Kasmet konkursas sutraukia vis daugiau ir vis profesionalesnių dalyvių iš visos Lietuvos. Šiais metais atrankas savo kraštuose praėjo ir į finalinį etapą pakliuvo 39 skautų ansambliai, duetai bei solistai. Jauniausiam dalyviui 7-eri, vyriausiam – per 60 metų. Dalyvių pasirodymus vertins kompetentinga komisija, sudaryta iš profesionalių muzikantų, chorvedžių bei pačių skautų atstovų.

„Skautai ir muzika – du neatsiejami komponentai. Prie laužo dainuojamos liaudies dainos skatina ne tik susipažinti su krašto tradicijomis, bet ir padeda mokytis bei skatina kūrybiškumą. Labai džiugu, kad konkursas kasmet pasipildo ir savos kūrybos dainomis“ – džiaugiasi Benita Mincevičiūtė, viena iš renginio organizatorių.

Konkursas skirtas Felikso Šakalio atminimui, kuris buvo aktyvus skautų judėjimo Lietuvoje puoselėtojas, žygeivių arba kitaip – turistų klubų pradininkas, vienas iš šiandien populiaraus žiemos žygio „Snaigė“ sumanytojų ir dalyvių. Šalia savo aktyvios veiklos Feliksas rašė poeziją, kūrė dainas ir dėjo pastangas liaudies muzikos populiarinimui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją