Knygos pristatymo metu buvo galima išgirsti ir specialiai šiai knygai sukurtą Vinco dainą „Paliesti žvaigždes danguje“. Tiesa, pradžioje ji skambėjo tik anglų kalba, nes dainos kūrėja ir atlikėja – žymi dainininkė Tanya Carter iš Centrinės Amerikos nedidelės šalies Belizo. Netrukus buvo įrašyta ir lietuviška dainos versija, ją atlieka Lietuvoje puikiai žinoma dainininkė Vilija Matačiūnaitė. Lietuviška daina sulaukė ir visuomenės pripažinimo – pateko į „Radiocentro“ geriausių dainų penkioliktuką ir šiuo metu yra aštuntoje vietoje.

„Nors dainą kūrė labai gerai vertinama dainininkė, o lietuvišką versija įdainavo Lietuvoje gerai žinoma atlikėja, mums šis įvertinimas išties netikėtas, bet, žinoma, labai malonus. Tai yra paskatinimas išleisti Vinco dainų rinkinį, kuriame galėtume išgirsti ir kitus gerai žinomus balsus“, – sakė leidėjas Marius Jovaiša.

„Radiocentro“ muzikos redaktoriui Loranui Vaitkui tokia sėkmė nebuvo netikėta: „Tik išgirdę dainą supratome, kad ji gali tapti mėgstama mūsų radijo stoties klausytojų. Nesinori nieko prognozuoti, bet tikime, kad aštunta vieta nėra pati aukščiausia vieta, kurią gali pasiekti ši daina.“
Šuniuko Vinco istorija jau išleista anglų ir rusų kalbomis. Šiuo metu kuriama kita knygelė apie tolimesnius jau vaikų pamėgto personažo nuotykius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)