Nors R. Ščiogolevaitė jau ne vienerius metus pristatoma vardu ir pavarde, nuo šiol ji nori būti vadinama tiesiog Rūta. Vardu ji norėjo būti vadinama ir anksčiau, tačiau šio jos pageidavimo iki šiol niekas nepildė.

„Niekada nenorėjau prie savo vardo matyti pavardės. Man tiesiog gaila žmonių, o juos aš myliu. Niekada nenorėjau jų kankinti bandant ištarti pavardę. Taip jau atsitiko, kad mano pavardė visur buvo rašoma ir niekas lengvai jos nepaleido. Visada įsivaizdavau, kad mano scenos vardas turėtų būti Rūta – be pavardės“ – spaudos konferencijos metu kalbėjo R. Ščiogolevaitė. Tiesa, jos naujojo albumo „Tai - gyvenimas. Just life“ viršelyje įrašytas tik vardas.

Šis Rūtos albumas – jau penktasis. Jį savo gerbėjams atlikėja pristatys koncertinio turo metu. Kaip pasakojo dainininkė, naujojo albumo dainas ji prilygina dienoraščio puslapiams, kuriuose neišvengiamai atsirado vietos ir atlikėjos gyvenimo vyrams, ir išsiskyrimams, meilei ir atstumui. Būtent tai Rūtą įkvėpė kurti.

Naujienų portalo DELFI paklausta, kaip istorijos apie gyvenimo draugus, išsiskyrimus ir meilę atsispindi kūriniuose, atlikėja leido suprasti, jog albume yra kūrinių, skirtų jos mylimajam Elvinui Dandeliui, kaip ir buvusiam draugui Deivydui Meškauskui.

„Atsiribojau nuo mados įtakos aranžuotėse ir pasirinkau gyvų instrumentų skambesį. Sunku apibūdinti mano muziką. Manau, kad ji skirta klausytojui, kuriam muzika yra ne kaip fonas ar priedas prie laisvalaikio. Jai reikia skirti laiko, kad išgirstum ir suprastum. Ji asmeniška, tarsi kviesčiau kiekvieną nuoširdžiam pokalbiui, kuriame galiu atsiverti, pasidalinti savo jausmais ir išgyvenimais”, - apie naująjį albumą kalbėjo Rūta.

DELFI paklausta, kodėl nusprendė leisti albumą nesitikėdama iš jo uždirbti, Rūta sakė atsiribojusi nuo komercijos idėjų. Ji pasakojo nesitikinti sulaukti ypatingų įvertinimų, netikinti albumo komercine sėkme. Riboto tiražo „Tai - gyvenimas. Just life“ nebus parduodamas.

„Galbūt jį kas norės turėti kaip suvenyrą, gražų daiktą. Albumas bus dovanojamas, o dainas galima nemokamai parsisiųsti internete“, – kalbėjo ji.

„Patenkinau savo norą padaryti taip, kaip aš noriu. Galbūt dėl to šiandien yra mano laimingiausia diena. Išdrįsau nedaryti jokių kompromisų muzikoje. Dainas mes aranžavome taip, kaip norėjau kad jos skambėtų, be pataikavimų, mados stereotipų“, – kalbėjo ji.

Albume, kurį autorė pavadino „Tai – gyvenimas. Just life“ - dešimt dainų, sukurtų per pastaruosius 10 metų. Pusė jų skamba lietuvių, kitos - anglų kalba. Dainininkė džiaugiasi galėjusi įrašyti ir atlikti kūrinius gyvai kartu su bendražygiais muzikantais, drauge koncertuojančiais su Rūta jau daug metų - Pauliaus Zdanavičiaus grupe.

Albume – 10 skirtingų instrumentų garsų. Dainas iki gegužės pabaigos nemokamai galima atsisiųsti internete.

Rūta Ščiogolevaitė Lietuvos pop muzikos pasaulyje - jau 15 metų. Populiarių TV šou veidas ir aktorė jau keletą metų neužleidžia vienos iš žinomiausių bei charizmatiškiausių asmenybių pozicijos. Jos talentas ne kartą įvertintas įvairiais muzikiniais apdovanojimais Lietuvoje ir užsienyje.

Praėjus keletui valandų po spaudos konferencijos "Pramogų banke" Rūta su muzikantų grupe surengė koncertą. Atlikėjos pasiklausyti atvyko Rosita Čivilytė, Agneta Gabalytė, Gediminas Jaunius, Merūnas, Indrė ir Mantas Stonkai, Marius Gelažnikas ir kiti.

R. Ščiogolevaitės koncertas - DELFI nuotraukų galerijoje:

R. Ščiogolevaitė su grupe spaudos konferencijoje – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją