Grupė davė interviu Airijos, Danijos ir kitoms televizijoms. Kruopščiai didžiausiam per visą istoriją Eurovizijos konkursui ruošęsi muzikantai žada scenoje pateikti nemažai siurprizų.

"Tokių, kokie mes būsime "Eurovizijos" scenoje, mūsų dar niekas nėra matęs. Ir, manau, nebepamatys", - teigė "Skamp" narys Viktoras Diawara. "Skamp'ai" scenoje vilkės dizainerės Daivos Urbanavičiūtės sukurtus kičinius 70-ųjų retro stiliaus drabužius .

"Skamp" nugalėtojais buvo išrinkti kovo 9 dieną Vilniaus sporto rūmuose vykusiame nacionalinio atrankos turo baigiamajame koncerte, susumavus daugiau kaip 5 tūkst. žiūrovų ir 11 komisijos narių balsus.

Už "Skamp" dainą "You Got Style" ("Tu stilingas") balsavo 61,5 procentai. Pirmadienį Kopenhagoje vyks pirmoji "Eurovizijos" repeticija "Parken" stadione.

Šiemetinio konkurso šeimininkai tikisi, kad tai bus stambiausias šio pobūdžio renginys per visą konkurso istoriją. Visos 23 konkurse dalyvaujančios dainos skambės "Parken" stadione, kuriame telpa 38 000 žiūrovų.

Bilietai į konkurso finalą buvo išpirkti vos per 50 minučių. Tiek žiūrovų dar nebuvo surinkusi nė viena konkursą rengusi sostinė. Išpirkti bilietai ir į gegužės 11-osios ir gegužės 12-osios ryto generalines koncerto repeticijas.

Konkursą ves aktorius Sorenas Pilmarkas ir žurnalistė Natasja Crone. Iš 23 dalyvių "Skamp" pasirodys aštuntieji.

Trijų valandų trukmės koncertas bus tiesiogiai perduodamas Europos transliuotojų sąjungos tinklu. Danijos transliavimo kompanijai ir "Yahoo" pasirašius sutartį, konkurso finalą taip pat bus galima stebėti internete - www.songcontest.com. Vėliau jį matys Australija ir JAV.

Renginį stebintys internautai galės rasti bet kurią dainą ir rinktis iš 5 kamerų, filmuojančių užkulisius ir interviu su rezultatų laukiančiomis atskirų šalių komandomis.

Balsuoti už konkurso dalyvius Lietuvoje bus galima pasibaigus koncertui telefonais, kurių paskutiniai du skaitmenys reikš dainos atlikimo seką. Už Lietuvos atlikėjus lietuviai balsuoti negalės. Lietuvos televizijos žiūrovų balsavimo rezultatus skelbs Loreta Tarozaitė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją