Teritorija aptverta.

- Kas čia per baikos? - Nepiktai dviračių taku važiavęs užklausė. - Anykščiuos įrengė milijoninį dviračių taką, o pravažiuot negalima.
Teko apsauginiui aiškinti, kad tai - ne jo sumanymas, o rengėjai turbūt viską suderino.

Iš kitos užtvertos dviračių tako pusės taip pat susirinko būrelis dviratininkų, juk tas takas veda iki pat Puntuko akmens. Bet vietiniai gerai nusiteikę, pykčio jų balsuose nesijaučia: "Gerai jau, gerai. Tegul smaginasi jaunimas," - galvas pakinkuoja ir mina aplinkui.

"Metalo muziką mėgstantys - patys taikiausi." Taip užtikrino mane "Ekskomisarų" Panevėžio komanda. Per tokius koncertus mažiausiai pasitaiko muštynių. "Chuliganai dažniau į POP koncertus renkasi." - kelių metų patirtimi dalinasi vyrai.

Kad festivalyje saugu, žino ir žiūrovai - tėveliai, savo atžalas pasiėmę kartu į šį renginį. Mažiausius veždamiesi vežimėliuose ar arčiau scenos pasisodinę ant pečių.

Renginio organizatoriai pasirūpino, kad tarp grupių pasirodymų netektų nuobodžiauti. Be aplink pastatytų palapinių, kuriose prekiaujama maistu ir alumi, išdėstytos ir kitos mini erdvės: piešimo aikštelė, sėdmaišių oazė, arbatų salelė.

Įkaitę gali atsigaivinti šalia pratekančioje Šventojoje. Į festivalio teritoriją pakliuvusiems šypsenas kėlė nuorodos, šmaikštūs užrašai.

Bet ir tarp žiūrovų pasitaikė šmaikštuolių, kurie savo marškinėlius papuošė taip: "Ieškau panų, sex ir alaus". Ką žinai, gal šis skelbimas pasiteisins...

Metalo klinika vadinamoje scenoje "Grok ir kriok" visus norinčius kvietė dalyvauti. Savų instrumentų ir technikos nereikėjo neštis, - tuo pasirūpino organizatoriai. Ši scena sulaukė nemažai smalsuolių.

Aišku, tikrą pragaro katilą užvirė juodojo metalo grupė iš JAV "Goatwhore". Žiūrovus jau buvo apšildžiusios lietuviškos grupės ir alus, kuriuo gaivinosi ir atlikėjai iš už Atlanto.

Tikrai velniškai gera festivalio nuotaika - pro žiūronus paspoksoti kitapus Šventosios susėdę dėdulės turėjo tai taip pat pajusti.

Anyštėnų poetę Oną Baliukienę šis jaunimo bruzdesys bemat įkvėpė eilėrasčiui:

Jaunų naktys

Po liepa, po žalia,
Po nokstančio kaštono
Rusva lapija,
Ant paties aukšto kalno,
Iš kur atsiveria
Rubikių ežeras –
Aukštaičių pažiba -
Į jį kas vakarą
Saulutė nusileidžia...
Toks akių mėlis,
Tokia giluma,
Kada eini, klausaisi,
Kaip skamba roko
Pagrindinė solo gitara -
Kiekvienos smilgos
Plonas smičiaus garsas,
Auksine plunksna
Apkaišytas,
Vakarais saulės nubertas...
Tik paskui akmenėliais kaukši
Į plačią miesto gatvę,
Kur jau kitoks gyvenimas -
Čaižus, trankus -
Per naktį verda.
Aukšti bažnyčios bokštai
Į Šventąją šešėliais grimzta:
- Din dan, din dan...
Argi jaunam miegoti verta?

Melomanai renkasi į festivalį:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)