Visa tai skamba dar netikėčiau žinant, jog Greta – toks tikrasis merginos vardas – kol kas tik 11-tokė, su ja nedirba joks prodiuseris, ji nėra surengusi nė vieno koncerto, o muzikoje yra savamokslė.

- Greta, kaip reagavai į tokią „Tattoo“ sėkmę? Tikėjaisi ko nors panašaus?

- Iš tikrųjų, prieš dedant klipą, labai bijojau, kad klausytojams nepatiks, kad visi naują dainą ims lyginti su ,,Not Afraid“. Trumpam net buvau užsidepresavusi (juokiasi). Bet vėliau pamanėm, kad juk tai, ką darome, pirmiausia darome dėl savęs. O mums ta daina labai patinka. Buvo gera ją kurti, klipą filmuoti. Neslėpsiu, geriausia filmavimo vieta buvo ta, kai 12-tą nakties išbadėję užsisakėm picų... Kaip skanu buvo!

P.S. gal kam reikia balionų? Nes ryte sunku nueiti iki vonios...

- Daugybė Lietuvos muzikantų bando išpopuliarėti per internetą, bet jiems nepavyksta sulaukti didelio dėmesio. Kaip manai, kodėl pavyko tau?

- Net nežinau. Tikrai nelaikau savęs gera. Tuo labiau, Lietuvoje yra žymiai geriau dainuojančių už mane. Kažkada internete domėdamasi apie studijas ir ateities planus pažiūrėjau tokį klipą, kuriame buvo sakoma, kad gyvenime negalima daryti to, ko tu nenori. To, kas gal ir pelninga, bet nėra skirta tau. O šiuo metu darau būtent tai, ką labiausiai myliu – kuriu. Gal dėl to kažkas ir pastebėjo.

GJan – Tattoo:

- „Eurovizijos“ atrankų vedėjas Audrius Rožickas po tavo dainos nuoroda „Facebook'e“ parašė: „Atleiskit, bet rimtai, kodėl ši daina negalėtų atstovauti Lietuvos Eurovizijoje? Taigi akivaizdus hitas.“ Daug kas tokiam požiūriui pritaria. Ką atsakytum tave raginantiems eiti į „Euroviziją“?

- Iš tikrųjų labai džiugu, kad taip sakantys žmonės mane palaiko ir, atrodo, tiki, kad „Euroviziją“ laimėčiau ar gerą vietą užimčiau. Jie tiki mano dainom – tai yra neapsakomai smagu. Bet, tiesiog, man ten ne vieta. Aš savęs ten nematau...

- Taip pat ignoravai ir kitus muzikinius televizijos projektus – „Lietuvos balsą“, „X faktorių“ ir panašius. Kodėl?

- Man tie renginiai panašūs į „Euroviziją“, tik tiek, kad jie nėra tarptautiniai. Nieko blogo prieš juos neturiu, tiesiog, pasikartosiu, nesijaučiu ten reikalinga.

- Ar radijo stotys jau groja tavo dainas?

- Kažkas yra man sakęs, kad girdėjo grojant ,,Not Afraid“. Bet pati dar nė karto savęs ten negirdėjau. Kažkada pusvalandį sėdėjau prie seno savo radijo grotuvo, bet veltui (juokiasi).

- Ar mokeisi muzikos meno profesionaliai?

- Ne, esu savamokslė, todėl ir dainuoti nelabai moku (juokiasi).

- O dainas kuri pati?

- Dainas ir tekstus kuriu pati, o vėliau draugo pagalba kuriame aranžuotę. Viską įrašome pas kitą mūsų draugą, ir tada draugas dar viską apšlifuoja, kaip jis ten moka. Ir va, daina baigta!

GJan – Not Afraid:

- Tavo dainos skamba labai amerikietiškai – jaučiama tokių šiandienos JAV pop žvaigždžių kaip Rihanna, Katy Perry įtaka. Į kokios grupės ir atlikėjus lygiuojiesi pati?

- Nežinau. Aš neklausau dainų albumais, neužsikabliuoju vien tik už atlikėjo ir jo dainų. Visada klausau skirtingų dainų, atliekamų skirtingų atlikėjų.
Atlikėja GJan

- Besidomintieji alternatyvia lietuviška muzika anksčiau tave yra girdėję dainuojant pop-punk grupėje „Second Riot“. Dabar išsiskyrei su grupe, kuri labiau tradicinę popmuziką. Kodėl žengei šį žingsnį?

- Aš kuriu ne tik popsą, tik kol kas dar nesu įkėlusi kitų savo dainų. O su grupe keliai išsiskyrė. Tiesiog, jų ir mano požiūriai ir norai buvo skirtingi.

- GJan – ką reiškia šis sceninis vardas? Kaip reikėtų jį taisyklingai tarti?

- Kaip patogu, taip ir tarti reikia (juokiasi). Bet mes pasilikę ties ,,džyjan“.

O šiaip GJan yra mano vardo ir pavardės sutrumpinimas. Turiu močiutę, kuri, kai būdavau maža, kad nepamesčiau daiktų, juos visus pažymėdavo ,,GJan“ inicialais. Taip pat ir tėčio daiktus taip žymėdavo, ir savo, nes visų trijų mūsų vardai prasideda iš G raidės ir pavardės tos pačios. Taip ir pasivadinau „Gjan“ (šypsosi).

- Dar mokaisi mokykloje. Kaip šįryt mokyklos draugai reagavo į tave? O mokytojai?

- Apmėtė kiaušiniais ir sakė, kad negąsdinčiau žmonių. Juokauju (juokiasi). Nežinau. Mokytojai – taip, kaip visada, į mokymą susitelkę buvo. Na, kelios pažįstamos pagyrė, ir dar „Facebook‘o“ draugai keli parašė privačiai. Viena klasiokė net sakė, kad pastatys ledų, tai čia yra šakės, nes ledai yra mano viena didžiausių silpnybių.

- Ar savo, kaip GJan dainas jau pristatai koncertuose?

- Dar ne. Bet po truputį pradedame repetuoti. Tikimės, kad vasarai kažką jau būsime paruošę.

GJan – Hypocrite:

- Kas toliau? Nauji internetiniai singlai, galbūt albumas?

- Nežinau. Iš tikrųjų, dainų turim gyvą velnią, bet nežinom, kurią užbaigsim pirmą. Turiu tokią ydą, kad vos pradedam tvarkyti kokią seną dainą, imu ir sukuriu naują ir ant jos užsikabliuoju.

Bet taip, žadam toliau po dainą dėti. Kai kurios bus ir be klipų, nes nelabai tam turime finansų. Bet stengsimės verstis, kaip tik galim.

- Ar jau sulaukei dėmesio iš Lietuvos, o galbūt ir užsienio muzikos prodiuserių?

- Buvo keli pasiūlymai. Tiesiog, kol kas nesinori kažkur prisirišti, dar nežinant savo galimybių. Nenoriu vėliau jaustis skolinga. Kol galime savo jėgomis daryti tai, ką darome dabar, stengiamės tai ir daryti. O vėliau bus matyti (šypsosi).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (683)