Grupės lyderis Michaelas Stipe'as pasirodymo vakarą buvo puikios nuotaikos ir be perstojo kalbino susirinkusiuosius. „Kiek jūsų esate lietuviai? Kiek jūsų atvykę iš kitų šalių? Kiek jūsų anglų mokate kaip savo penktąją kalbą? Jūs daug intelektualesni nei mes“, - šmaikštavo jis.

Energija plūstantis atlikėjas scenoje jautėsi itin laisvai – su kaklaraiščiu šluostė prakaitą ir demonstravo puikų savo kūną, pakeldamas marškinėlius ir apnuogindamas krūtinę.

Publika dainavo kartu

Savo naująjį albumą „Accelerate“ pristatantys atlikėjai, būtent jo kūrinius pasirinko koncerto pradžiai. Toliau pasigirdo ir iki skausmo gerai jau pažįstami kūriniai.

Kaip M. Stipe'as žadėjo spaudos konferencijoje Taline, grupė publiką lepino „Losing My religion“, „End Of The World As We Know It (And I Feel Fine)“, „The One I Love“. „Man On The Moon“ tapo kulminacine vakaro daina.

Iš pradžių kiek kukloka 6,5 tūkst. žmonių minia, į koncerto pabaigą įsišėlo.

Daugiausiai ovacijų susilaukė M. Stipe'o drąsa – dainuodamas jis nuolat lipo nuo scenos ir bendravo su publika, kišo gerbėjams mikrofoną.

Atlikėjas jiems padovanojo ir lapus, kuriuose – dainų žodžiai. Juos Michaelas tiesiog nusviedė į publiką.

Nevengiantis politinių temų, atlikėjas savo meilę Barackui Oabamai išreiškė ir Lietuvoje. „Pagaliau, pagaliau, pagaliau kažkas iš politikų padarys kažką gero Amerikai“.

Internete naršantys komentatoriai skundėsi, sužinoję, kad nebus pagrotas vienas iš gražiausių kūrinių - „Everybody Hurts“ (tai iš anksto paskelbė grupės gitaristas Mike'as Millsas). „R.E.M.“ šį kūrinį atlieka tik ypatingomis progomis.

„R.E.M.“ apšildė sparčiai populiarėjanti grupė iš Niujorko „We Are Scientists“.

Tačiau daugelio nuostabai vieną lėta kūrinį scenoje atliko bosistas Mike'as Millsas.

Grupės „R.E.M.“ nariai į Lietuvą atvyko ankstyvą šeštadienio rytą. Iškart po pietų jos vokalistas Michaelas Stipe'as interviu interviu DELFI dalinosi mintimis apie pasaulio muzikos pokyčius, savo sapnus ir artėjančius rinkimus Amerikoje.

Amerikos grupė „R.E.M.“, susikūrusi 1980 m., yra vienas pirmųjų sėkmės sulaukusių alternatyvaus roko kolektyvų, kuriame nuo pat karjeros pradžios muzikuoja pagrindinis vokalistas Michaelas Stipe, gitaristas Peteris Buckas, bosistas Mike'as Millsas ir būgnininkas Billas Berry. Išleidusi debiutinį singlą „Radio Free Europe“, grupė „R.E.M.“ sugebėjo atkreipti muzikos gerbėjų dėmesį, tačiau 1983 m. išleistas pirmasis jų albumas „Murmur“ pralenkė visus lūkesčius – šį įrašą šiandien galime drąsiai vadinti vienu geriausių indie-rock muzikos pavyzdžiu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją