Baltų kultūrą ir pagoniškas tradicijas propaguojančio Lietuvoje rengiamo neofolkloro muzikos festivalio organizatorius Ugnius Liogė naujienų portalui DELFI teigė neįžvelgiantis jokios netolerancijos ir nematantis nieko blogo.

„Ar dėl to yra kažkokia bėda?, - klausė U. Liogė. - Minėtas komentaras galėjo būti visiškai nesusijęs su prieš tai buvusiu komentaru. Nenoriu įsivelti į lyčių kovas. Man tai neįdomu. Man įdomi kultūra. Jei žmonės ieško problemų, tai jas ir randa.“

„Mėnuo juodaragis“ organizatorius pabrėžė, kad jie yra tautinės folkloro muzikos ir tradicinės kultūros festivalis. Todėl jis abejoja, kad netradicinės šeimos priklauso tokiai kultūrai.

„Man keista, kodėl toks klausimas apie du vyrus ir dvi moteris apskritai buvo užduotas, - stebėjosi U. Liogė. - Pirmiausia jūs man apibrėžkite, kas pagal įstatymą yra šeima? <...> Kai Lietuvos valstybė įteisins tokią šeimą, tai ir bus šeima. Dabar gali ateiti kaimynas su kaimynu ir sakyti – mes esame šeima, tik neįregistruota, todėl duokite mums bilietą. Jei kažkam taip rūpi, mes savo poziciją galime išdėstyti raštu ir ją viešai paskelbti. Bet nemanau, kad dėl kvailo internetinio komentaro tai turėtume daryti. Mano nuomone, dabar kai kurie žmonės aktualizuoja savo problemas ne vietoje. Jei esu šintoizmo religijos išpažinėjas ir katalikų bažnyčioje pradedu aiškinti, kas pas juos yra negerai, ar tai turi prasmę?“

Tiesa, festivalio organizatorius užsiminė, kad „Mėnuo juodaragis“ puslapį socialiniame tinkle „Facebook“ administruoja keli žmonės. Todėl, anot jo, bus išsiaiškinta, kas parašė tokį komentarą. Netrukus jis buvo pašalintas.
Susirašinėjimas "Mėnuo juodaragis" socialiniame tinkle

Pasirodžius DELFI straipsniui, festivalio "Mėnuo juodaragis" atstovai išplatino oficialų patikslinimą:

"Festivalyje yra pageidaujami visi, tai viena. O dėl šeimos bilieto - jis yra skirtas vaikams ir jų tėvams ar globėjams ir sugalvotas tam, kad palengvintume ir paskatintume šeimas atvykti su vaikais. Todėl jei atvyktų, pvz. dviejų homoseksualių asmenų šeima su oficialiu įvaikiu iš Olandijos, kur tai įmanoma, jie galėtų įeiti su Šeimos bilietu. Poroms be vaikų Šeimos bilietas negalioja, bet tai nereiškia, kad jie dėl to nėra šeima.

Šį profilį tvarko keli žmonės, kurių nuomonės kartais išsiskiria. Oficialiai atsiprašome už įsivėlusį nesusipratimą - festivalyje yra groję, lankęsi ir kviečiami įvairios orientacijos, religijos ir kitokių pažiūrų žmonės ir jiems visiems "Mėnuo Juodaragis" yra atviras ir svetingas. Tai, jog labai skirtingi žmonės kartu randa bendrą kalbą ir sukuria draugišką atmosferą yra labai brangus festivalio bruožas.

Festivalis oficialiai atsižada minėtosios įžeidžiančios žinutės ir atsiprašo už ją."

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1244)