„Susiėjome po daugelio metų kartu, o čia yra vieta, kuri sujungia žmones. Šis pastatas atspindi laikmetį, kai mes pradėjome muzikuoti. Tai paradinis tarybinių laikų paveikslas“, - dairydamasis po vitražų salę kalbėjo A. Mamontovas.

Civilinės metrikacijos rūmų salėje prie didelio stalo buvo prikabinta nuotrauka, kaip aliuzija į paskutinę vakarienę. Tik joje prie vakarienės stalo sėdinti trylikos narių komanda ant galvų buvo užsidėję maišelius, pilnus vandens. Tokia milžiniška paveikslo kopija kabos ir

„Šį paveikslą sukūrė Algis Kriščiūnas. Kas norės, tokius paveikslus galės įsigyti ir koncertuose. Visas už juos gautas pelnas bus skirtas fondui „Švieskime vaikus“, kurį įkūrėme su Ramūnu Karbauskiu“, - paaiškino A. Mamonotovas.

„Tos galvos maišeliuose su vandeniu – ne montažas. Mes iš tiesų tai darėme. Vienas iš narių tikrai turėjo baimę, pradėjo dusti vien pamatęs maišelį. O po to sakė, kad dėl grupės nugalėjo savo fobiją“, - prisimena A. Kriščiūnas. Anot jo, šis paveikslas yra aliuzija ne tik į paskutinę vakarienę, bet ir tai, jog žmonės šiais laikais yra užsikonservavę.

Tiesa, „Foje“ nariai neabejoja, kad pasipiktinusiųjų šiuo paveikslu vis dėlto bus. Juk muzikantai simbolizuoja dvylika apaštalų ir viduryje sėdintį Jėzų Kristų.

„Tai bus išbandymas kai kuriems tikintiesiems. Žmonėms bus proga pasitikrinti savo tikėjimo stiprumą“, - kalbėjo A. Mamontovas.

DELFI primena, kad „AM+Foje=30“ startuos spalio 5 d. Klaipėdoje, "Švyturio" arenoje, spalio 12 d. Kaune, "Žalgirio" arenoje, spalio 19 d. Šiaulių arenoje, spalio 26 d. Vilniuje, "Siemens" arenoje.

Koncerto metu bus atliekamos pačios populiariausios A. Mamontovo ir „Foje“ dainos. „Tai kai kuriems bus antras, o kai kam ir paskutinis kartas pamatyti „Foje“ scenoje“, - tikino atlikėjas.

Koncertiniam turui muzikantai ruošėsi išties atsakingai. Specialiai šiam turui sukurtos dekoracijos.
A. Kriščiūno sūnus Vytenis šiam koncertui ruošia specialias vaizdo instaliacijas. „Pas mus garso ir šviesos bus penkis kart daugiau, nei giriasi kai kurie mūsų atlikėjai“, - ironizavo A. Mamontovas.

Muzikantai neretai sulaukia klausimo, ar negalvoja apie ilgalaikį „Foje“ atsikūrimą. „Kokia to būtų prasmė? Ar šios grupės atsikūrimas pagerintų tai, kas šiuo metu kuriama? Nes atsikurti tam, kad surinkti pinigų ir važinėti po turus nėra logiška“, - neabejoja Arnoldas Lukošius.

Jam antrino ir A. Mamontovas. „Foje“ atsikūrimas reikštų vėl visiems susirinkti, pradėti įrašinėti naujas dainas, kažką kurti. „Foje“ yra jau išbaigtas dalykas, nebėra ko pridėti. Galima nebent tik netyčia sugadinti“, - prisipažino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (220)