Jungtinė Lietuvos ir Norvegijos muzikantų grupė „Rasabasa“, pernai grojusi jauniems atlikėjams skirtoje festivalio scenoje „I Love You“, šiemet jau buvo pakviesta į antrą pagal dydį „Nordea“ sceną. Intensyviai prie naujojo albumo dirbantys, dėl to šiemet itin retai koncertuojantys muzikantai „Positivus“ publikai pristatė atnaujintą savo programą. Kol kas joje – jokių būsimojo albumo kūrinių, tačiau daugelis senųjų dainų buvo peraranžuotos, į jas įdėjus daugiau synthpop muzikos elementų.

„I Love You“ scenoje šiemet debiutavo sparčiai kylantis post-punk revival kolektyvas iš Vilniaus „Deeper Upper“. Prieš kelis mėnesius savo minialbumą „Structures“ išleidusi grupė žiūrovams jau buvo pažįstama: žinomiausi pirmieji jų kūriniai „I am the Colours“ ir „In the Sands of a Desert“ buvo sutikti ovacijomis, o grupės narių publikai padovanotos jų albumo CD kopijos buvo išgraibstytos iškart.

Dar didesnio palaikymo sulaukė ir prieš du metus „Positivus“ koncertavę indie rokeriai iš Šiaulių „Colours of Bubbles“. Gausiai užpildytai „I Love You“ scenos palapinėje susirinkusiai publikai grupė atliko tiek savo senuosius hitus, tokius kaip „My Little Sue“, tiek ir visiškai naujus kūrinius, kurie turėtų nugulti grupės šį rudenį planuojamame išleisti antrajame albume.

Nuo karjeros pradžios 2006 m. ištikimą fanų bazę subūręs kolektyvas jų sulaukė ir Salacgrivoje – po „Colours of Bubbles“ koncerto dalis žiūrovų skandavo „Šiauliai“ ir „Lietuva“.

Vakar „Positivus“ scenose taip pat grojo viena kritikų geriausiai vertinamų naujų britų roko grupių „Palma Violets“, legendinis latvių kolektyvas „Zodiaks“ ir daugelis kitų.

Pagrindinės vakar dienos festivalio grupės buvo bene sėkmingiausi šiuolaikinės kanadiečių elektroninės muzikos atlikėjai „Crystal Castles“ ir indie folk komanda iš Londono „Noah and the Whale“.

Į ypač vėjuotą, bet kol kas, priešingai prastoms orų prognozėms, lietaus išvengusią festivalio teritoriją žmonės toliau renkasi tiek iš Latvijos, tiek iš kaimyninių šalių. Vakar festivalyje viešėjo ir Estijos prezidentas, pomėgio roko muzikai neslepiantis Toomas Hendrik Ilves.

Šeštadienį „Positivus“ pasirodys ryškiausia šių metų festivalio grupė, islandai „Sigur Rós“ bei šiuo metu JAV ypač populiari roko komanda „Imagine Dragons“. Festivalis baigsis sekmadienį, britų grupės „The xx“ pasirodymu.

„Positivus“ šiemet taip koncertuos ir daugiau Lietuvos atlikėjų: „I Love You“ scenoje pasirodys Markas Palubenka, elektroninei muzikai skirtoje paplūdimio scenoje – „Fingalick“. Sekmadienį Rygos muzikos klubo „Palladium“ vardo scenoje taip pat koncertuos kolektyvas iš Lietuvos „Kurak“.

Šiemet „Positivus“ pirmą kartą vyksta tris, o ne dvi dienas. Pernai festivalyje suskaičiuota apie 25 tūkst. lankytojų.

Transliaciją galite stebėti čia: