Cilindro tipo skrybėlė, slepianti garbanotų juodų plaukų kupetą, ir dantyse rūkstanti cigaretė - būtent tokį gitaristą prisimena ištikimi jo gerbėjai. Kadaise ekscentriškasis Slash garsėjo ne tik dėl savo ypatingo talento meistriškai "pjaustyti gitarą", išskirtinio įvaizdžio, bet ir audringo gyvenimo.

Afroamerikietiško kraujo turintis gitaristas kadaise vadintas bene didžiausiu roko alkoholiku. Jaunystėje maišydamas narkotikus su alkoholiu, jis keturis kartus išgyveno klinikinę mirtį. Visiškai atsikratyti priklausomybės nuo narkotikų jam pavyko sutikus mylimą moterį, su kuria jis laimingai gyvena iki šiol.

Gręžiotis į praeitį ir kalbėti būtuoju laiku Slash nemėgsta. Galbūt todėl jis nenoriai leidžiasi į kalbas ir apie buvusį grupės "Guns N' Roses" vokalistą Axlą Rosą. Panašu, kad po grupės išsiskyrimo, šių dviejų bičiulių keliai išsiskyrė negrįžtamai. Tarp šių dviejų vyrų perbėgo juoda katė ir tiek Slash, tiek Axlas vienas su kitu bendraudavo nebent per užsienio spaudą vienas kitam nusiųsdamas kokią užgaulią frazę. 

Duodamas interviu DELFI naujienų portalui, Slash taip pat mieliau kalbėjo apie savo solinę kūrybą. Akivaizdu, kad "Guns N' Roses" laikai jam vis dar kelia skaudulius.

- Atvykstate į Lietuvą vasario 14-ąją. Ar minite šią dieną?

- Aš tik šiandien supratau, kad tądien, kai būsiu Lietuvoje, kaip tik bus šv. Valentino diena. Tačiau taip dažnai nutinka, kai nuolat keliauji su koncertiniais turais. Labai gaila, kad mano antroji pusė tądien nebus su manimi.Tačiau būtinai pasirūpinsiu, kad per meilės dieną mano moteris gautų gėlių.

- Turbūt ne tik per Valentino dieną gaunate gausybę laiškų su gerbėjų meilės prisipažinimais...

- Man tai nerūpi - esu vedęs vyras.

- Į Lietuvą atvykstate su grupe „Conspirators“ ir vokalistu Mylesu Kennedy. Galėtumėte daugiau papasakoti apie savo scenos kolegas?

- Su šia grupe praėjusiais metais įrašiau albumą. Mylesas yra fantastiškas atlikėjas. Tokie pat šaunūs yra ir grupės muzikantai. Koncerte atliksime nemažai kūrinių iš paskutiniojo mano albumo. Taip pat grosime daug ir pirmųjų mano įrašų. Taigi, pasirodyme bus puikus miksas.

- Ar koncertuose atliekate „Guns N' Roses“ dainas, kaip „Knocking on Heavens Door“, „November Rain“ ar „Sweet Child o Mine“?

- Ne.

- Ko gero, daugelis klausytojų lygina atlikėjus, su kuriais jūs koncertuojate su buvusiu „Guns N' Roses“ vokalistu Axelu Rose?

- Aš nelyginu atlikėjų.

- Esate grojęs su Ozzy Osbourne, Kidu Rocku, Fergie, Michaelu Jacksonu. Kodėl niekada nebandėte pats perimti pagrindinio vokalisto vaidmens?

- Man nepatinka dainuoti. Aš esu gitaristas ir groju gitara. Žinoma, aš dainuoju kaip pritariamasis vokalas, jei manęs paprašo. Tačiau būti pagrindiniu grupės vokalistu niekada nenorėjau. Man tai per daug nuobodu. Todėl aš visada dirbu su žmonėmis, kurie jaučia malonumą dainuodami. Mane laimingu padaro grojimas gitara.

- Šią vasarą pasirodė jau antrasis jūsų albumas „Apocalyptic Love“. Kas jus įkvepia kūrybai?

- Mano didžiausia įkvėpėja yra mano veikla – tai, ką aš darau jau daugiau nei dvidešimt penkerius metus. Todėl ilgamečiam muzikantui surasti stimulą kurti nėra sudėtinga. Kur kas sudėtingiau būtų muzikaliai ir įkvepiančiai paaiškinti, apie ką yra įrašas. Tu turi jo tiesiog klausyti.

- Turite dvi pilietybes – Didžiosios Britanijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų piliečio pasus. Turbūt girdėjote apie prancūzų aktorių Gerard Depardieu, kuris nuo šiol yra ir Rusijos pilietis. Ar du pasai jums gyvenime pravertė?

- Manau, turėtu dvi pilietybes yra nuostabu. Labai didžiuojuosi abejomis savo pilietybėmis. Tačiau apie tai aš tikrai dažnai negalvoju.

Keletas faktų apie Slash:

Slashas (tikrasis atlikėjo vardas Saulas Hudsonas) gimė 1965 m. Londone. Afroamerikietė motina dirbo kostimų dizainere ir kūrė sceninius drabužius Davidui Bowie bei kitoms garsenybėms, tėvas kūrė albumų viršelius tokiems atlikėjams kaip Neilas Youngas ir Joni Mitchellas. Kai būsimai gitaros žvaigždei sukako šešeri, tėvai išsiskyrė ir Saulas su mama išvyko gyventi į Kaliforniją, kur berniuką auklėjo močiutė. Būtent iš jos savo 15-tojo gimtadienio proga Slashas gavo pirmąją akustinę gitarą su vienintele styga. Netrukus drauge su Stevenu Adleru įkūrė grupę „The Road Crew“, o jau 1985 m. pradėjo svaiginančią karjerą su „Guns N‘Roses“, kartu su vokalistu Axlu Rose‘u tapdamas vienu iš grupės lyderių. 1987 m. išleistas „Guns N‘Roses“ albumas „Appetite for Destruction“ sulaukė milžiniško pasisekimo ir tapo Nr.1 daugelio pasaulio radijo stočių topuose. Ne mažesnio populiarumo sulaukė ir albumai „Use Your Illusion“ I ir II. Grupė ne kartą buvo nominuota „American Music Awards“, „BRIT Awards“, „Grammy“ apdovanojimams, pelnė 4 „MTV Video Music Awards“ statulėles ir laimėjo „World Music Award“ kaip „Daugiausiai įrašų pardavusi sunkiojo roko grupė“.

Slasho įvaizdžio vizitinė kortelė – skrybėlė cilindras, cigaretė, ilgi juodi garbanoti plaukai ir tamsūs akiniai, siauros odinės kelnės, o taip pat žydros spalvos skarelė užpakalinėje kelnių kišenėje. Kartu su romantiškuoju „blogiuku“ Axlu Rose‘u Slashas sudarė bene tobulą duetą, verčiantį šimtus tūkstančių merginų stadionuose klykti iš meilės savo dievukams. Tačiau visų gerbėjų liūdesiui, 1996 m. Slasho ir „Guns N‘Roses“ keliai išsiskyrė. Gitaristas įkūrė grupę „Slash‘s Snakepit“, vėliau kartu su buvusiais kolegomis iš „Guns N‘Roses“ subūrė grupę „Velvet Revolver“, su kuria išleido du kartus platininiu JAV ir Kanadoje tapusį albumą „Contraband“ (2004) ir antrąjį „Libertad“ (2007).

Pastaruosius ketverius metus Slashas aktyviai užsiima savo soline karjera ir yra išleidęs du solinius albumus – 2010 m. pasaulio šviesą išvydo „Slash“, kurio įrašuose dalyvavo Ozzy Osbourne, Lemmy, Kid Rock, Iggi Pop, Fergie ir kiti žymūs atlikėjai. Antrasis solinis albumas „Apocalyptic Love“ pasirodė šių metų vasarą ir pateko į ketvirtąją „Billboard“ sąrašo vietą.

Pardavęs daugiau kaip 100 mln. albumų, pastaruoju metu gitaros guru aktyviai užsiima soline karjera. Anot žurnalo „Classic Rock“, Slashas laikomas vienu geriausių visų laikų gitaristu, o 2012 m. muzikantas buvo pagerbtas žvaigžde Holivudo šlovės alėjoje.

Du kartus vedęs, dviejų vaikų tėvas visada garsėjo ekscentrišku gyvenimo būdu. Iki 2008 m. Slashas turėjo 80-ties gyvačių kolekciją, tačiau vėliau 79 iš jų pardavė, nes bijojo, kad jos suvalgys jo vaikus. 2009 m. Slasho motina mirė nuo plaučių vėžio, po šios netekties muzikantas metė rūkyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)