Todėl ko gero daugelis girdėjo istoriją, kaip Anykščių klebonas Stanislovas K. kreipėsi į teisėsaugą dėl tikinčiųjų jausmų įžeidimo pernai vykusioje šventėje ir kaip grasinosi prie įėjimo į festivalio teritoriją melstis už nusidėjėlius. Miesto valdžia nusprendė neatimti iš sunkiosios muzikos gerbėjų šventės ir renginiui, į kurį susirinko virš dviejų tūkstančių žmonių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos, leidimą išdavė.

Pirmieji koncertai vyko oficialiai festivaliui dar neprasidėjus, - jau ketvirtadienį ir susirinkusiems pirmiems šimtams gerbėjų koncertavo naujos lietuviškos grupės „Stiffer“, „Life‘s Edge“ ir „Pekla“.

Penktadienį, jau oficialiai atidarius festivalį, susirinkusieji galėjo rinktis tarp pagrindinės scenos ir muzikos laboratorijos - pagalbinės scenos, kurioje pradžioje vyko humoristinis "master calss'as" apie sėkmės modelį naujai grupei. Susirinkusieji sužinojo, kad grupei labai svarbu, kad nors vienas narys mokėtų groti, kad nors vienas narys būtų gražus, bet visų svarbiausia, kad publika būtu ragavusi velnio lašų, tokiu atveju galima sulaukti daugiausia aplodismentų. Vakare mažoji scena laukė naktinio kino gerbėjų, kuriems buvo paruošti patogūs sėdmaišiai.

Kadangi dauguma publikos susirinko ne išmokti groti, bet paklausyti ko kiti jau išmoko, minia buriavosi prie pagrindinės scenos, kur penktadienio vakarą koncertavo lietuviškos grupės „Mandragora“, „Paralytic“, „Obtest“, norvegai „Hellish Outcast“ ir „Susperia“, airiai „Gama Bomb“. Pirmojo festivalio vakaro koncertą vainikavo "Pergalė" - „visų žvaigždžių“ projektas, kuriame groja gerai žinomi sunkiosios muzikos gerbėjams muzikantai grojantys įvairiose Lietuvos metalo grupėse.

Patys muzikantai savo grojamos muzikos stilių apibūdinantys kaip black'n'roll pasirodymo pradžioje sukėlė lengvą šoką susirinkusiems žiūrovams apsitempę darbiniais kombinezonais bei kita panašioms grupėms nebūdinga apranga, scenoje judėdami kaip robotai, gerdami obuolių sultis iš viskio butelio bei gadindami plačius tabako pramonės gaminiais. Vis dėlto publika suprato humorą ir pasirodymui dar neįpusėjus šėlo labiau nei per prieš tai buvusius užsienio žvaigždžių pasirodymus.

Tiems, kam šeštadienio rytas išaušo ne per sunkus, galėjo išbandyti jėgas futbolo turnyre tiek žaisdami tiek palaikydami savo komandą, vėliau muzikos laboratorijos scenoje vyko "MC Growl" turnyras, kuriame jaunimas varžėsi riaumodamas irgi maurodamas Tėvynės ilgesio dainas kovoje už pagrindinį prizą - gitarą. Po ilgų varžytuvių nuožmioje kovoje įveikęs dainuojantį bananą (vaisių, ne policijos atributą) nugalėjo ponas Rokas. pasibaigus turnyrui nepabėgti nuo mažosios scenos kvietė merginos iš grupės "Muscat", jų pačių teigimu atvykusios padainuoti į gegužinę.

O pagrindinėje scenoje veiksmas vyko nuo pusiaudienio, kur pasirodė dvi lietuviškos grupės - „Anomaly“ ir „Soulstealer“ bei visas būrys svečių iš užsienio „Decadence“, kurios vokalistė galvą kratė sukdama rekordinio ilgio plaukus, „Savage Mesiah“, „Mutant“, „In Mourning“, „October Tide“, „Deville“, „Forgotten Tomb“, festivalio "vinis" „Benediction“ iš Didžiosios Britanojos, privertusi publiką eiti iš proto, „Inquisition“, sukvietusi gerbėjus išsidažiusiais veidais, bet ko gero daugiausia atsiliepimų sulauks black metalo grupė iš Švedijos „Ondskapt“. Ir ko gero ne diskusijose apie muzikinį stilių ar atliktus kūrinius, bet dėl savo sceninio įvaizdžio nes pagrindinis vokalistas į sceną išėjo pasipuošęs karoliais iš šonkaulių ir apsisukęs aplink juosmenį žarnomis bei visą kūną dosniai apsilaistęs krauju. Tiesa, ne žmogaus, o tik raguoto padaro, bet tikru. Pirmose eilėse stovintys žiūrovai galėjo užuosti tą specifinį kvapą. Vienos dainos metu buvo iškeltas krikščioniškas kryžius, tačiau ne ta puse ir galima įtarti kad vokalistas nėra neišsilavinęs ir nesupainiojo netyčiomis, taigi galime laukti naujų atsiliepimų iš katalikų bažnyčios pusės. O grupės pasirodymą vainikavo į sceną išbėgęs dar vienas grupės narys, apsirengęs tik gyvulio krauju ir kad gimė ne mergaite įrodė šokio metu iškėlęs rankas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)