Prieš 45-erius metus susikūrę kolektyvai Lietuvoje vieši ne pirmą kartą. Retas lietuvis turėjo progos gyvai išgirsti šių praėjusio amžiaus žvaigždžių pasirodymus, kai jie buvo pačiame populiarumo zenite. Todėl sostinėje gyvenantys jų gerbėjai pasinaudojo galimybe gyvai išgirsti kadaise pasaulį po kojomis parklupdžiusių grupių hitus, kuriuos beveik prieš pusę amžiaus visa gerkle traukė maištaujantys ilgaplaukiai jaunuoliai.

Demonstravo bicepsus

Pirmieji į Vilniaus Pramogų arenos sceną lipo britų roko veteranai „Slade“. Tiesa, koncertavo gerokai pavėlavę. Žiūrovai daugiau nei pusvalandį arenos koridoriuose laukė, kol bus įleisti į salę, kurioje tuo metu dar repetavo roko veteranai. Todėl tik patekusi į salę, publika plojo, švilpė ir kitaip demonstravo savo nekantrumą išvysti ilgai lauktas žvaigždes. "Slade" nariams teko nelengva užduotis - apšildyti sužvarbusią publiką. Tačiau su tokiais hitais, kaip "Fa Far Away", "My Oh My", "Cum on Feel the Noize" ar "Merry Christmas Everybody", roko veteranams ilgai vargti nereikėjo.

Scenoje į septintąją dešimtį įžengę muzikantai galbūt ir "neištraukė" tokių natų, kaip jaunystėje, tačiau rokeriškos dvasios turėjo su kaupu. Vienas grupės įkūrėjų, gitaristas Davidas Hillas demonstravo savo bicepsus bei energingai šėliojo scenoje.

Sumaišė su Latvija

O štai grupėje nuo 2005-ųjų grojantis vokalistas Malas McNulty, dėl naujametinių koncertų gausos, ko gero, susimaišė ir paragino Latviją aktyviau dainuoti. "Nagi, Latvija, Vilniau", - nuo scenos ragino "Slade" narys. Po kelių dainų atlikėjas turbūt prisiminė ir pasitaisė: "Lietuva, Vilniau, ar einate iš proto?"

„Slade“, „Sweet“ ir T.Anderso koncerto akimirkos - DELFI galerijoje:

Užkulisiuose - kuklus vakarėlis

Septintojo dešimtmečio pabaigoje susikūrę "Slade" įkvėpė gausybę šių laikų grupių. Jų dainas savo koncertuose atlieka nuo „Kiss“ iki „Oasis“ ar netgi lyriškojo James Blunto.

Kadaise dėl orgijų, laukinių vakarėlių ir nuolat keičiamų merginų garsėję „Slade“ vyrukai per tiek metų, panašu, jau pavargo nuo linksmybių. Visą savo energiją scenoje paliekantys britai po pasirodymų skuba tiesiai į viešbučius.

Renginį organizuojančios agentūros „Medusa Concert“ atstovė Marija Tarasova DELFI sakė, kad grupės savo persirengimo kambariuose pageidavo nedaug alkoholinių gėrimų. Po vieną butelį degtinės, viskio, šampano, poros butelių vyno ir daug gaiviųjų gėrimų.

Pasijuto vyriausiu salėje

Po „Slade“ publiką kaitino britų rokeriai „Sweet“. Dėl pabrėžtinai provokuojančio seksualumo, nepadorių gestų ir siautulingų šokių scenoje prieš 44 metus susikūrę “sweetų” koncertai netgi buvo uždrausti kai kuriuose klubuose. Tačiau būtent nežabotas elgesys, laukinės aistros, keisti blizgantys kostiumai ir išmarginti makiažu veidai varė iš proto dešimtis tūkstančių gerbėjų ir pelnė grupei didžiulį žiniasklaidos dėmesį.

Publikos dėmesį britų rokeriai traukia ir po keturiasdešimties metų. Jų dainos tapo įkvėpimo šaltiniu taip pat daugeliui populiarių šiuolaikinių atlikėjų. Kaip antai Alicios Keys perdainuota "Sweet" daina "New York Groove".

"Dainuosime visas savo geriausias dainas nuo pat grupės gyvavimo pradžios. Tačiau žiūriu į jus ir galvoju, kad esu turbūt seniausias šioje salėje ir jūs kai kurių dainų turbūt nesate girdėję", - šmaikštavo savo garbanas kedendamas gitaristas Andy Scottas.

Iš tiesų, salėje susirinko ne tik brandesnio amžiaus publika, bet ir nemažai jaunimo.

"Sweet" lietuviams atliko savo nemarius hitus, kaip “Block Buster!”, “Hell Raiser”, “The Ballroom Blitz”, “Teenage Rampage”, “The Six Teens”, “Fox On The Run”, “Love Is Like Oxygen”.

Paskendo gėlėse ir dėkojo lietuviškai

Jei "Slade" vyrukai trumpam pamiršo šalies, kurioje koncertuoja, pavadinimą, tai moterų numylėtinis Thomas Andersas puikiai atliko namų darbus. "Labas vakaras, Lietuva", - su publika pasisveikino buvęs grupės "Modern Talking" narys, vainikavęs jungtinį trijų kolektyvų koncertą.

Kol buvęs "Modern Talking" kolega Dieteris Bohlenas kuria dainas kitiems atlikėjams, rašo knygas ir teisėjauja Vokietijos talentų šou konkursuose, T. Andersas sėkmingai tęsia solinę karjerą – išleido 9 solinius albumus ir aktyviai koncertuoja įvairiose pasaulio šalyse. Tarp jų ir Lietuvoje.

"Nors jūsų kalbos puikiai nemoku, bet žinau jūsų šalį. Esu čia jau koncertavęs, lankęsis ir Kaune, ir Klaipėdoje", - prisipažino "Modern Talking" grupėje išgarsėjęs vokalistas.

"Ačiū, - už gausias gerbėjų gėles, plaukiančias į sceną, lietuviškai dėkojo T. Andersas. - Aš taip pat jus myliu."

Su jungtiniu pasirodymu muzikantai iki Naujųjų metų apkeliaus visus didžiuosius Lietuvos miestus. Gruodžio 29 d. jų laukia Kauno, 30 d. Klaipėdos, o 31 d. Šiaulių publika.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)