Renginio svečiai – populiarios jaunimo grupės iš užsienio: "The Rasmus" (Suomija), "Haiducii" (Rumunija) bei "The Hobos" (Latvija).

„Sėdėdamas pragaru dvokiančiame koncertinio turo autobuse, laidydamas šlykščiausius juokelius ir vis dar jausdamasis puikiai tu supranti, kad esi ten, kur ir turėtum būti“ – taip kalbėjo „The Rasmus“ bosistas Eero per eilines, nesibaigiančias pasaulines gastroles.

Prieš devynerius metus, vieną šaltą žiemos dieną, vienoje Helsinkio aukštųjų mokyklų „The Rasmus“ (šiuo metu viena populiariausių Suomijos roko grupių) pirmą kartą užlipo ant scenos. Vaikinai net nedrįso pagalvoti, kad praėjus devyneriems metams jų muziką klausysis milijonai žmonių visame pasaulyje, albumai bus apdovanojami auksiniais bei platininiais diskais, o gimtuosiuose namuose Helsinkyje dėl nesibaigiančių koncertinių kelionių lankysis tik 3 dienas per metus.

Tokia yra vienos populiariausių Suomijos ir visos Europos roko grupių „The Rasmus“ kasdienybė.

"Haiducii" - tai 27 metų atlikėjos iš Rumunijos sceninis vardas, o tikrasis - Paula Mitrache.

Žodis „haiducii“, išvertus iš Rumunų kalbos reiškia – drąsus, bebaimis žmogus, kuris vagia iš turtingųjų ir atiduoda vargšams, kaip Robinas Hudas. Paula yra labai garsi gimtojoje

Rumunijoje ne tik kaip dainininkė, bet ir kaip aktorė ir nacionalinės televizijos laidų vedėja. Nors jos gimtieji namai yra Bukareštas, tačiau šiuo metu ji daugiau laiko praleidzia Italijoje.

„Haiducii“ Italijoje debiutavo visai neseniai, tačiau jau yra labai populiari. Greit pasirodysiančio debiutinio albumo titulinė daina „Dragostea Din Tei“ per vieną savaitę pasiekė Italijos radijo stočių bei paradavimų pirmąsias vietas, o mažiau nei per dvi savaites tapo populiariausia daina visoje Europoje, neaplenkiant ir Lietuvos.

Greitai įsimenama, šokti verčianti melodija greitai tapo visos Europos vasaros himnu.

„Dragostea“ reiškia „meilė“, „din“ – „medis“, „tei“ – „liepa“. „Dragostea din tei“ – „Meilė po liepos medžiu“.

"The Hobos" – Latvijoje kartu su "Brainstorm" yra vadinami populiariausiomis grupėmis. Susikūrę 1999 metais ir metų gale išleidę pirmąjį albumą, grupė su dainomis “Sound Like A Child” ir “Christian (I’m Gonna Be)” iš karto pateko į Latvijos radijo stočių viršūnes, o albumas “Numbvision” Latvijos muzikiniuose apdovanojimuose buvo apdovanotas kaip geriausias “Rock&Pop” kategorijoje.

Liepos 14 d. Lietuvoje buvo įkurtas grupės fanų klubas. „Fanų klubas Lietuvoje yra pirmasis mūsų klubas už Latvijos ribų, taigi mums labai ypatingas. Visuomet smagu koncertuose matyti pažįstamus veidus ir žinoti, kad šie žmonės mums linki paties geriausio. Po susitikimo su fanais jau žinome, ko ieškoti minioje“, šypsosi grupės vokalistas Rolands Udris.

"The Hobos" gerbėjų veikla Lietuvoje šiuo metu yra net aktyvesnė nei Latvijoje. Tapti fanų klubo nariu gali kiekvienas aktyvesnis gerbėjas, nes narystė yra nemokama.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją