaikintas.

„Šiandien ikiteisminis tyrimas nėra baigtas, – žurnalistams sakė V. Sirvydis. – Šiuo metu yra dvi galimybės: arba surašomas prokuroro nutarimas nutraukti bylą, arba byla su kaltinamuoju aktu keliauja į teismą“.

Ar I. Jurgelevičiūtei bus grąžinti 200 Lt, teismas paskelbs kitą savaitę.

Įtariama, kad atlikėja ne kartą iš TV3 laidos dalyvių vogė pinigus, kvepalus ir kosmetikos priemones. Tris savaites užkulisius filmavę pareigūnai teigia disponuojantys įrašu, kuriame, esą, matoma, kaip I. Jurgelevičiūtė ima pažymėtus pinigus, kuriuos policija paliko kaip jauką.

Dainininkė buvo sulaikyta televizijos studijoje, areštinėje ji praleido pusantros paros. Šiuo metu jai skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti be pareigūnų žinios.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją