Penktadienio vakarą LTV didžiojoje studijoje nufilmuotas trečiasis nacionalinės „Eurovizijos“ pusfinalis. Čia prieš TV kameras scenoje pasirodė Monika Linkytė, Liepa Mondeikaitė, „Bekešo vilkai“, „Vig Roses“, Donatas Šimkus-Dūmas, Greta Jorudaitė, „Sounds Engineers“ feat. Natalie, Gražvydas Sidiniauskas ir „Thundertale“.

Atlikėjus šįsyk vertino Vladimiras Prudnikovas, Arnoldas Lukošius, Raigardas Tautkus, Laurynas Šarkinas ir Saulius Urbonavičius-Samas.

Ir studijos svečiams, ir komisijai buvo ypač netikėtas Dūmo pasirodymas. Atlikėjas scenoje pasirodė su pritariančiaisiais dainininkais ir šokėjais, o pasirodymas buvo palydėtas audringų plojimų. Nors maksimalių įvertinimų Dūmas nesulaukė, o savo pasirodymą įvertino tik 60 procentų iš 100, tikisi, jog TV žiūrovai už jį balsuos. R. Tautkus Dūmą ir jo kolegas pasveikino puikiai pasirodžius, tuo metu juokaudamas S. Urbonavičius-Samas pasiūlė patobulinti įvaizdį labiau jį pritaikant "Eurovizijai"

Grupė "Thundertale", scenoje pasirodžiusi pirmoji, taip pat neliko nepastebėta. Kaip patys sakė naujienų portalui DELFI, turėjo daug laiko pasiruošti šiam šou, tačiau prognozuoti, kaip jų kūrinį priims žiūrovai, nesiryžo.

"Eurovizijos" naujokė - Greta Jorudaitė - Kauno "Rasos" gimnazijos moksleivė. Jaunoji atlikėja po pasirodymo naujienų portalui DELFI pasakojusi įspūdžius prasitarė dėl repeticijų praleidusi ne vieną pamoką, tačiau paaiškino sulaukianti mokytojų palaikymo. Ji įsitikinusi, kad mokslai dėl dalyvavimo nacionalinėje "Eurovizijos" atrankoje nukentėti neturėtų. Greta šeštadienio vakarą vyksiančio balsavimo metu nusiųs keletą SMS ir už savo pasirodymą.

Tuo metu Monika Linkytė taip pat džiaugėsi, jog viskas pavyko neblogai, tačiau patikino, jog dar turėtų kur tobulėti, jei žiūrovų ir komisijos sprendimu nukeliautų į nacionalinį finalą. Komisija dainininkę įvertino palankiai, tačiau ar taip pat ją įvertins ir TV žiūrovai, paaiškės šeštadienio vakarą. Į atlikėją daug vilčių deda ne tik ištikimiausieji jos gerbėjai, bet ir kai kurie komisijos nariai. Būtent jų pagyrų Monika sulaukė penktadienio vakarą, trečiojo nacionalinės "Eurovizijos" pusfinalio metu.

Kalbėdama su naujienų portalu DELFI M. Linkytė prasitarė prisiauginusi plaukus. Juos atlikėja gavo iš dainininkės, TV projekto "Lietuvos balsas" dalyvės Baibos Skurstenės po to, kai ši patrumpino savuosius. Pati Baiba DELFI sakė palaikanti savo kolegę ir iš visos širdies serganti už jos sėkmę "Eurovizijoje". "O dėl Monikas man nieko negaila, net ir savo plaukų", - sakė ji.

Žiūrovai minėtuosius atlikėjus ir grupes eteryje išvys šeštadienį 21 val. per LTV. Įrašas transliacijos metu žiūrovai balsuos tiesiogiai. Į nacionalinį finalą keliaus trys daugiausiai balų surinkę atlikėjai.
Verti finalo bus trys daugiausia balų surinkę kūriniai.

Kas atstovaus Lietuvai 57-ojoje „Eurovizijoje“ Azerbaidžano sostinėje Baku gegužės mėnesį, paaiškės kovo 3 dieną įvyksiančiame finale.

Video reportažas - netrukus DELFI.

Trečiasis „Eurovizijos“ pusfinalis – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją