Pasiklausyti R. Williamso į Talino dainų slėnį susirinko per 60 tūkst. žmonių. Keli šimtai smalsuolių, negalėjusių įsigyti bilietų, pasirodymą stebėjo pro tvorą.

Įžengęs į sceną R. Williamsas Talino dainų slėnyje sukėlė kurtinančią aplodismentų ir šūksnių audrą. Baltijos jūros fone stovinčioje scenoje britų žvaigždė susirinkusiai daugiatūkstantinei miniai surengė įspūdingą gyvos muzikos ir nepamirštamą 3D efektų šou.

Vakaro šeimininkas scenoje pasirodė scenoje su juodu blizgančiu fraku, kurį vėliau pakeitė į geltoną ir raudoną. Kelių namų aukštų scenos viduryje puikavosi išlietas milžiniškas R. Williamso veido reljefas.

"Leiskite prisistatyti. Esu f**ing Robbie Williamsas ir artimiausias dvi valandas jūsų užpakaliai priklauso man", - stovėdamas ant scenos į minią kreipėsi dainininkas.

Elegantiškas scenos chuliganas. Taip trumpai būtų galima apibūdinti šį charizmatišką atlikėją. Išsitraukęs mikrofono stovą ir nutaisęs protingą veido miną Robbie scenoje juo retsykiais pasiramstydavo kaip tikras birtų aristokratas. Arba šelmiška veido išraiška alsuodamas į mikrofoną ritmingai sukdavo stovą kartu su klubais.

"Jei galvojate, kodėl vaikštau kaip senukas, prieš kelias valandas man suskaudo nugarą ir vadybininkai uždraudė lipti į sceną. Tačiau pasakiau - duokite man gerų vaistų (drugs, - angl.) ir aš užlipsiu ant scenos. Estija, jūs turite pačius geriausius vaistus", - šmaikštavo R. Williamsas koncerte taip ir neleidęs suprasti, ar jis turėjo omeny narkotikus ar vaistus.

Į sceną pasikvietė lietuvę

Itin šiltu bendravimu su gerbėjomis garsėjantis dainininkas nenuvylė savo klausytojų ir šį kartą. R. Williamsas nuo scenos laidė komplimentus koncertą stebinčioms gerbėjoms, o po pasirodymo siūlė susitikti. Pro šalį ėjusį scenos darbuotoją scenos chuliganu vadinamas dainininkas apdovanojo ilgu bučiniu.

Pačiame koncerto įkarštyje Robbie į sceną pasikvietė vieną savo gerbėją. Kaip paaiškėjo, sėkmė nusišypsojo lietuvaitei Jurgitai, kurią dainininkas, neištardamas jos vardo, vadino Jane. "Labas, Lietuva! - išgirdęs mūsų šalies pavadinimą pasisveikino Robbie. - Kodėl jūs mums "Eurovizijoje" visada duodate tiek mažai balų." Toks superžvaigždės dėmesys į Taliną gausiai suvažiavusiems lietuviams buvo maloniai netikėtas. Stadione pasigirdo kurtinantys lietuvių aplodismentai Jurgitai ir Robbiui. "Nebijok, čia tik aš, tarptautinė superžvaigždė ir 70 tūkst. geriausių mano bičiulių", - drąsino lietuvaitę atlikėjas. 

"Kai manęs paklausia, kaip renkiesi merginas iš salės, atsakau, kad renkuosi su gražiausiais papukais", - šmaikštavo jis. Kol R. Williamas atliko grupės "Take That" dainą "Everything Changes", Jurgita sėdėjo ant jo kelių. Vėliau dainininkas šalia Jurgitos atliko vieną iš savo dainų "Strong". 

Vėliau pasibaigus koncertui tiek dainų slėnyje, tiek Talino gatvėse sutikti užsieniečiai, išgirdę Lietuvos vardą, keldavo nykščius į viršų skanduodami ne Arvydo Sabonio, bet Jurgitos vardą.  


Pasiėmęs į rankas gitarą R. Williamsas uždainavo visiems puikiai žinomas dainas kaip "Millennium", "Don't Say No". 
Scenoje atlikėjas sudainavo tiek puikiai žinomus hitus, kaip "Let Me Entettain You", "Rock DJ", tiek naujausius savo kūrinius, kaip "Candy", kuris karaliavo Anglijos topuose. Koncerto pabaigoje Robbie atliko savo superhitą "Feel", o publika paprašė pakartojimo.

Dainininkas nuo scenos pasveikino estus su Nepriklausomybės diena, kurią jie tądien šventė ir milžiniškoje karūnoje atliko dainą "She's The One". 

Paskutinė daina, kurią atliko dainininkas, visiems žinomas hitas "Angel". Dainą kartu su Robbie Williamsu dainavo visa minia. Žmonėms choru vis dar dainuojant šio kūrinio žodžius jis atsisveikino su publika ir nulipo nuo scenos.    

Visas koncertas buvo filmuojamas keliomis dešimtimis kamerų. Renginio akimirkas fiksavo netgi iš straigtasparnių. Koncertas Taline bus rodomas viso pasaulio kino teatruose ir išleistas DVD formatu.

Koncerto akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Esi Robbie Williams koncerte ir turi nuotraukų savo telefone? Pasidalink jomis su DELFI skaitytojais, siųsk pramogos@delfi.lt

Gerbėjų minia prieš R. Williams koncertą - DELFI nuotraukų galerijoje:

Buvo išsiilgęs šlovės

Iš visų trijų Baltijos valstybių Talinas pasirinktas todėl, kad Estijos sostinės slėnis sutalpina didžiausią gerbėjų minią. Taip pat ir dėl patogios geografijos. Į Dainų šventės slėnį susirinko tūkstančiai gerbėjų iš kaimyninių valstybių – Latvijos, Skandinavijos ir, žinoma, Lietuvos.
Po ketverių metų pertraukos įrašęs albumą „Take The Crown“ britų muzikos pasididžiavimas Robbie Williamsas išsirengė į pasaulines gastroles „Take The Crown Stadium Tour“. Atlikėjas dažnai sulaukia klausimo, kodėl nusprendė pavadinti savo naujausią muzikinį darbą.

„Take The Crown“ gali reikšti daug ką. Galima nukarūnuoti mane, arba aš galiu iš kažko atimti karūną. Žinau tiek, kad man greitai bus 40 ir tokio amžiaus tu nustoji būti populiarus. Senukai nebedainuoja. Taigi, man dar liko keletas mėnesių (40-metį atlikėjas švęs vasario 13 d., - DELFI). Per tą laiką noriu būti pasaulio popžvaigžde“, - viename interviu neseniai prisipažino dainininkas.

„Kai rašiau priešpaskutinįjį savo albumą („Reality Killed the Video Star“, - DELFI), sakiau sau, kad nebenoriu būti popžvaigžde. Tiesiog noriu kurti muziką. O kai kūriau „Take The Crown“, rėkiau: „Aš dar noriu būti popžvaigžde! Atleiskite man, aš tikrai to noriu.” Todėl ir parašiau visiškai komercines populiariosios muzikos dainas, kokias iš tiesų ir mėgstu. Taigi, su šiuo albumu turėjau didelių ambicijų sugrįžti į radijo stočių topus ir surinkti pilnus stadionus“, - nesikuklindamas klojo Robbie.

Iš tiesų, „Take The Crown“ sulaukė didžiulės komercinės sėkmės. Jungtinės Karalystės topuose jo singlas „Candy“ buvo nepralenkiamas. Albumas sulaukė ir palankių muzikos kritikų vertinimų.

Susidomėjo ateiviais

Per daugiau nei du dešimtmečius tunkančią karjerą R. Williamsui niekada netrūko nei pinigų, nei šlovės, nei populiarumo.

Tačiau 2008-aisiais jis šokiravo gerbėjus prisipažinęs, kad nori baigti pop atlikėjo karjerą ir pasinerti į NSO (neatpažintų skraidančių objektų) tyrimus. Robbie pareiškė, kad jį keletą kartų buvo aplankę maži žali žmogeliukai, kurie, jo manymu, buvo ateiviai iš kitų planetų. Tokio svetimšalių vizito savo namuose jis esą sulaukęs rašant dainą „Arizona“. „Įsivaizduoju, ką žmonės pasakys apie mane tai išgirdę. Kad iš reabilitacijos išėjusiam vyrui suminkštėjo protas. Tačiau man nėra svarbu, ką apie mane kalba“, - tuomet sakė R. Williamsas.

2012-aisiais jis prie Kalifornijos krantų netgi nusipirko salą, kurioje galėtų pasitikti į Žemę atskridusius ateivius. Su žmona Ayda Field jis netgi traukdavo į ufonautų medžioklę. Na, bent jau taip apie atlikėjo meilę nežemiškoms būtybėms pastaruosius metus nušviesdavo užsienio spauda.

Išsigydė priklausomybes

Tačiau aistra NSO nebuvo juodžiausia dėmė R. Williamso gyvenime. Prieš kelerius metus jis pripažino buvęs priklausomas nuo narkotikų ir raminamųjų, dėl ko vos nenumirė. Ir jei ne reabilitacija, šiandien jo pasaulinio koncertų turo tikrai nebūtų.

„Tokiomis priklausomybėmis Amerikoje sirgo visi. Tada tai nebuvo pats šviesiausias mano gyvenimo periodas. Mačiau, kaip Anna Nicole Smith iškeliavo dėl piliulių, Michaelas Jacksonas mirė nuo vaistų. Heathas Ledgeris. Aš taip pat galėjau būti tarp jų“, - yra prisipažinęs Robbie.

Tačiau pastarąjį dešimtmetį jis nėra net pažvelgęs į alkoholį ir tiek pat laiko nebemina kelių į reabilitacijos centrus.

Atrado šeimos džiaugsmą

Nepaisant ne pačių šviesiausių biografijos dėmių Robbie tikina nesigailintis nieko, ką yra iškrėtęs. „Kitaip nebūčiau tokiu žmogumi, kokiu esu dabar. Žinoma, kaip ir visi žmonės, norėčiau, kad nebūtų įvykę daug dalykų. Manau, kad visi taip pat norėtų, jog nebūčiau išleidęs „Rudebox“ singlo“, - šmaikštavo jis.

Mergišiaus reputacijos ilgus metus neatsikartęs R. Williamsas 2006 m. susipažino su turkų-amerikiečių kilmės aktore Ayda Field, kurią vedė po ketverių metų draugystės. Praėjusių metų rugsėjį pora susilaukė dukrelės Theodoros Rose, kurią tėtis meiliai vadina tiesiog Teddy.

„Mano žmona yra mylimiausias asmuo Žemėje. Neskaitant mano nuostabiosios dukros, kuriai meilę sunku būtų apibūdinti“, - sakė jis.

Į turus dukrelės dar nesiveža

„Labai gaila, kad ilgų turų metu negaliu savo šeimos pasiimti su savimi. Tačiau kai Teddy paaugs ir turės visus skiepus, būtinai keliaus su manimi. Ir lauks užkulisiuose tėvelio. Dabar, kai yra šeima, jaučiu stabilumą, saugumą ir didelę atsakomybę. Tvirtai kojomis remiuosi ant žemės. Nes iki tol aš tik panorėjęs galėdavau nuskristi į bet kurį pasaulio kraštą. Toks jau aš visada buvau“, - prisipažįsta atlikėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (474)